1. liga

Suchdol nad Lužnicí otočil sérii s Třemošnou a postupuje do semifinále

1.NHbL - Západ - Jediná čtvrtfinálová série, hraná na pět utkání, se v sobotu rozhodovala v Třemošné. Domácí, kteří obsadili druhé místo po základní části, přivítali Suchdol nad Lužnicí. Jihočechům se podařilo v obou domácích zápasech vyhrát a vynutili si tak pátý zápas.

S vydatnou diváckou podporou se podařlo Suchdolu v Třemošné vyhrát 3:2 a poprvé v histori klubu postoupili do semifinále, kde vyzvou vítěze základní části pražské Kovo.

TJ Tatran Třemošná - SK Suchdol nad Lužnicí - Konečný stav série: 2:3 (4:0, 7:2, 3:7, 2:5, 2:3)

TJ Tatran Třemošná - SK Suchdol nad Lužnicí 2:3 (0:1,0:0,2:2)

Střely: 26:22, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0.

V čtyřech zápasech se na západě nerozhodlo pouze u série mezi Tatranem Třemošná a Suchdolem nad Lužnicí. Zatím pokaždé zvítězil domácí celek, a tak bylo jasné, že v rozhodující sobotu bude mírným favoritem druhý tým tabulky, který si v zápasech na své půdě vedl naprosto famózně. Velice výrazným faktorem se ve všech zápasech ukázaly přesilové hry, ve kterých se de facto rozhodovaly zápasy.

Tatran vstoupil do zápasu dobře a měl hned několik dobrých příležitostí na otevření skóre. Jenže Suchdol podržel výborný brankář Ondřej Průša. Nakonec šli do kabin spokojenější hostující hokejbalisté, kteří zásluhou gólu Krejčího vedli nejtěsnějším možným rozdílem. Ten vydržel i po dalších patnáct minut, a tak bylo jasné, že nás ve třetí třetině čeká velké drama.

Nečekaně se v posledním dějství strhla taková minipřestřelka, ze které ale vyšli lépe hráči Suchdolu. Ti nakonec zásluhou gólů Kaláta a Hadače vyhráli 3:2 a radují se z postupu mezi nejlepší čtyři celky skupin Západ. Jakožto nejhůře nasazení se utkají s lídrem základní části Kovo Praha a budou se snažit po vyřazení druhého týmu překvapit i první celek tabulky.

„Byl to dobrý zápas, kluci dodržovali taktické pokyny a zaslouženě vyhráli. Celé mužstvo zaslouží pochvalu, makali a chtěli postoupit, a také nás podržel brankář Ondřej Průša. Je to pro nás veliký historický úspěch a hlavně se zvednout za nepříznivého stavu 2:0 na zápasy. Opět musím pochválit naše fantastické diváky a nesmím zapomenout ani na fanoušky z Třemošné vytvořili fantastickou kulisu hodnou pátému rozhodujícímu zápasu. Všichni se už těšíme na Kovo,“ raduje se Stanislav Landa.

Čtvrfinále play off 1.NHbL - Západ 2012:

TJ KOVO Praha - HBC Pento Most B - Konečný stav série: 3:0 (3:2, 5:1, 5:0)

TJ Tatran Třemošná - SK Suchdol nad Lužnicí - Stav série: 2:3 (4:0, 7:2, 3:7, 2:5, 2:3)

TJ Plzeň - Litice - TJ Snack Dobřany - Konečný stav série: 0:3 (2:3 ss, 0:2, 0:4)

HBC Nové Strašecí - SK Ďáblové Praha - Konečný stav série: 1:3 (2:3, 2:1, 2:3 ss, 2:3)

Semifinálové dvojice play off 1.NHbL - Západ 2012:

TJ KOVO Praha - SK Suchdol nad Lužnicí

SK Ďáblové Praha - TJ Snack Dobřany