1. liga

Karlovy Vary dvakrát vyhrály a vedou 1.ligu Západ

1.liga - ZÁPAD - Karlovy Vary vyhrály v Hostivaři i Mladé Boleslavi a nečekaně vedou 1.ligu Západ. Kovo Praha porazilo Dobřany, ale ztratilo s Třemošnou, přesto drží druhou příčku. Tygři získali první dva body za výhru nad Liticemi po nájezdech.

Skupina Západ se nám začíná vyvíjet více než zajímavě. Hrají se vyrovnané zápasy, nikdo z týmů nijak silně neztrácí a ani neuniká. Dnešní souhrn začneme zápasem Litic v pražské Hostivaři. Obě mužstva měla před tímto víkendem tři body a tento zápas mohl jednoho z nich vyšvihnout výše. Plzeňský tým měl střeleckou převahu a brankově ji dokázal vyjádřit již v první třetině, kdy se oproti domácím prosadil hned dvakrát. Hosty může těšit také to, že ze dvou přesilovek využili jednu, Hostivař se však také dokázala prosadit v početní výhodě.

Nakonec si Litice odvezly vítězství 4:2 a zajistily spadnutí soupeře z pozic play-off. Tohoto zaváhání mohli využít Tygři z Mladé Boleslavi, kteří však na domácí půdě přivítali rozjeté Karlovy Vary. Hrálo se velmi vyrovnané utkání, ve kterém dlouhou dobu kralovali gólmani. Vše se však změnilo ve druhé patnáctiminutovce, kdy se CSKA dostalo do vedení. Hosté si náskok včas pojistili a nakonec dokráčeli k vítězství 4:0.

„Bylo to vyrovnané utkání, kde velkou roli hrála námi vstřelená první branka, a také to, že jsme brzy dokázali dvěma brankami zvýšit vedení a získat klid. Velkou měrou se o výsledek zasloužil vychytanou nulou brankář Rojko,“ hodnotil zápas vedoucí mužstva Blažík. Touto výhrou se tým ze západu Čech posunul na čelo tabulky a čekal, jak dopadne souboj Kovo Praha s Třemošnou.

Zápasy těchto dvou celků zajišťují vždy překrásnou podívanou. A nejinak tomu bylo i nyní. Po vyrovnaném začátku se Kovu podařilo dostat do vedení, ale to mu příliš dlouho nevydrželo. Všichni si mysleli, že náskok 4:2, které si Kovo vypracovalo a drželo šest minut před koncem, již domácí ztratit nemohou. Opak byl ale pravdou. Třemošná zabrala a dvěma brankami poslala zápas do nájezdů. V ní se loterie přiklonila na její stranu. „Utkání s Třemošnou mělo podobný průběh jako většina našich vzájemných měření sil. Tatran se spoléhal na zabezpečenou obranu a protiútoky. Začátek byl vyrovnaný, pak se nám podařilo dostat se do vedení. Po brance na 4:2 asi šest minut do konce se zdálo, že nás nic nemůže zastavit. Pokyn trenéra zněl jasně, dohrát v klidu a bez faulů. Naši hráči si to vzali k srdci a Třemošná během dvou minut z přesilovek vyrovnala. V nájezdech pak byla šikovnější a odvezla si bod navíc,“ říká vedoucí týmu Kova Jan Kovařík.

I poslední sobotní duel byl o přední příčky a nakonec se radovali pražští Ďáblové. Dobřany však po celý zápas předváděly kvalitní výkon a po dvou třetinách dokonce vedly o dvě branky. Domácí tým ale stoupá zápas od zápasu a díky třem brankám v poslední patnáctiminutovce skóre otočil ve svůj prospěch. Ďáblové se díky tomu drželi na horních příčkách tabulky skupiny Západ.

Zajímavé zápasy pokračovaly i v neděli. Hned na úvod se utkalo Nové Strašecí s trápícím se Suchdolem, který dosud čekal na jakýkoliv bodový zisk. Jenže v tomto zápase to bylo naprosto naopak, Suchdol svého soka jednoznačně přehrával a díky brankám Kulíka, Krčmára, Lakatoře a Hunala zvítězil 4:0. „Utkání jsme měli pod kontrolou, Strašecí nemělo šanci bodovat. Kluci hráli velice dobře a hlavně takticky. Škoda jen opět dalších neproměněných šancí. Musím opět poděkovat našim fantastickým fanouškům, znovu vytvořili dobrou atmosféru,“ děkuje domácí Stanislav Landa.

