1. liga

Finále západní skupiny NHbL? Olymp vs. Kovo

NHbL – západ: Dva finalisty už zná západní skupina druhé nejvyšší hokejbalové soutěže. Už dva úvodní semifinálové zápasy napověděly. Hned první odvety rozhodly o postupu. Jindřichův Hradec po dvou výhrách doma uspěl i na hřišti Ďáblů Praha a těsné vítězství 3:2 mu zajistilo finále.

Podobně na tom je i Kovo Praha. To dvakrát vyhrálo na hřišti Nového Strašecí a dvě vítězství potvrdili jeho hráči hned v prvním domácím utkání a slaví postup. Finále odstartuje už tento víkend na jihu Čech.

TJ Kovo Praha – Nové Strašecí 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)

V nejkratší možné sérii se z vítězství v semifinále radovali hráči Kova Praha. Přitom souboj s Novým Strašecím měl být přinejmenším vyrovnaný. Do finále však postoupil tým, který dominoval. Ve třetím zápase měl pražský celek první mečbol a využil ho výsledkem 6:1. Strašecí se trápilo střelecky. Vždyť v každém utkání dokázalo dát pouze jedinou branku. Nedařilo se jim a nedokázali soupeře přehrávat. Kovo začalo třetí zápas víc než dobře. Trenér domácích Moravec varoval své svěřence před rychle inkasovanou brankou a to se také stalo. Po 82 sekundách se prosadil dorážející Štěpanik. Strašecí si pak vytvořilo několik střeleckých pozic, ale Průša ani Gengel Vorla nepřekonali. To se povedlo ve druhé třetině. Ryss pálil od červené, Černý tečoval a bylo srovnáno. Radost však hostům nevydržela dlouho. O čtyři minuty později se trefil Šimíček. Kovo tedy znovu vedlo - tak jako ve skoro celém průběhu série. Během dalších čtyř minut druhé třetiny se trefili domácí dvakrát a bylo to o tři branky. „Série sice vypadá jednoznačně, ale tak jasné to nebylo. I když jsme byli lepší, první dva zápasy mohly skončit třeba jen o dva góly. Samozřejmě jsme nečekali, že Strašecí porazíme ve třech zápasech. Chtěli jsme soupeře přeběhat, protože jsme věděli, že je těžší a pouštět se s ním do soubojů by bylo zbytečné," řekl trenér Kova Herstus pro stránky Nového Strašecí. Hosté si byli vědomi, že série se jim moc nepovedla. „Nedařilo se nic, propadli jsme. Totálně. Na tři branky ve třech zápasech se nedá vyhrát. Platí to, co jsem říkal po domácích zápasech - nestřílíme, nemáme šance a bez toho to nešlo. Jsem samozřejmě zklamaný, celkově to bylo špatně," byl po zápase stručný hostující kouč Moravec.

SK Ďáblové Praha – Olymp Jindřichův Hradec 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

I druhá semifinálová série neměla dlouhého trvání. Jindřichův Hradec vyhrál základní část a suverénně si vede i v play-off. Po Karlových Varech zvládl i sérii s Ďábli Praha. Po dvou domácích výhrách jel Hradec do Prahy s dvěma mečboly, které mohly tuhle sérii ukončit a využil hned ten první. Vyhrál 3:2. V první třetině byli domácí aktivnější, ale na gól čekali diváci do druhé části hry, kdy se dokázal prosadit hostující Milotinský a o chvíli později už vedli hosté o dvě branky. To zase překonal domácího gólmana střelec Slanina. Ďáblové krátce po jeho brance snížil stav kontaktním gólem, kdy se trefil střelou od modré obránce Šimon. Ale to bylo ve druhé třetině všechno. Domácí se snažili, ale nebylo jim to nic platné. Olymp se čtyři minut před koncem dostal znovu do dvoubrankového vedení po střele Čipery. A to se ukázalo jako rozhodují. Domácí snaha už stačila pouze na snížení. V samém závěru totiž pražský celek využil vyloučení Kisse a třináct vteřin před koncem snížil Jan Kočka. Ovšem navíc už Ďáblové v zápase neměli.