1. liga

Kovo Praha podzimním mistrem, Suchdol nad Lužnicí porazil třetí Litice

1.NHbL - Západ - Pro šestici týmů skončila o víkendu podzimní část sezóny. Litice nejdříve v sobotu porazily oslabenou Hostivař, pak ale nestačily v neděli na Suchdol nad Lužnicí, který na jih veze ještě 2 body z Karlových Varů.

Sobota 19.11.2011

TJ Plzeň - Litice - HBC Hostivař 3:0 (1:0,1:0,1:0)

Střely: 41:35, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Litice museli pro zápas s Hostivaří do náhradního azylu, kterým se stala plzeňská hala na Košutce. Litice se ujali vedení už v první třetině. I ve druhé části padl jen jeden gól a znovu do sítě Pražanů. I třetí části se domácí jednou prosadili, a když se hosté nezmohli ani na jeden zásah, bylo jasné, že tři body zůstávají v Plzni.

SK HBC CSKA Karlovy Vary - SK Suchdol nad Lužnicí 2:3 ss (1:0,0:0,1:2)

Střely: 33:28, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Karlovy Vary se hned v první části ujali proti Suchdolu vedení. Ještě v první části mohli domácí odskočit o další gól, ale to se jim nezdařilo. Stav 1:0 vydržel i po dvou třetinách. Třetí část už branky nabídla. Góly padly dokonce tři. Domácí přidali jednu branku, ale hosté se dokázali trefit také dvakrát. Tím pádem se muselo rozhodnout až v dovednostech soutěžích. Domácí v této činnosti letos nejsou nijak oslnivý a nepovedlo se jim vyhrát ani teď. V nájezdech totiž se lépe vedlo hostům, kterým bod navíc přisoudil Pavel Schadl.

„Velká škoda, že jsme po první brance trefili pouze tyč. Kdybychom odskočili na rozdíl dvou branek, mohl celý zápas vypadat a dopadnout jinak. Takto musíme být spokojení aspoň s jedním bodem a zapracovat na samostatných nájezdech, ve kterých se nám letos příliš nedaří,“ řekl po utkání trenér Jan Keprta.

„Utkání bylo vyrovnané. Moc se nám kombinačně nedařilo, velké problémy nám dělal povrch a asi ještě únava z cesty. Vary nás překvapily dobrým pohybem doopravdy velice houževnatý soupeř. Dělba bodů byla asi zasloužená. Nájezdy jsou o štěstí a to jsme dnes měli my. Pavel Schadl nájezd provedl bravurně,“ dodal k zápasu trenér Suchdola Stanislav Landa.

TJ Snack Dobřany - HBC Nové Strašecí 3:2 (1:2,2:0,0:0)

Střely: 31:26, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Nové Strašecí přijelo do Dobřan, které byli téměř jejich sousedem v tabulce. Hosté vstoupili do utkání lépe a po první části bylo vedení na jejich straně. Ovšem druhá třetina vyšla domácím na jedničku. Nejen, že dokázali skóre vyrovnat, ale navíc ještě dali branku, kterou se dostali do vedení. Tato branka se nakonec ukázala jako vítězná, neboť ani jeden tým už neskóroval.

Neděle 20.11.2011

SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Hostivař 4:1 (2:1,1:0,1:0)

Střely: 29:41, vyloučení: 11:14, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Ani přestřílet soupeře neznamená, že tým musí nějak bodovat. Přesvědčili se o tom hráči Hostivaře v Karlových Varech. Domácí dokázali získat rozhodující náskok už v první třetině, kterou vyhráli 2:1. Ve druhé části se domácí dostali o další krok do vedení. Poslední branku přidali domácí ve třetí části a tím završili skóre na 4:1. V zápase se i hodně vylučovalo. Celkem rozhodčí rozdali 25 trestů.

„Důležité tři body na závěr podzimní části. Velmi nám pomohlo, že jsme stejně jako včera šli do vedení, ale tentokrát jsme dokázali přidat i další branky. Výborný výkon předvedl brankář Novák, který pustil jedinou ze 41 střel a střelec dvou branek Martinovský,“ chválil svůj tým po utkání trenér Jan Keprta.

