1. liga

Ďáblové Praha porazili Litice a jsou na třetím místě tabulky

1.NHbL - Západ - O vikendu se hrálo pouze pět utkání, přesto bylo k vidění několik zajímavých utkání. Suchdol nad Lužnicí si přiváží z výjezdu debakl z Nového Strašecí a povinnou výhru s posledním Rakovníkem.

Litice prohrály v souboji o třetí místo s pražskými Ďábly, Třemošná porazila béčko Kladna a drží stále druhé místo, Kladno ztrácí na play off 8 bodů. Dobřany odskočily soupeřům v boji o play off, když porazily osmé béčko Mostu. Na čele je stále Kovo Praha, které mělo o víkendu volno.

Sobota 10.03.2012

HBC Nové Strašecí - SK Suchdol nad Lužnicí 9:1 (6:0,1:1,2:0)

Střely: 39:25, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

Klání Nového Strašecí se Suchdolem nad Lužnicí měl být přímý souboj o lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Čekal se napínavý duel, jenže opak byl přesně pravdou. Nové Strašecí od úvodních minut svého soupeře doslova rozebralo na kousky a na světelné tabuli svítil po první třetině neuvěřitelný stav 6:0 právě pro domácí hokejbalisty.

Ve druhé třetině se konečně také prosadil i Suchdol, který se trefil v přesilové hře, jenže na náskok z úvodní části již to nemělo žádný vliv. Domácí tak po zásluze zvítězili 9:1! „Vyšel nám vstup do utkání. Po první třetině bylo o výsledku rozhodnuto. Podali jsme týmový výkon, na kterém chceme stavět. Dnes jsme hráli takřka v ideální sestavě. Mám radost, že se nám vyprazdňuje marodka, hráči se vrací do sestavy. Do konce základní části nás čeká ještě spousta práce s herním stylem, který se snažíme trochu změnit a který nám dříve přinášel úspěchy a hlavně byl atraktivní pro fanoušky. Vždyť pro ně to hrajeme,“ hodnotí trenér Nového Strašecí David Ryss.

"Famózní produktivita Strašecí v první třetině rozhodla celý zápas. Ve všech činnostech jsme za Bubáky zaostávali minimálně o krok,“ pohovořil krátce o zápase i trenér hostujícího mužstva.

Neděle 11.03.2012

HBC Rakovník - SK Suchdol nad Lužnicí 0:2 (0:2,0:0,0:0)

Střely: 20:37, vyloučení: 5:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Právě Suchdol nad Lužnicí chtěl v nedělním duelu napravit sobotní debakl se Strašecím a měl k tomu nejlepší příležitost. Hrál totiž na hřišti posledního celku tabulky. Od úvodních minut byli hosté lepším celkem a velmi rychle se taky ujali dvoubrankového vedení. Rakovník mnohdy nestíhal, ale v první třetině již neinkasoval.

Základní úkol, nedostat branku, se Rakovníku podařilo i ve zbytku utkání, i když Suchdol měl několik velmi slušných příležitostí. Skóre 0:2 se tedy již nezměnilo. „Celý zápas jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Jen škoda našich dalších nevyužitých šancí. Pochválit musím soupeřova brankáře Michala Hubálka, který doopravdy čaroval. Celé mužstvo zaslouží pochvalu a hlavně, že se kluci oklepali z debaklu den předtím. A na závěr bych chtěl poděkovat naším fanouškům a hlavně Janu Prášilovi za fantastické povzbuzování,“ děkuje trenér Suchdolu nad Lužnicí Stanislav Landa.

TJ Plzeň - Litice - SK Ďáblové Praha 1:2 (0:1,0:0,1:1)

Střely: 43:26, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Klíčový duel o třetí pozici se hrál v Plzni! Litice totiž vyzvaly Ďábly z Prahy a jednalo se opravdu o souboj, který táhl. Plzeňští byli od úvodních minut lepším mužstvem, ale nějak nemohli vyzrát na hostující obranu, ale hlavně na gólmana Ďáblů. Ten poté s radostí přihlížel, jak ještě v první třetině jeho kolegové otevřeli skóre a šli tedy do kabiny s mírnou spokojeností.

Jenže nemohli být spokojeni úplně. Litice byly stále aktivnější a tlačily se před branku, jenže vyrovnání nepřicházelo. Ve třetí třetině každý tým zaznamenal po jedné brance, a tak mohli Ďáblové slavit! Po tříbodové výhře nad Liticemi právě tento tým vystřídali na třetí příčce prvoligové tabulky!

"Proti hostujícím Ďáblům jsme nepodali dobrý výkon, ale i přesto jsme byli o něco aktivnějším týmem. Bohužel to na obětavé hosty s dobrým gólmanem tentokrát nestačilo," hodnotil za domácí Martin Kastner, místopředseda klubu.

TJ Tatran Třemošná - HBC ALPIQ Kladno B 7:3 (3:1,2:2,2:0)

Střely: 22:20, vyloučení: 8:6, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0

Alpiq měl poslední šanci něco udělat s postavením v tabulce vzhledem k play-off, ale nepovedlo se mu to. Zajížděl na hřiště druhé Třemošné a cítil naději, jenže ta velmi brzy vyprchala. Již po první třetině měl Tatran dvoubrankový náskok, a i když nebyl jednoznačně lepší, na zvrat ze strany Kladenských to nevypadalo.

Druhá patnáctiminutovka skončila poměrem 2:2 a zdálo se, že se chleba bude lámat až v poslední části zápasu. V ní se ale prosadil pouze druhý celek tabulky a to hned dvakrát, tudíž si na své konto připsal vítězství 7:3. Tatran si pojistil druhou příčku, šance Alpiqu na postup mezi nejlepších osm je již pouze teoretická.

TJ Snack Dobřany - HBC Pento Most B 6:5 (3:1,1:3,2:1)

Střely: 29:25, vyloučení: 11:10, využití přesilovek: 2:3, oslabení: 0:0

Střetnutí Dobřan s rezervou Mostu mohlo také velmi silně napovědět, který z týmů se přiblíží postupu do play-off. A že to byl souboj se vším všudy! Již v první třetině se Mostečtí dostali do velmi rychlého vedení, jenže ještě do přestávky dokázal Snack skóre třemi brankami otočit ve svůj prospěch. Ve druhé periodě Dobřany ještě náskok navýšily, jenže ani tříbrankové vedení udržet nedokázaly.

Most ještě ve druhé třetině smazal náskok a do posledního dějství se šlo za stavu 4:4. O vítězi tedy rozhodla až třetí část a byly to právě Dobřany, které braly tři body za výhru 6:5. Nyní mají tedy sedm bodů náskok na deváté místo a téměř jistotu play-off. „Po trochu nervózním začátku, kdy nás soupeř zaskočil velmi rychlým gólem, se nám povedlo stejně rychle vyrovnat a navýšit lehce náskok až na 4:1. Jak snadno a rychle jsme si tento náskok vytvořili, tak jsme o něj svojí nedisciplinovaností a zbytečnými chybami přišli. Z jasného zápasu se stalo drama a nakonec se nám vše povedlo dotáhnout do vítězného konce,“ spokojeně mluví o souboji s rezervou Mostu trenér Dobřan Petr Chvojka.