1. liga

Suchdol se v Praze trápil, tři mužstva s plným počtem bodů

1.NHbL-Západ - O víkendu vstoupil do soutěže Suchdol nad Lužnicí, kterému se však na pražských hřištích příliš nedařilo a odjel zpět na jih Čech s prázdnou.

Loňský extraligista z Dobřan doma přivítal Karlovy Vary a i když měli domácí k dispozici deset přesilových her, přesto odjeli s bodem navíc soupeři z lázeňského města. Bez ztráty bodu zůstávají tři týmy, pražské Kovo, Nové Strašecí a Třemošná. Příští víkend jsou na pořadu kompletní dvě kola.

Sobota 10.09.2011

SK Ďáblové Praha - SK Suchdol nad Lužnicí 4:0 (1:0,2:0,1:0)

Střely: 39:36, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Sobota byla ve skupině Západ určena pro dohrávku z 1. kola. Letos poprvé na hřiště do soutěžního zápasu vyběhli hráči Suchdolu nad Lužnicí a Ďáblů z Prahy. Právě pro celek hrající na Palmovce to byl velmi zajímavý zápas už jen proto, že v loňské sezóně tomuto celku nedokázali vstřelit ani jednu branku. Nicméně i přesto byli Kotelníci favorit a svoji pozici začali potvrzovat ve 12. minutě, když soupeřova brankáře prostřelil Říha.

I když Suchdol v určitých fázích duelu svého soupeře přehrával, dnes to byl on, kdo tápal v zakončení. Ďáblové svému sokovi ukázali naopak lekci z produktivity a z minima těžili maximum. Po dvou brankách ve druhé části jen kosmeticky upravil výsledek svým druhým gólem v zápase Říha. Konečný stav tedy vyzněl lépe pro domácí, kteří si za výhru 4:0 připsali první body do tabulky.

Neděle 11.09.2011

HBC ALPIQ Kladno B - HBC Rakovník 6:2 (3:1,0:0,3:1)

Střely: 26:14, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 1:0

Program druhého kola odstartoval souboje Kladna s Rakovníkem. Hosté nepatřili proti extraligové rezervě k favoritům, nicméně jejich ambice a sebevědomí se zvedlo po úvodní brance Malého ve druhé minutě. Rakovník jako by se uspokojil s tímto střeleckým zásahem a naprosto přestal hrát. ALPIQ potvrdil roli favorita a do první sirény nasázel do soupeřovy svatyně hned tři góly.

Ve druhé části se i hosté poněkud více zapojovali do hry, ale přesto nedokázali zkorigovat nepříznivý stav. A když na počátku poslední části zaznamenal čtvrtý gól Kladna Žák, byly karty rozdány jasně a zřetelně. Po 45 minutách hry nám na světelné tabuli svítilo skóre 6:2. Trenér Rakovníka neskrýval po zápase rozčarování z výkonu hostujících hokejbalistů: „Ani dnešní výkon nebyl podle mých představ. Před sezonou jsem sliboval, že naší devizou bude bojovnost, ale bohužel ani dnes jsme to nepotvrdili. Ztrácíme v soubojích a ne všichni hráči podle mě přistupují k zápasu, tak jak by měli. V obranné činnosti vytváříme doslova tragické chyby, které by neměli dělat ani hráči přípravky. Soupeři jsou kvalitní a tyto chyby snadno potrestají. Nehledě na zbytečná vyloučení.“ ALPIQ tak odčinil úvodní porážku proti Novému Strašecí, Rakovník na své první body v letošní sezóně zatím čeká.

TJ Kovo Praha - SK Suchdol nad Lužnicí 7:1 (0:0,3:1,4:0)

Střely: 41:5, vyloučení: 3:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 1:0

Kovo Praha minulý týden vstoupilo do sezóny vítězství 5:2 nad Hostivaří a proti Suchdolu se dal očekávat ještě jednoznačnější zápas. Zpočátku k tomu nic nenasvědčovalo, protože to byli právě hosté, kdo se dostali jako první do vedení. Kovo bylo po celý zápas jasně lepší na všech frontách, jen gólově se jim to v první půlce nepodařilo vyjádřit.

Postupem času byl na domácích hokejbalistech vidět větší a větší nervozita. Naštěstí se Kovo v polovině druhé periody dočkalo vyrovnání a poté už to šlo s hosty zprudka z kopce. Domácí se po gólu na 1:1 velmi uklidnili a prakticky rozhodli o vítězství již v první třetině. Konečný výsledek se vyšplhal až na hrozivých 7:1 pro Kovo. Suchdol tak ani ve svém druhém vystoupení v této sezóně nebodoval, Kovo Praha je se šesti body v čele tabulky.

SK Ďáblové Praha - HBC Hostivař 0:3 (0:1,0:2,0:0)

Střely: 34:16, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Ďáblové mohli zůstat přes noc ve svých domovech a necestovat, jelikož hned druhý den přivítali Hostivař. Repríza loňského čtvrtfinále, kde si lépe počínali právě Ďáblové, slibovala zajímavou podívanou. Ve velkém horku, které v Praze panovalo, se do vedení dostali hosté již v 8. minutě, když chybu domácí defenzívy potrestal Langthaler. Skóre rozhodně neodpovídalo hře, protože domácí hokejbalisté svého soupeře drtili a jen díky brankáři Kucarovovi byl stav výhodnější pro Hostivařské.

