1. liga

Béčko Mostu v posledním utkání podzimu porazilo lídra tabulky

1.NHbL - Západ - Tři poslední utkání uzavřela podzimní část národní ligy Západ. Lídr tabulky nestačil na posílené béčko Mostu, ale stejně přezimuje na čele s pětibodovým náskokem před druhou Třemošnou, která si v posledním podzimním kole poradila s posledním Rakovníkem.

Neděle 27.11.2011

TJ Tatran Třemošná - HBC Rakovník 2:1 (1:0,0:0,1:1)

Střely: 31:20, vyloučení: 1:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Poslední Rakovník chtěl mít nevydařený podzim za sebou a poslední duel sehrál na hřišti Tatranu Třemošná. Domácí chtěli udržet druhé místo tabulky a proti Rakovnickým měli největší šanci. Tatran do střetnutí vstoupil aktivněji a po zásluze se dostal do vedení. Trochu jim k tomu vypomohl i hostující brankář, který si srazil míček do vlastní branky. Rakovník se do hry začal dostávat až ve druhé třetině, ale vyrovnávací branku nevsítíli.

A bylo to právě naopak. Třemošná chvíli po začátku přidala druhý gól a zdálo se být rozhodnuto. Jenže hosté se nevzdali a dokázali ještě duel notně zdramatizovat. V samostatném úniku se nemýlil Kučaba. Rakovničtí mohli dokonce vyrovnat, ale při power-play trefil Cafourek pouze tyč. .Třemošná tak získala tři body a přiblížila se Kovu na tři body!

HBC Pento Most B - TJ KOVO Praha 5:2 (1:2,1:0,3:0)

Střely: 31:34, vyloučení: 1:3, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Již jasný podzimní lídr dorazil do Mostu, kde se utkal s rezervou místního Penta. Nikdo neočekával žádné komplikace a tak jen ti nejzarytější optimisté věřili v nějaký ten bod pro Pento. Jenže ten, kdo si na domácí vsadil, vydělal rozhodně velký balík. Kovo sice začalo aktivně a po první třetině se dokonce radovalo z jednobrankového vedení.

Jenže zbytek zápasu jasně patřil Mostu. Pento nejprve dokázalo ve druhé patnáctiminutovce srovnat a o svém vítězství rozhodlo ve třetí třetině. Hosté inkasovali tři góly a odjeli do Prahy s prázdnou. Pento se může radovat, protože díky výhře 5:2 nad lídrem tabulky se posunulo na devátou příčku a na osmé místo ztrácí již pouhé tři body! Kovo přezimuje s náskokem pěti bodů na Třemošnou.

„Most hrál maximálně jednoduše a zaslouženě vyhrál.Nám chyběl lepší pohyb důraz v soubojích a zakončení,“ smutně hodnotí trenér Kovo Praha Jan Kovařík.

HBC ALPIQ Kladno B - SK Ďáblové Praha 2:3 (0:1,1:1,1:1)

Střely: 19:20, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

Nenápadní Ďáblové naposledy ztratili tři body 9. října a svoji sérii chtěli protáhnout i přes zimní přestávku. Kladnu se zatím příliš nedaří a domácí fanoušci věřili, že si rezerva Alpiqu zvedne na závěr sebevědomí. První třetina souboje byla vyrovnaná, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit trvalejší tlak a větší šance. Přesto šli do kabin šťastnější Ďáblové, kteří vedli 1:0.

V prostřední periodě se dokázal prosadit i Alpiq, ale i opticky se zdálo, že Ďáblové si výsledek hlídají. A bylo tomu i doopravdy. Kladno se sice prosadilo dvakrát v početních výhodách, při rovnocenném počtu hráčů na hřišti se ale trefovali jen hosté a nakonec si do hlavního města odvezli výhru 3:2. Tyto tři body je katapultovaly dokonce na třetí místo tabulky.