TJ Plzeň - Litice - SK Suchdol nad Lužnicí 1:3 (0:1,0:1,1:1)

Střely: 24:23, vyloučení: 8:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

Tentokrát už na svém hřišti ve Štruncových Sadech se Litice utkaly se Suchdolem. Hosté se dostali do vedení už v první části, a poté už jen vedení navyšovali. Hostům ke třem bodům výrazně pomohl střelec Pultr, který dal dvě branky. Suchdol ovšem musí počítat i ztráty, zraněných hráčů už mají na jihu Čech hodně.

Utkání ohodnotil hostující trenér Stanislav Landa: „Opět další těžké utkání, které bylo opět vyrovnané. O tom svědčí i poměr střel. V Plzni se nám hrálo lépe, velice kvalitní povrch. Po obou těžkých zápasech musím pochválit celé mužstvo a brankáře Šlefra a střelce Pultra. Škoda jen opět dalších zranění. A hlavně nesmím opět zapomenout na naše fantastické diváky, kteří nám vytvořili domácí prostředí.“

TJ Tatran Třemošná - HBC Nové Strašecí 4:1 (0:1,2:0,2:0)

Střely: 41:29, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Nové Strašecí začalo zápas v Třemošné dobře. Hosté chtěli napravit těsnou porážku ze sobotního duelu v Dobřanech, což se jim hned v první třetině podařilo. Ovšem domácí tým od druhé třetiny zlepšil svoji hru a hostům už nedovolil skórovat. Naopak domácím se podařilo nasázet postupně čtyři branky, tři body byli tedy doma. Třemošná ještě odehraje v podzimní části první ligy jeden duel, příští sobotu přivítá HBC Rakovník.

TJ Snack Dobřany - HBC Rakovník 2:1 (0:1,1:0,1:0)

Střely: 29:23, vyloučení: 2:9, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Dobřany nezačali proti Rakovníku zrovna nejlépe. Hned v první třetině inkasovali. Domácí od druhé třetiny začali hrát lépe a ve druhé části dokázali srovnat krok. Ve třetí části pak rozhodli o svém vítězství, které bylo velmi těsné. Domácí měli díky faulům hostů k dispozici 9 vyloučení, ale přesilovou hru využili pouze v jednom případě. Dobřany tak mají půl sezóny po sestupu do v první lize za sebou, a zatím se drží na hraně postupu do play-off.

HBC ALPIQ Kladno B - TJ KOVO Praha 1:5 (0:1,0:3,1:1)

Střely: 17:22, vyloučení: 7:4, využití přesilovek: 0:3, oslabení: 0:0

Béčko Alpiqu přivítalo na svém hřišti lídra tabulky, pražské Kovo. Pražané se už v první třetině ujali hubeného vedení 1:0. Rozhodující fází hry byli druhá třetina. Tu Kovo vyhrálo 3:0 a vítězství bylo na dosah. Ve třetí části se domácím povedlo zaznamenat pouze čestný zářez. A když hosté dali ještě gól, tak tři body a titul podzimního mistra byl jejich. Hosté o své výhře rozhodli zejména v přesilových hrách, když využili hned tři početní výhody.

„Hráči Kova po celý zápas o sobě lépe věděli, my jsme jen bojovali a tím jsme trochu vyrovnávali jejich herní kvalitu, bohužel jsme opět dojeli na zbytečná vyloučení a nedůraz před oběma brankami. Naše výkony jsou jak den a noc, nejhorší na tom je, že kvalitnější výkony podáme proti silnějším celkům, na které to nestačí a velmi slabé proti celkům, které bychom mohli porážet,“ zhodnotil utkání domácí trenér Zbyněk Kotek.

HBC Pento Most B - SK Ďáblové Praha 1:2 (1:1,0:1,0:0)

Střely: 24:23, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

B-tým Mostu přivítal v domácím prostředí pražské Ďábly. Utkání bylo vyrovnané, o čemž nakonec hovoří i konečný výsledek 1:2. Pojďme ale postupně. Hned v první části oba týmy dokázali skórovat. Rozhodnutí padlo ve druhé třetině, která přinesla vítěznou branku Pražanů, kteří se díky třem bodům vrátili do první čtyřky, která zaručuje začátek play off doma. Oba týmy ještě na podzim čeká jeden zápas příští týden. Zatímco mostecké béčko přivítá lídra tabulky - Kovo Praha. Ďáblové zajíždí k utkání do Kladna.