1. liga

Dvě výhry posunuly Karlovy Vary do čela soutěže

1.liga Západ - V sobotu se na Západě odehrála pouze dvě utkání, v nich jsme však viděli hned několik branek. Doslova neuvěřitelný zápas se odehrál v Karlových Varech. Na jejich hřiště dorazila Hostivař, a i přes velkou převahu CSKA to dlouho vypadalo na překvapivou výhru hostí.

Kdo by řekl, že když skóre bude 2:0 po dvou třetinách právě pro Hostivař, že domácí pěti brankami otočí výsledek ve svůj prospěch? Toto se opravdu stalo a Vary se tak mohly radovat z důležitých tří bodů.

„Celé utkání jsme měli výraznou herní převahu, ale stejně jako v minulých zápasech se nám nedařilo v koncovce. Soupeř skóroval z brejků a skvěle mu zachytal brankář, kterého podpořili obětavě hrající spoluhráči. Nakonec jsme ale svou převahu dokázali vyjádřit i gólově a zápas ve třetí třetině otočili,“ zhodnotil zápas trenér Jan Keprta.

Ve druhém sobotním utkání do Nového Strašecí dorazil Suchdol nad Lužnicí. Zápas začal hodně zostra, domácí se velmi rychle dostali do vedení. Ve druhé periodě Strašecí svůj náskok výrazně navýšilo a nebylo, co řešit. Za Suchdol se dvakrát prosadil jen Kalát a na sedm gólů domácích to rozhodně stačit nemohlo. „Ve Strašecí se nám opět nedařilo. Naši hráči na mě působili ospalým dojmem, horší utkání jsme ještě nezahráli. Gratulujeme domácím, zaslouženě vyhráli,“ zklamaně komentuje duel Stanislav Landa, trenér Suchdolu nad Lužnicí.

V neděli byl naopak trochu bohatší program. Hostivař se po prohře v Karlových Varech přesunula do Plzně, kde chtěla získat tři body. Liticím se v letošní sezóně příliš nedaří a domácí doufali, že právě proti pražskému soupeři přijde zvýšení jejich bodovému zisku. Právě Plzeňští měli mírnou střeleckou převahu, kterou se jim podařilo gólově vyjádřit zejména ve druhé třetině, kdy se zrodil jejich rozhodující náskok. Tříbodový zisk po výhře 3:2 znamená pro Litice posun na sedmé místo tabulky.

Karlovy Vary přivítaly doma Mladou Boleslav a zápas se měl podobat sobotnímu střetnutí. Hosté však houževnatě bojovali a nedali body vůbec zadarmo. Boleslavi nakonec zlomila vaz častá nedisciplinovavost, Tygři nabídli domácím dvanáct přesilových her, a i přesto, že CSKA využilo jen dvě, stačilo to v celkovém součtu k výhře. Díky vítězství 4:1 si Vary vypracovaly na čele sedmibodový náskok, druhé Kovo má ale tři zápasy k dobru. „Vytrvalý déšť a voda na hrací ploše značně ztěžovali pohyb a kombinaci po celé utkání. Díky dvěma využitým početním výhodám jsme se dostali do vedení, které jsme mohli ještě zvýšit, ale několik vyložených šancí jsme neproměnili. Hosté brankou v závěru zápas zdramatizovali, ale nám se podařilo okamžitě odpovědět a gólem do prázdné branky stvrdit naše vítězství,“ shrnul zápas vedoucí mužstva Divíšek.

Bláznivý zápas byl k vidění v Dobřanech, kam dorazili pražští Ďáblové. V úvodním dějství si hosté z hlavního města vypracovali hned tříbrankový náskok a s jejich nadějemi to vypadalo velmi růžově. Vedení o tři góly vydrželo i po druhé části, jenže domácí se jen tak nevzdali. Snack nakonec v poslední periodě dokázal srovnat na 4:4 a poslal zápas do samostatných nájezdů. V nich si lépe ale vedli hosté a nakonec získali bonusový bod, který navýšil náskok před Snackem na tři body.

Poslední zápas celého víkendu k sobě svedl Alpiq Kladno a Suchdol nad Lužnicí. Hostůn se v Kladně dlouhodobě nedaří a tuto sérii chtěl Suchdol pokořit. Alpiq se dokázal prosadit dvakrát v přesilové hře, ale to na vítězství nestačilo. V konečném součtu Suchdol zvítězil 3:2 a vyšvihl se na čtvrté místo tabulky. „V první třetině bylo Kladno lepší, pak jsme ale zápas kontrolovali. Kladenští v závěru hráli přesilovku 6 na 3, ale naštěstí dali pouze jednu branku. My jsme poprvé na Kladně vyhráli za plný počet bodů. Děkuji celému mužstvu za bojovný výkon,“ raduje se hostující Stanislav Landa.