1. liga

Kovo Praha prohrávalo už o dva góly, přesto veze všechny body

1.NHbL - Západ - Vedoucí tým se v Suchdole nad Lužnicí půl zápasu trápil, ale pak ukázal, proč vede tabulku. V souboji o Prahu zvítězili Ďáblové v Hostivaři. Rakovník podruhé v sezóně vyhrál. Nové Strašecí a Litice vyhrály své zápasy na nájezdy.

Karlovy Vary se pomalu posouvají tabulkou vzhůru, tentokrát porazily Dobřany, které tak prohrály už čtvrté utkání za soubou. Západu s přehledem vládne Kovo Praha, poslední je Rakovník a boj o místa v play off bude ještě napínavý.

Neděle 13.11.2011

SK Suchdol nad Lužnicí - TJ KOVO Praha 2:6 (1:0,1:2,0:4)

Střely: 17:29, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:1

Lídr tabulky zajížděl v neděli do Suchdolu nad Lužnicí a jeho cílem bylo získat další tři body, čímž by udržel Třemošnou za svými zády s náskokem nejméně šesti bodů. Kovo ale nezačalo úplně dobře, dělalo poměrně zbytečné chyby, které se Suchdolu podařilo jednou potrestat. Do kabin se šlo za nejtěsnějšího vedení, které chvíli po přestávce narostlo na 2:0.

Jenže od tohoto gólu byl na hřišti vidět jen jeden celek. Ne, že by Kovo svého soka nějak výrazně přehrávalo, ale téměř každá šance hostí skončila míčkem v síti brankáře Suchdolu. Hosté se prosadili jak v přesilové hře, tak při vlastním oslabení, a do závěrečné sirény vsítili dokonce šest branek! Brali tak tři body a potvrdili si svojí pozici na čele. V současné době se již Kovo stalo půlmistrem, protože do zimy ho již nemá nikdo šanci dohnat.

„Prvních dvacet minut utkání to z naší strany bylo takové ospalé. Domácí tým bojoval a dělal nám nasazením problémy. Paradoxně nás probral druhý gol v naší siti a do konce třetiny se nám podařilo vyrovnat. Zbytek zápasu už byl jasně v naší režii,“ komentuje zápas vedoucí Kova Jan Kovařík. „Dvě třetiny jsme s Kovem hráli vyrovnaně a sahali po bodech. Ale bohužel třetí třetina nám vůbec nevyšla a soupeř nás vyškolil a zaslouženě vyhrál,“ smutně konstatuje domácí Stanislav Landa.

HBC Hostivař - SK Ďáblové Praha 3:4 (1:1,2:1,0:2)

Střely: 29:26, vyloučení: 7:9, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:1

Klání dvou sousedů v tabulce přineslo utkání mezi Hostivaří a Ďábly z Prahy. Právě hosté chtěli odčinit první vzájemné utkání, ve kterém nevstřelili ani gól a prohráli ho 3:0. A právě Ďáblové na tom byli lépe, co se týče bodů. Před svým soupeřem ale měli náskok jen pouhý jeden.

Po první třetině bylo skóre 1:1 a chleba se tedy lámal až ve zbytku zápasu. Domácí se ve druhé patnáctiminutovce dostali do vedení, jenže ani to jim v konečném součtu na body nestačilo. Ďáblové totiž zabrali ve třetí části a skóre dvěma rychlými brankami zvrátili ve svůj prospěch. Suma sumárum, Hostivař – Ďáblové 3:4.

HBC Rakovník - HBC ALPIQ Kladno B 2:1 (1:1,0:0,1:0)

Střely: 34:32, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Poslední Rakovník v této sezóně porazil zatím jen Karlovy Vary a svoji bilanci chtěl rozšířit právě proti rezervě extraligového Alpiqu. A proti komu jinému? Kladno je v tabulce těsně před nimi a z posledních pěti zápasů jen jednou vyhrálo. Rakovničtí to vycítili a prosadili se jako první, přesnou dorážku předvedl Náprstek a domácí se radovali. Vedení však příliš dlouho neudrželi, protože o tři minuty později udeřil kladenský Forman a začínalo se od nuly.

Rakovník očividně bojoval, což na hostující straně příliš vidět nebylo. Vítězná akce přišla ve 32. minutě, Koloc posunul na Malého a ten zajistil tříbodový zisk pro Rakovník! „Kluci podali o moc lepší výkon než minule proti Mostu. Připomínalo mi to vítězný duel ve Varech, nasazení, bojovnost, obětavost, za všechno musím dnes celý tým pochválit,“ raduje se trenér Rakovníka.