V mnoha sportech bývá pravidlem, že jeden tým hraje a druhý dává gól. Nejinak tomu bylo i v tomto případě. Hostivař přidala ve druhé části další dva góly a zápas byl téměř rozhodnut. V poslední patnáctiminutovce diváci na Palmovce branku neviděli, ale rozhodně mohli být spokojeni s výkonem Ďáblů, kteří rozhodně nezaostávali.

S pochvalou pro domácí hráče přispěchal ihned po zápase hostující hrdina, brankář Michal Kucarov: „Soupeř byl v první třetině jasně lepší, nicméně na rozdíl od minulého zápasu, se to ve druhé části zlomilo. Dokázali jsme vstřelit dvě branky a tím jsme Ďábly zlomili. V poslední periodě již byl zápas vcelku vyrovnaný.“ I přes velkou střeleckou převahu Ďáblů si nakonec všechny body z Palmovky odvezl soupeř za výhru 3:0.

HBC Nové Strašecí - HBC Pento Most B 3:2 (2:1,0:0,1:1)

Střely: 19:26, vyloučení: 7:8, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 1:1

Zajímavý souboj Nového Strašecí s béčkem Mostu byl k vidění právě na hřišti loňského semifinalisty. Právě Strašecí bylo v úvodním kole jedním z nejsledovanějších týmů i díky šestigólovému Tóthovi. A právě tento hráč otevřel skóre i v zápase proti Pentu. O necelou minutu přidal druhý gól domácích Tomáš Duchoň a vývoj zápasu zdál se být vcelku jednoznačný.

Jenže Most se po druhé inkasované brance zvedl a začal domácím zatápět pod kotlem. Do konce první třetiny ještě dokázal snížit a domácí bili na poplach. Rozhodující moment nastal ve 31. minutě, když po 14 sekundách hry stanovil Horáček rozdíl opět dvougólový. To hosty definitivně zlomilo a i přes velkou snahu a ještě korekci výsledku na 3:2 odjíždějí domů s nulovým příspěvkem na kontě bodů. „Opět jsme vsadili na 4 lajny, ale tentokrát to trochu skřípalo,“ tvářil se kouč domácích Moravec po zápase trochu kysele. Trenér sice nebyl úplně spokojený, ale nad dosavadními výkony nemusí smutnit. Vždyť Nové Strašecí patří již jen do trojice týmů, které jsou v letošní sezóně zatím stále stoprocentní.

TJ Tatran Třemošná - TJ Plzeň - Litice 4:3 (1:1,1:1,2:1)

Střely: 30:20, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0

Jedním stoprocentním celkem je i TJ Tatran Třemošná. Ve druhém kole narazila na Plzeň – Litice a ač se možná čekal jednoznačný zápas, věřte, že tomu tak zdaleka nebylo. Hrálo se vyrovnaně na obě branky, gólmani měli poměrně hodně práce. O výsledku zápasu rozhodl velmi důležitý faktor, kterým jsou přesilové hry. Tatran dokázal hned tři během zápasu využít, čímž se velkou měrou přiblížil k vítězství. Naopak hosté trochu více zvládali hru při standartním počtu hráčů na hřišti, a tak se zápas přenesl do třetí části za vyrovnaného stavu 2:2.

V poslední patnáctiminutovce prokázali své zkušenosti více hráči Tatranu, kteří se dokázali prosadit hned dvakrát a uchránit tak tři body na domácím hřišti. Litice tak musely smutně směřovat domů, ale za svůj výkon v tomto zápase se rozhodně nemusely stydět. Bohužel pro ně, důležité jsou body a ty zatím nemají na svém kontě žádné.

TJ Snack Dobřany - SK HBC CSKA Karlovy Vary 3:4 ss (2:2,1:0,0:1)

Střely: 27:25, vyloučení: 5:11, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 1:0

Dobřany přivítaly v rámci 2. kola na svém hřišti celek z Karlových Varů a v obrovském vedru čekal oba týmy zápas na pokraji sil. Hosté se sice dostali v úvodu zápasu do jednobrankového vedení, to ale smazal ještě v první třetině z trestného střílení za zalehnutí míčku v brankovišti Václav Šlehofer. Prognózy se opravdu vyplnily, k vidění byl vyrovnaný a strhující hokejbal.

Ani jeden z celků si nedokázal vytvořit na delší chvilku převahu a ani se neutrhl do nějakého gólového trháku. Skóre bylo vyrovnáné a nakonec za stavu 3:3 došlo až na samostatné nájezdy. V této loterii tahali za kratší konec hráči CSKA Karlovy Vary, kteří proměnili hned první a jediný nájezd ze všech. „Dnes byla remíza asi spravedlivá, nicméně díky nevyužitým přesilovkám a dalším šancím jsme se o výhru připravili sami ! Předchozí zápas s Liticemi jsme měli štěstí my! Takový je prostě sport a to si musíme přiznat,“ hodnotil zápas autor první branky Václav Šlehofer. Hosté si tedy odváží domů dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech.