1. liga

Hodnocení 1.NHbL - Západ po podzimní části

1.NHbL - Západ - TJ KOVO Praha vládne s náskokem pěti bodů zcela neohrožené západní části národní ligy. Na druhém místě tabulky je překvapení soutěže TJ Tatran Třemošná, následována týmem SK Ďáblové Praha.

1.NHbL - Západ

Nejvyšší výhra: TJ Plzeň - Litice - HBC Pento Most B 12:4

Nejproduktivnější hráč: Juráček Marián, TJ Plzeň - Litice, 27 bodů

Nejlepší střelec: Bruštík Čestmír, SK HBC CSKA Karlovy Vary, Tóth Tomáš, HBC Nové Strašecí, Juráček Marián, TJ Plzeň - Litice, 14 branek

Nejlepší asistent: Šlehofer Václav, TJ Snack Dobřany, 21 asistencí

Brankář podle průměru: Žežulík Jiří, SK Ďáblové Praha, ø 1.57

Nejtrestanější hráč: Holý Martin, TJ Tatran Třemošná, 75 min

Nejslušnější mužstvo: TJ KOVO Praha 144 min

1.místo - TJ KOVO Praha

Jan Kovařík - vedoucí týmu: "Podzimní část byla určitě uspěšná.Ve většině utkání jsme měli výsledkově i herně převahu. Naopak nepovedlo se nám hlavně utkání v Novém Strašecí, kde jsme domácím výhru doslova darovali a s Mostem kde byl domácí tým lepší.Důležítý je pro nás také postup v poháru, kde nás bude čekat v příštím kole soupeř z extraligy, což bude další těžký zápas, který potřebujeme jako sůl. Pro jarní část je náš cíl udržet 1.místo a vybojovat zpátky extraligu. Určitě to ale nebude jednoduché, protože v play-off a případné baráži se může stát cokoliv."

Nejproduktivnější hráč: Winter Tomáš 25 bodů

Nejlepší střelec: Franěk Miroslav 13 branek

Nejlepší asistent: Winter Tomáš 14 asistencí

Brankář podle průměru: Tomáš Martin ø 2.05

Nejtrestanější hráč: Kocúrek Jindřich, Zeman Martin 16 min

2.místo - TJ Tatran Třemošná

Nejproduktivnější hráč: Ježek Karel 21 bodů

Nejlepší střelec: Stráský Otakar, Ježek Karel 10 branek

Nejlepší asistent: Škarecký Petr 17 asistencí

Brankář podle průměru: Kubeš Zdeněk ø 1.84

Nejtrestanější hráč: Holý Martin 75 min

3.místo - SK Ďáblové Praha

Michal Fabián - hrající trenér týmu: "Od loňské sezóny nám odešli J.Kočka a L.Myslivec na střídavý start do Extraligy a s nimi i 52 kanadských bodů. Tyto hráče jsme nedokázali plně nahradit a tak jsme se celý podzim trápili v koncovce. Do sezóny jsme vstoupili na malý počet hráčů v kádru a postupem se počet ještě snížil kvůli zraněním. Ze začátku jsme ztratili zbytečné body v zápasech s Hostivaří, Mostem a Třemošnou, ale vše se celkově odvíjelo od špatné docházky na tréninky a neplnění pokynů při zápasech. Pomohl nám víkend kdy jsme hráli v Rakovníku a v neděli v Novém Strašecí na 9 hráčů a získali 5 bodů a to jádro týmu stmelilo. Do konce podzimu jsme zaváhali jen s Kovem, kdy jsme zápas ztratili v závěru utkání a prohráli ho poté na nájezdy. S body a umístěním v tabulce jsme spokojeni, ale hra má hodně nedostatků. Oporami týmů, jak svým přístupem, tak výkony jsou naši brankáři, J.Žežulík a V.Lain. "

Nejproduktivnější hráč: Fabián Michal, Strejček Miroslav 10 bodů

Nejlepší střelec: Bureš Miroslav 7 branek

Nejlepší asistent: Strejček Miroslav 6 asistencí

Brankář podle průměru: Žežulík Jiří ø 1.57

Nejtrestanější hráč: Fabián Michal 34 min

4.místo - TJ Plzeň - Litice

Martin Kastner - vedoucí týmu: "Po náročné letní přípravě a hlavně s posíleným kádrem se nám na podzim herně, ale i bodově celkem dařilo. Umístění v tabulce však nepřeceňujeme, nebot´náš výkon je zatím závislý na pár zkušených hráčích."

Nejproduktivnější hráč: Juráček Marián 27 bodů

Nejlepší střelec: Juráček Marián 14 branek

Nejlepší asistent: Štulc Pavel 18 asistencí

Brankář podle průměru: Květoň Jakub ø 1.70

Nejtrestanější hráč: Kadaně Jiří 24 min

5.místo - HBC Nové Strašecí

Nejproduktivnější hráč: Tóth Tomáš 19 bodů

Nejlepší střelec: Tóth Tomáš 14 branek

Nejlepší asistent: Ryss David 9 asistencí

Brankář podle průměru: Lašek Petr ø 2.77

Nejtrestanější hráč: Černý Kamil 41 min

6.místo - SK Suchdol nad Lužnicí

Stanislav Landa - trenér týmu: "S podzimní části jsme spokojeni. Jsme na pěkném šestém místě. Náš hlavní cíl byl udržet se v soutěži a dá se říct, že se to už podařilo. Proto koukáme na play-off, bylo by to pěkné si opět zahrát play-off. Naši diváci by si to určitě zasloužili a tak se porveme o play-off. Funguje výborná spolupráce mezi námi a Olympem JH. Bohužel ke konci sezony nám vzrostla marodka a doufáme, že do jarních zápasů půjdeme konečně kompletní!!!"

Nejproduktivnější hráč: Kalát Jiří 11 bodů

Nejlepší střelec: Kalát Jiří 9 branek

Nejlepší asistent: Vacek Jan 6 asistencí

Brankář podle průměru: Šlefr Milan ø 2.66

Nejtrestanější hráč: Krejčí Petr 42 min

7.místo - TJ Snack Dobřany

Petr Chvojka - trenér týmu: "Po loňském sestupu z extraligy doznalo mužstvo velkých změn. V kádru zůstala zhruba polovina borců, kteří byli doplněni hráči úplně novými nebo naopak starými navrátilci, jenž nám všem dělali radost ještě v dobách, kdy se v Dobřanech 1.ČNHbL hrála. Nesehranost a v mnohých případech i nezkušenost se projevila na souhře i na výsledcích, na druhou stranu nemohu nikomu upřít snahu, obětavost a po dlouhé době rovněž „dobřanské srdíčko“, které nás vždy zachránilo v dobách nejtěžších. Jelikož se zatím pohybujeme na hranici play-off, což je jediný cíl pro tuto sezónu, musím být díky všem okolnostem maximálně spokojen. Možná se někomu může zdát, že po sestupu z nejvyšší soutěže jsou tak naše cíle nesmyslně nízké, ale naprosto odpovídají realitě a kvalitě kádru, se kterým pracujeme. Protože jsme odehráli na podzim velkou šňůru na hřištích soupeřů, může být výhled na jarní domácí zápasy i na účast ve vyřazovacích bojích trochu optimističtější. V našem oddíle jsme se hodně zaměřili na práci s mládeží a dáváme tak prostor v určitých fázích vytipovaných zápasů i našim nadějným mladším dorostencům. Je to pro ně ta nejlepší škola a na jejich kvalitách se to začíná projevovat. Získávají tak velké množství zkušeností, které se jim nikdy neztratí. Do zápasů mužů tak vlastně zasáhli už všichni naši reprezentanti U16 a rozhodně to pro nás všechny hodně znamená. Navíc je pro nás všechny pohlazením na duši, když můžeme v jedné „pětce“ dát prostor rodinným dvojicím otce a syna Šlehoferových, či Kováříkových. Vždycky jsme si o tom jen povídali a dnes to můžeme realizovat."

Nejproduktivnější hráč: Šlehofer Václav 25 bodů

Nejlepší střelec: Kovářík Daniel, Kučera Jiří 7 branek

Nejlepší asistent: Šlehofer Václav 21 asistencí

Brankář podle průměru: Marek Jan ø 3.29

Nejtrestanější hráč: Winter Jan 29 min

8.místo - HBC Hostivař

Marek Brož - místopředseda klubu: "Před sezonou jsme se viděli na špici tabulky a místo toho se krčíme na osmém fleku, takže hodnocení nemůže být pozitivní. Tým letos vedli už tři trenéři, některé opory odešly, další hráči se zranily a poslední dvoukolo dohrávali v hodně okleštěné sestavě. Současné postavení v tabulce tedy věrně odráží bídu, která nás na podzim provázela. Na jaře se musí hodně věcí změnit, jinak sezonu ukončíme hodně brzy... Ale všechno zlé je pro něco dobré, takže vlastně od prvního jarního zápasu hrajeme o všechno, ze zadu se na nás tlačí dva týmy a jestli chceme postoupit do play off, musíme vyhrávat. Neúčast ve vyřazovacích bojích by měla fatální následky pro celý klub. Jinak se chci připojit k hodnocení extraligových týmů, ktere se pozastavovaly nad nejednotným metrem rozhodčích... Nejtvrdší a zároveň nejférovější zápasy jsme paradoxně odehráli v letní přípravě proti extraligovým týmům."