Na druhé straně byly naopak úplně odlišné emoce. „Předvedli jsme nejhorší výkon sezóny, hráči si asi mysleli, že se Rakovník porazí sám. Vysloveně soupeře podcenili a z útlumu jsme se nedostali po celý zápas. Rakovník nebyl lepší, ale za svou obětavost a bojovnost si body zasloužil více,“ řekl k zápasu hostující Zbyněk Kotek.

HBC Pento Most B - HBC Nové Strašecí 3:4 ss (0:0,1:1,2:2)

Střely: 26:19, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Nové Strašecí o tomto víkendu putovalo do Mostu a domácí chystali odvetu za úvodní střetnutí, které Strašecí vyhrálo 3:2. A právě tento tým začal lépe i na hřišti rezervy extraligového týmu a zaslouženě se ujal vedení v 19. minutě z hole Horáčka. Šance Penta ukončoval dobrými zákroky brankáře Pašek, jenže na dvě střely na přelomu druhé a třetí části v podání Božka prostě nestačil. <´/p>

Most se dostal dokonce do dvoubrankového vedení, jenže to udržet nedokázal. Za Strašecí se prosadili Gotthard a Čížek. O vítězi tak nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Druhý bod hostům nakonec vystřelil zkušený Daenemark a Nové Strašecí si tak z Mostu odvezlo výhru 4:3 po samostatných nájezdech.

„V Mostě moc hrát neumíme. Vzhledem k průběhu zápasu dva body beru, ale jeli jsme sem pro tři," kouč Nového Strašecí David Ryss.

TJ Plzeň - Litice - TJ Tatran Třemošná 5:4 ss (1:2,2:0,1:2)

Střely: 28:16, vyloučení: 8:7, využití přesilovek: 2:2, oslabení: 0:0

Šlágr tohoto kola byl souboj druhé Třemošné s rozjetými Liticemi, kteří zatím kotví na čtvrtém místě. Úvodní střetnutí na hřišti Tatranu bylo více než vyrovnané a ne jinak tomu bylo i nyní. Litice do duelu opravdu vlétly a velmi brzy se radovaly z vedení. Třemošná ale zbraně rozhodně nesložila a do konce úvodní patnáctiminutovky dokonce skóre otočila.

Ve druhé periodě se strhla velká přetahovaná, díky které se Plzeň dostala opět do jednobrankového vedení. Vyrovnanému zápasu by slušela remíza a ta také přišla. Skóre po základní hrací době bylo 4:4, a tak si to o druhý bod hráči rozdali v samostatných nájezdech. Liticím přiřkl druhý bod navíc Štulc. Třemošná získala jen bod a její ztráta na Kovo se zvýšila na osm bodů, Litice jsou stále čtvrté.

„Do zápasu proti druhé Třemošné jsme nastoupili s cílem oplatit jim naši porážku z předchozího utkání na hřišti soupeře. Začátek nám vyšel skvěle a hned v úvodu utkání jsme vstřelili branku. Jenže prakticky vzápětí soupeř srovnal a byl aktivnější. Ve druhé části jsme byli naopak lepší my a po přetahované o skóre se nám podařilo na konci zápasu poslat utkání do nájezdů. Remíza byla vzhledem k vývoji utkání spravedlivá a v nájezdech jsme předvedli více zkušeností, zásluhou Štulce,“ řekl nám k zápasu místopředseda Plzně Martin Kastner.

SK HBC CSKA Karlovy Vary - TJ Snack Dobřany 5:4 (2:0,1:3,2:1)

Střely: 47:27, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0

Karlovy Vary přivítaly v neděli Dobřany a chtěly potvrdit svůj vzestup formy. Naopak jejich soupeř nezažívá úplně vydařené období, protože prohrál před tím utkáním již tři zápasy v řadě. A podle toho to vypadalo i na hřišti. Karlovarské sebevědomí plně svíralo dobřanské hráče a domácí tak šli do kabin za stavu 2:0. Ten ještě ve druhé třetině navýšili a zdálo se být hotovo.

Jenže hosté se ještě dokázali díky několika málo minutám vrátit do zápasu. Jen málokdo by čekal, že se nakonec půjde do třetí třetiny za stavu 3:3. Ani tato stíhací jízda však Dobřanům k bodům nepomohla. CSKA vyhrálo třetí patnáctiminutovku poměrem 2:1 a nakonec získalo dva body. Dobřany tak prohrály počtvrté za sebou, ale stále ještě udrželo osmou příčku. Vary jsou desáté.

„Se třemi body jsem maximálně spokojen, ale s průběhem zápasu již ne. V závěru druhé třetiny jsme během pár minut přišli o tříbrankové vedení, a to se nám nesmí stávat. Stejně tak prohospodaření vedení ve třetí třetině nás mohlo velmi mrzet, ale šťastná branka prakticky se sirénou rozhodla o našem vítězství,“ hodnotil utkání trenér Karlových Varů Jan Keprta.