Karlovy Vary zatím prožívají skvělou sezónu a po nedělním zápase se dokonce vyšvihly do čela skupiny Západ! V Hostivaři se hrálo velmi vyrovnané utkání, ve které se CSKA dostalo do vedení v první patnáctiminutovce. To nakonec dokázalo udržet až do samotného závěru a radovalo se z výhry 4:2, na kterém se velkou měrou podílel brankář Karlových Varů Novák. Hostivař se po dvou víkendových prohrách musí spokojit s devátou pozicí. „Stejně jako v sobotu vyrovnané utkání a opět nám pomohlo vstřelení první branky. Výraznou postavou zápasu byl brankář Novák, který by si za předvedený výkon zasloužil, stejně jako Rojko v sobotním utkání, čisté konto. Nelze nevyzdvihnout předvedený týmový výkon, bez kterého bychom neměli šanci uspět,“ chválil hráče vedoucí mužstva Blažík.

Boleslav na domácím hřišti přivítala Litice a chtěla se radovat z prvních bodů v této sezóně. A to se jí také podařilo. Po celý duel měli Tygři velkou střeleckou převahu a snažili se pokořit brankáře soupeře. Ten však předvedl skvělý výkon a držel Litice nad vodou. Plzeňští dokonce po dvou třetinách vedli, ale dobře hrající domácí nakonec poslali zápas do prodloužení. V samostatných nájezdech se více dařilo Boleslavi, která tak vydobyla bod navíc. Další zápas, který našel rozuzlení až v nájezdech, proti sobě postavil týmy Ďáblů a Tatranu Třemošná. Pohledný, vyrovnaný duel začali lépe hosté, kteří vedli po první periodě nejtěsnějším možným způsobem. Po dvou třetinách se skóre nezměnilo, ale v poslední části pražský tým smazal náskok a poslal zápas do prodloužení. Hosté nakonec brali bod navíc, díky kterému se drží s Kovem a právě Ďábly na shodné třetí pozici.

Velmi zajímavý zápas odehrálo také pražské Kovo s dobřanským Snackem. Po bezbrankové první periodě se ve druhé části strhla nevídaná přestřelka, ve které ale ani jedno z mužstev nemohlo odskočit do většího trháku. Až ve třetím dějství loňský vítěz Kovo Praha svého soupeře brankově přehrál a připsal si vítězství 6:3. Jak řekl sám trenér, rozhodla neproměněná přesilovka jejich soupeře.

„V neděli tým Dobřan dorazil s mixem zkušených hráčů a dravého mládí, na hře to bylo znát. Hra měla tempo, nasazení, k vidění bylo vidět spoustu zajímavých akci na obou stranách. Utkání rozhodlo za stavu 4:3 v náš prospěch ubráněné pětiminutové oslabení. Musíme ale zapracovat na kázni, protože zbytečných vyloučení máme až moc, a třeba v sobotu s Tatranem nás to stálo body,“ hodnotí Jan Kovařík.

Neděle 16.09.2012

SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Nové Strašecí 4:0 (2:0,1:0,1:0)

Střely: 32:13, vyloučení: 5:9, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

HBC Hostivař - SK HBC CSKA Karlovy Vary 2:4 (0:1,1:2,1:1)

Střely: 55:38, vyloučení: 2:1, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Plzeň-Litice 3:2 ss (1:1,0:1,1:0)

Střely: 46:28, vyloučení: 4:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - TJ Snack Dobřany 6:3 (0:0,3:3,3:0)

Střely: 41:27, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0

SK Ďáblové Praha - TJ Tatran Třemošná 2:3 ss (0:1,0:0,2:1)

Střely: 40:33, vyloučení: 5:7, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Sobota 15.09.2012

HBC Hostivař - HBC Plzeň-Litice 2:4 (0:2,1:1,1:1)

Střely: 21:36, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

HBC Tygři Mladá Boleslav - SK HBC CSKA Karlovy Vary 0:4 (0:0,0:1,0:3)

Střely: 28:24, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - TJ Tatran Třemošná 4:5 ss (1:1,2:0,1:3)

Střely: 43:32, vyloučení: 6:7, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0

SK Ďáblové Praha - TJ Snack Dobřany 3:2 (0:1,0:1,0:3)

Střely: 46:2:, vyloučení: 3:8, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0