Nejproduktivnější hráč: Borkovec Tomáš, Langthaler Jan 14 bodů

Nejlepší střelec: Borkovec Tomáš 10 branek

Nejlepší asistent: Langthaler Jan 11 asistencí

Brankář podle průměru: Kucarov Michal ø 2.80

Nejtrestanější hráč: Zápotocký Marek 51 min

9.místo - HBC Pento Most B

Nejproduktivnější hráč: Šíma Radek 14 bodů

Nejlepší střelec: Božek Petr, Chytry Marek 6 branek

Nejlepší asistent: Šíma Radek 11 asistencí

Brankář podle průměru: Soukup Petr ø 2.75

Nejtrestanější hráč: Kopýtko Jan 49 min

10.místo - SK HBC CSKA Karlovy Vary

Pavel Divíšek - vedoucí týmu: "Vstup do sezóny se nám vůbec nevydařil. Pro zranění a pracovní povinnosti jsme zejména zápasy venku hráli v hodně kombinované sestavě, což se podepsalo na výsledcích. Mrzet nás může hlavně série čtyř prohraných zápasů o jedinou branku, kdy hlavně prohra doma s Rakovníkem byla opravdovou ztrátou bodů. Velká škoda byla také zápasu na Kovu, kdy jsme byli pár minut o senzačního vítězství a nakonec neměli ani bod. Předváděná hra se však zápas od zápasu zlepšovala. V domácím prostředí jsme potom zahájili boj o odpoutání se ode dna tabulky, což se nám díky lepší produktivitě začalo, až na celkově nepovedený zápas s Mostem, dařit. Pro jarní část musíme zapracovat na samostatných nájezdech, protože jsme 3 ze 4 prohráli a těchto bodů je rozhodně také škoda, ale pokud chceme pomýšlet na příčky zajišťující postup do play off, tak musíme bodovat co nejvíce za 3 body."

Nejproduktivnější hráč: Bruštík Čestmír 20 bodů

Nejlepší střelec: Bruštík Čestmír 14 branek

Nejlepší asistent: Jelínek Milan 11 asistencí

Brankář podle průměru: Bauer František ø 2.60

Nejtrestanější hráč: Sucharda Josef 73 min

11.místo - HBC ALPIQ Kladno B

Zbyněk Kotek - trenér týmu: "Pro nás podzimní část byla velmi špatná. Do sezóny jsme vstupovali s ambicemi dostat se do play off, máme určitě silnější tým než loni, ale pořád stejné chyby nás v zápasech sráží ke dnu. Nehráli jsme v některých utkáních špatně, ale nedokážeme hrát celý zápas jak máme nebo hrubé individuální chyby hráčů, nám kazí lepší dojem ze zápasu a berou nám body. Přes zimní odpočinek dojde k další obměně kádru a s pravděpodobností neúčasti v play off (čehož se ale určitě ještě nevzdáme) budou naše cíle směřovat ke konsolidaci kádru s výhledem do dalších sezony ve které určitě nadále chceme hrát 1. NHbL a na jiných příčkách tabulky."

Nejproduktivnější hráč: Protiva Vladimír 15 bodů

Nejlepší střelec: Protiva Vladimír 9 branek

Nejlepší asistent: Protiva Vladimír 6 asistencí

Brankář podle průměru: Hájek Filip ø 4.21

Nejtrestanější hráč: Sirůček Martin 52 min

12.místo - HBC Rakovník

Roman Němeček - trenér týmu: "Podzimní část se našemu týmu nepovedla tak, jak jsme očekávali. Tým jsme před sezonou dokázali doplnit o nové hráče i posily z jiných týmů, ale buď se nám zranily a nebo nesplnily naše očekávání, noví hráči zapadli dobře, ale musejí se teprve rozehrát. Zbytečně jsme ztratili několik bodů, třeba na Kladně a doma s Dobřanama. Jinak je samozřejmě velký rozdíl mezi II. NHbl a I. NHbl, na to jsme nebyli dostatečně připraveni hlavně po taktické stránce. Ke konci podzimní části se naše výkony začaly pomalu zlepšovat alespoň co se nasazení a bojovnosti týká, což nám na začátku chybělo. Věřím tomu, že v zimní přestávce se dáme dohromady po zdravotní stránce a na jaře se pokusíme o zázrak, kterým by byla záchrana této soutěže. Soutěž jako taková je vyrovnaná, i když bodové hodnoty týmů tomu neodpovídají, ale když vezmu náš tým, tak i když jsme poslední, několik zápasů jsme prohráli pouze o branku. Chybějí nám zkušenosti z takto těžkých zápasů a to se samozřejmě projeví. Proto musíme brát tuto sezonu jako sbírání zkušeností, které se nám mohou v budoucnu hodit. Máme obrovské problémy v koncovce a to se na výsledcích také projevilo."

Nejproduktivnější hráč: Tlustý Miroslav 8 bodů

Nejlepší střelec: Tlustý Miroslav 7 branek

Nejlepší asistent: Tvarůžek Martin, Schierl Michael 4 asistencí

Brankář podle průměru: Hubálek Michal ø 4.46

Nejtrestanější hráč: Surák Roman 65 min