1. liga

Suchdol v Praze na body nedosáhl, Hostivař vyhrála v Třemošné

1.liga ZÁPAD - Západní skupina rozehrála o víkendu své první zápasy. Suchdol nad Lužnicí cestoval do Prahy, kde neuhrál proti Kovu a Ďáblům ani bod. Hostivař na západě Čech nejdříve podlehla Dobřanům, aby pak překvapivě zvítězila v Třemošné.

Litice vstoupily do sezóny vítězně, když porazily kladenské béčko. Nové Strašecí cestovalo jako favorit do Karlových Varů, avšak v dalším překvapení v kole zůstaly body v lázeňském městě.

Skupina Západ odstartovala již v sobotu dvěma zápasy. Loňští finalisté Ďáblové Praha vyzvali na svém hřišti Suchdol nad Lužnicí a chtěli hned na úvod nové sezóny zvítězit. Do zápasu vstoupili velmi razantně a díky přesilovým hrám si během dvou třetin domácí vypracovali hned tříbrankové vedení. Ač se Suchdol v poslední periodě trochu probudil, dvě branky již nic nezměnily.

Ďáblové navíc stejným počtem gólů odpověděli a bylo tak jasné, že si na úvod sezóny připíší výhru 5:2! Druhé sobotní klání bylo mnohem vyrovnanější, Dobřany si na své hřiště pozvaly Hostivař a doufaly, že dokáží ukořistit tři body. Úvod utkání byl zejména ze strany Snacku velmi rozpačitý a i přes velký počet šancí na obou stranách diváci příliš branek neviděli. Po první patnáctiminutovce vedla Hostivař 1:0. Po zbytek zápasu se ale pražský tým již jen v zakončení trápil. Domácí dostali k dispozici pět přesilových her a hned dvě z nich dokázali využít, díky tomu tak otočili skóre ve svůj prospěch. To vše však bylo až ve třetí třetině, ale to nic nemění na tom, že Dobřany porazily Hostivař 3:1. Hlavní porce zápasů se však odehrála až druhý víkendový den.

Velmi atraktivní byl souboj Kovo Praha právě se Suchdolem. Všichni byli zvědaví, jak se hosté, kteří vstoupili do soutěže již v sobotu, popasují s týmem Kova, který má za sebou neúspěšnou baráž, kdy na úkor Jihlavy a Karviné do Extraligy nepostoupil. Domácí tým ukázal, že to se zájmem o vyšší soutěž myslí opravdu vážně a i přes slabší začátek porazil Suchdol naprosto suverénně.

Čtyřmi brankami ve třetím dějství definitivně zlomili odpor soupeře a nakonec si na své konto připsali výhru 6:0. „Po neúspěšné baráži proběhlo v našem týmu hodně změn, takže bude chvilku trvat, než si mužstvo sedne. Začátek utkání byl poznamenán spoustou nepřesností, na nás byla vidět nerozehranost, vázla nám souhra mezi obranou a útokem. Pomohla nám první branka, Suchdol měl ale spoustu šancí, při kterých nás podržel dobře chytající Zelenka. Nakonec z toho byl jednoznačný výsledek, který je ale pro soupeře dost krutý. Teď máme o víkendu volno, vrhneme se na trénink a naše hra se bude určitě zlepšovat,“ přeje si Jan Kovařík, vedoucí Kovo Praha.

Hostivař zklamaný z prohry v Dobřanech putoval vylepšit náladu v týmu do Třemošné, kde se mu postavil místní Tatran. Domácí mají za sebou úspěšnou loňskou sezónu a na své výkony chtěli navázat i pro letošek. Že by to vše nemuselo klapat podle představ, nastínila již první patnáctiminutovka, kterou Třemošná prohrála 2:0. Jednou jsi dole, jednou nahoře. Podle tohoto scénáře se řídili hokejbalisté obou celků.

Tatran ve druhé periodě smazal dvoubrankový náskok a byl připraven v posledním dějství otočit skóre ve svůj prospěch. Závěrečná část však lépe vyšla hostivařským hokejbalistům, kteří dalšíma dvěma góly rozhodli o své výhře 4:2. Dalším týmem, kterému skvěle vyšla zejména jarní část sezóny, byly plzeňské Litice. A ty i letos vstoupily do sezóny skvěle. Proti kladenskému Alpiqu však neměly tolik práce.

Rezerva extraligového Kladna příliš odporu nekladla, ale zas tak pohodové to nebylo. Litice si však připsaly do tabulky tříbodovou výhru 3:1, o které rozhodly zejména dvěma brankami v prostřední periodě. Závěrečné střetnutí nedělního programu svedlo proti sobě týmy Karlových Varů a Nového Strašecí. Velice vyrovnaný a na branky hojnější duel pro sebe urvaly právě Karlovy Vary, i když nic jednoduchého to nebylo.

První dvě třetiny byly ve znamení neproměněných přesilových her, obě mužstva se však při standartním počtu hráčů dokázala prosadit hned dvakrát. Stejná situace se opakovala i ve druhé patnáctiminutovce a bylo jasné, že o všem rozhodne až třetí část. V té se prosadili pouze domácí hráči a CSKA tak bere první tři body, Strašecí si bude muset ještě počkat.

Neděle 2.9.2012

TJ KOVO Praha - SK Suchdol nad Lužnicí 6:0 (1:0,1:0,4:0)

Střely: 40:32, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

TJ Tatran Třemošná - HBC Hostivař 2:4 (0:2,2:0,0:2)

Střely: 58:34, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

HBC Plzeň-Litice - HBC ALPIQ Kladno B 3:1 (0:0,2:1,1:0)

Střely: 40:26, vyloučení: 3:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Nové Strašecí 6:4 (2:2,2:2,2:0)

Střely: 41:37, vyloučení: 7:8, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 1:0

Sobota 1.9.2012

SK Ďáblové Praha - SK Suchdol nad Lužnicí 5:2 (1:0,2:0,2:2)

Střely: 33:28, vyloučení: 9:7, využití přesilovek: 3:1, oslabení: 0:0

TJ Snack Dobřany - HBC Hostivař 3:1 (0:1,1:0,2:0)

Střely: 33:34, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0