1. liga

Nové Strašecí porazilo Litice, Tygři na západě neuspěli

1.liga - ZÁPAD - Tento víkend byl ve znamení vstupu nováčka z Mladé Boleslavi do vyšší soutěže a na úvod ho nečekalo nic lehkého. V sobotním zápase si udělal výlet do Dobřan, kde se utkal s místním Snackem. Úvod do soutěže jim však vyšel skvěle, škoda jen, že jim to příliš dlouho nevydrželo.

Tygři vedli po první části nejtěsnějším možným způsobem, po zbytek zápasu se však ukázaly zkušenosti domácího týmu.

Ten využil jednu ze čtyř přesilových her a ve druhé třetině k tomu přidal další dvě branky. Mladá Boleslav se tak kvůli nepovedené prostřední patnáctiminutovce musela smířit s první porážkou, Dobřany se díky druhému vítězství v sezóně vyhouply na čelo tabulky. Tygři se naopak museli z prohry vzpamatovat, protože hned v neděli sehráli druhé utkání s Tatranem Třemošná.

A právě toto klání mělo velice podobný průběh tomu sobotnímu souboji. Mladá Boleslav držela s favoritem první periodu krok a i přesto, že byla pod tlakem, mohla se těšit z remízy 1:1. Naprosto tragická druhá třetina jim zmařila jakoukoliv šanci na bodový zisk, protože v ní inkasovali čtyři branky a bylo hotovo. Konečný výsledek byl 6:2 pro Třemošnou a znamená to, že po prvním víkendu se Mladá Boleslav bodu nedočkala.

Karlovy Vary, povzbuzeny vítězstvím v úvodním kole, chtěly navázat na dobrý výsledek, ale to se jim příliš nevydařilo. Sice do zápasu vstoupily velmi dobře a poměrně brzy se ujaly dvoubrankového vedení. Kladenský Alpiq poté však díky šťastným brankám skóre otočil a mířil za vítězstvím. K výhře mu pomohly dvě využité přesilové hry, a tak z toho nakonec byl tříbodový zisk v poměru 5:3.

„Do utkání jsme vstoupili dobře a brzy se ujali vedení 2:0. Bohužel jsme si nedokázali výsledek pohlídat a nechali soupeře do konce třetiny vyrovnat. Ve druhé třetině soupeř šťastným odrazem otočil skóre a vzápětí navíc odskočil na rozdíl dvou branek. Nám se podařilo v přesilovce snížit, ale poté se utkání změnilo v souvislou řadu vyloučení na obou stranách prakticky až do konce utkání, kdy jsme i přes několik dobrých šancí nedokázali vyrovnat," shrnul zápas nespokojený domácí trenér Jan Keprta.

Poslední nedělní zápas svedl k sobě týmy Nového Strašecí a Litic. Velice vyrovnané utkání se rozhodlo až ve třetí periodě, která nakonec patřila domácímu mužstvu. Do této části šlo Strašecí s jednobrankovým náskokem a v posledním dějství ho třemi brankami ještě potvrdilo. Po dvou hracích víkendech je tabulka skupiny Západ nesmírně vyrovnaná, bez bodu jsou již jen pouze dva celky.

Sobota 08.09.2012

TJ Snack Dobřany - HBC Tygři Mladá Boleslav 3:1 (0:1,3:0,0:0)

Střely: 38:26, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Neděle 09.09.2012

TJ Tatran Třemošná - HBC Tygři Mladá Boleslav 6:2 (1:1,4:0,1:1)

Střely: 48:21, vyloučení: 3:3, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

HBC Nové Strašecí - HBC Plzeň-Litice 6:2 (0:1,3:1,3:0)

Střely: 30:27, vyloučení: 7:8, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC ALPIQ Kladno B 3:5 (2:2,1:2,0:1)

Střely: 33:28, vyloučení: 16:15, využití přesilovek: 3:2, oslabení: 0:0