1. liga

V západní skupině 1.ligy vítězili favorité, zaváhala pouze Třemošná

1.NHbL - Západ - Druhou polovinu soutěže zahájilo vedoucí Kovo výhrou v pražském derby, druhá Třemošná klopýtla v Karlových Varech, po vítězných nájezdech veze dva body. Suchdol nad Lužnicí doma nestačil na pražské Ďábly, Nové Strašecí si doma poradilo s rezervou kladenského Alpiqu a je třetí.

Nováček ligy z Rakovníka prohrál s béčkem Mostu a je na posledním místě už o sedm bodů. Litice si v západočeském derby poradily s Dobřany a uzavírají první čtyřku tabulky.

Neděle 06.11.2011

HBC Hostivař - TJ KOVO Praha 1:4 (0:1,0:2,1:1)

Střely: 31:30, vyloučení: 10:10, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Odvetné zápasy byly ve skupině Západ na programu až v neděli, první Kovo Praha zamířilo do Hostivaře a bylo jednoznačně favoritem. Hosté svoji pozici potvrdili již po šesti minutách, kdy je v přesilové hře poslal do vedení Miroslav Franěk. Hostivař sice měla šance na vyrovnání, ale přesto se šlo do kabin za tohoto stavu.

Kovo potvrdilo svoji suverenitu ve druhé patnáctiminutovce, kdy přidalo další dvě branky.Do sítě domácích se trefili Martin Zeman s Kocúrkem. Úvodní duel této sezóny byl mnohem vyrovnanější a lídr o vítězství rozhodl až ve třetí části. Nyní to bylo přesně naopak. Hosté v poslední periodě přidali další gól, konkrétně se prosadil Tomáš Winter a bylo jasno. Hostivař sice ještě snížila, když se o čestný úspěch postaral Zvolský. Kovo Praha porazilo Hostivař 4:1!

„Utkání bylo určitě vyrovnanější než náš vzájemný duel na začátku sezony. Chvilku nám trvalo než jsme se dostali do tempa, ale nakonec jsme první třetinu vyhráli.V další třetině jsme přidali ještě dvě branky a zbytek zápasu jsme už měli pod kontrolou. Celkově to bylo utkání, které se muselo slušně zaplněným ochozum libit. Škoda jen napadaného listí na hrací ploše, které občas znemožnovalo lepší kombinace,“ říká Jan Kovařík, vedoucí Kovo Praha.

SK Suchdol nad Lužnicí - SK Ďáblové Praha 2:3 (0:2,1:0,1:1)

Střely: 20:22, vyloučení: 7:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

V prvním zápase těchto dvou soupeřů Ďáblové Suchdol jasně přejeli a zvítězili 4:0. Suchdol před víkendem vyrukoval s cílem sehrát vyrovnanější duel a ukrást pražskému klubu nějaký ten bod. Jenže Suchdol nad Lužnicí vůbec dobře nezačal. Rozhodujícím faktorem byla právě první třetina, kterou Ďáblové sehráli skvěle a svého soka vůbec k ničemu nepustili.

Po první části bylo skóre 0:2 pro hosty. Suchdol se sice po přestávce trochu vzpamatoval a zásluhou Kaláta snížil na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat již nedokázal. Ďáblové opět odskočili do dvoubrankového vedení a ani branka Pultra v samotném závěru již nic nezměnila. Suchdol tak podlehl Ďáblům 2:3. „Utekla nám první třetina a pak už jsme to ani přes naši velkou snahu nedohnali. Opět škoda našich nevyužitých šancich. Teď se musíme připravit na Kovo,“ řekl k utkání domácí Stanislav Landa.

HBC Nové Strašecí - HBC ALPIQ Kladno B 5:4 (2:1,2:0,1:3)

Střely: 30:21, vyloučení: 7:9, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

Nové Strašecí doma přivítalo rezervu Alpiqu, kterou v úvodním kole na jejich hřišti smetlo v poměru 9:2. Domácí si nyní chtěli potvrdit svoji pozici v úvodní čtyřce a i v tomto zápase začali lépe. Kladenští od úvodních minut strádali, nicméně stále se drželi domácímu mančaftu na dostřel jediné branky. Rozhodující momenty přišly ve druhé třetině, kterou Strašecí vyhrálo 2:0 a celkově vedli již 4:1.

Alpiq se ale nevzdal a v poslední patnáctiminutovce čekal domácí borce velký kolotoč. Do této části nastoupil úplně jiný tým, který mohutně dotahoval ztrátu. Výhru domácí nakonec uhlídali, ale příliš těžké to neměli. Hosté se v posledních dvou minutách téměř nedostali před branku. I přesto se jejich snaha cení, konečný výsledek je 5:4.

„Utkání jsme chtěli poctivě odbránit a podnikat rychlé protiútoky. V první třetině se nám to dařilo, ve druhé třetině jsme ale udělali dvě hrubky, za které nás domácí potrestali. Do třetí třetiny jsme vstoupili s tím, že už nemáme co ztratit a začali více útočit. Domácí měli najednou velké problémy a se štěstím ubránili své vítězství. Jsem ale rozladěný z výkonu rozhodčích, některé jejich výroky byly přinejmenším podivné,“ řekl k vyhrocenému střetnutí trenér Alpiqu Zbyněk Kotek.

HBC Rakovník - HBC Pento Most B 3:7 (0:2,2:3,1:2)

Střely: 15:33, vyloučení: 16:7, využití přesilovek: 2:3, oslabení: 0:2

Poslední Rakovník přivítal Pento Most, který také zatím jen nakukuje do postupové osmičky zezdola. Pro hosty by byly tři body z tohoto utkání velice důležité a od začátku si pro ně šli rázným způsobem. První perioda patřila jednoznačně Pentu, které se dvakrát prosadilo a domácí mančaft téměř k ničemu nepustilo.

Místo očekávaného náporu po přestávce měl více práce rakovnický gólman, ale na další chyby v obraně recept neměl a hosté šli do vedení na hrozivých 0:4. Rakovník se poté přesto prosadil, ale na gól Tlustého přišla rychlá odpověď. Po druhé části bylo rozhodnuto, ta třetí byla jen spíše symbolická. Po závěrečné siréně na tabuli svítil výsledek 7:3 pro rezervu Penta a bylo jasné, že Rakovník si na své další body bude muset ještě počkat.

Zápas nám okomentoval trenér posledního mančaftu tabulky: „Bohužel se nám nepovedlo zopakovat výkon proti Novému Strašecí z minulého týdne, ubývají nám beci a na naší obranné hře je to znát, dnes si svoje splnil jen Cafourek. Útočníci pak málo prověřili gólmana Mostu, který místy působil velmi nejistě, patnáct střel za utkání je málo.Hře neprospěla ani častá vyloučení, hlavně pak v závěrečné třetině.“

SK HBC CSKA Karlovy Vary - TJ Tatran Třemošná 2:3 ss (0:1,1:0,1:1)

Střely: 33:38, vyloučení: 11:13, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

CSKA Karlovy Vary chtěly navázat na nečekané vítězství proti Liticím a na své půdě vyzvaly dalšího atraktivního soupeře. Přijela druhá Třemošná, která chtěla ukrojit nějaký ten bodík z náskoku Kova. Ve Varech je ale nečekalo vůbec nic lehkého. Oproti prvnímu vzájemnému střetnutí, které Tatran vyhrál 4:1, byli Karlovarští více než vyrovnaným soupeřem. Nicméně Třemošná začala lépe a velmi brzy se ujala jednobrankového vedení.

CSKA se dostalo zpět do zápasu využitou přesilovou hrou. O vítězi mohla rozhodnout patnáctiminutovka poslední, jenže v ní si obě mužstva připsala po jednom gólu. Bylo tedy jasné, že se budou dělit body. Bonusový bodík navíc si nakonec připsali hráči Tatranu Třemošná, kteří tak udrželi druhou příčku před dotírajícím Strašecím, Vary se přiblížily jedenáctému Alpiqu.

„S bodem jsme s ohledem na průběh utkání spokojeni. Pro zranění a pracovní povinnosti jsme hráli v hodně kombinované sestavě, ale všichni ze sebe vydali maximum a zejména brankář Bauer byl opět velkou jistotou. A nemohu opomenout výkon Jany Fričové, která si při své premiéře v 1. lize vedla velmi dobře, “ řekl po utkání trenér CSKA Jan Keprta.

TJ Plzeň - Litice - TJ Snack Dobřany 4:1 (1:0,1:1,2:0)

Střely: 29:19, vyloučení: 7:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Rozjetá Plzeň přivítala na svém hřišti Snack Dobřany a chtěla rozšířit své úspěchy na domácí půdě. A již od začátku si za svým cílem razantně šla. Hosté nepřijeli úplně v pohodě a v úvodu zápasu nestíhali tempu, které Litice nastolily. Domácí zaslouženě po první siréně vedli a to nejmenším možným způsobem, takže nebylo zdaleka nic rozhodnuto.

Ve druhé části domácí svůj náskok navýšili, což paradoxně probudilo soupeře. Ale jen na chvíli. Dobřany dokázaly snížit, jenže třetí perioda již patřila opět jen Liticím. Ty v poslední třetině přidaly další dva góly a bylo rozhodnuto. Plzeň doma ještě neztratila ani bod a díky tomu se drží na čtvrtém místě tabulky, Dobřany zůstaly na osmé příčce.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale proti oslabeným hostům jsme se jen těžko prosazovali. Nicméně jsem to byli my, kdo měl téměř celý zápas více ze hry. Dobřany se pokoušely v závěru vyrovnat a díky dobrým vhazováním hostujícího Ślehofera se usadili v našem pásmu. Tlak jsme ustáli a v závěru ještě výhru pojistili,“ hodnotí litický Martin Kastner.