1. liga

Domácí hřiště uhájily jen Karlovy Vary

1.NHbL-ZÁPAD - Jediné karlovarské CSKA uhájilo vlastní hřiště v přestřelce s Hostivaří. Ostatní utkání vyzněla lépe pro hostující týmy. Most podlehl Hostivaři a vysoko Novému Strašecí, Kladno vyloupili Ďáblové i Kovo.

Právě druhý jmenovaný tým poslal na dno tabulky Jungle Fever, který v jarní části soutěží nedokázal ještě vstřelit branku a je o skóre poslední za plzeňskými Liticemi.

HBC Pento Most B - HBC Hostivař 2:4 (0:2,1:2,1:0)

K prvnímu jarnímu utkání si zajel hostivařský celek do mostecké arény. Utkání se odpočátku vyvíjelo lépe právě pro pražský celek. V první třetině si svěřenci Václava Manerta vypracovali dvoubrankový náskok díky zásahům Paličky a Škrobáka. Z kraje druhé části si domácí záloha zahrála přesilovou hru, kterou kapitán Voženílek přetavil ve snížení v čase 16:08. Jenže hostům stačilo 79 vteřin, aby si zajistili opět dvoubrankové vedení, které navíc nestačilo Kubištovi, který překonal v 19. Minutě Solara v domácí brance počtvrté. Domácí záloha extraligového Penta se nakonec zmohla pouze na jediné snížení. Voženílek vstřelil svoji druhou branku v utkání, a protože jej již žádný z hráčů nenapodobil, veze z Mostu Hostivař tři body.

HBC ALPIQ Kladno B - SK Ďáblové Praha 3:5 (2:1,0:3,1:1)

Kladenská záloha přivítala pražské Ďábly pěkně zhurta. Již v 6 minutě vedl domácí tým 2:0 díky přesným trefám Romana a Klapky, který navíc upláchl hostujícím bekům ve vlastním oslabení. Ďáblům se podařilo ještě do sirény snížit Myslivcem, kterého před prázdnou brankou našel Kočka. Katastrofa se nakonec konala u kladenské branky. Hosté výrazně přidali v aktivitě a začátek druhé třetiny znamenal v podstatě rozhodnutí. V rozmezí 17 až 20 minuty Ďáblové otočili vývoj utkání a dostali se do vedení 4:2. 42 minuta navíc přinesla pátou branku v sítí domácího Alpiqu, kterou již hájil Kropáč, který střídal Kolíska. Prosadil se Weber. Kladenský tým se ještě pokusil změnit vývoj utkání a v 44. Minutě překonal Laina Huml, na obrat bylo ale pozdě.

Jungle Fever Kladno - TJ Kovo Praha 0:5 (0:4,0:0,0:1)

Takřka v nočním utkání se proti sobě v kladenské aréně postavil domácí Jungle Fever a pražské Kovo. Tempo utkání řídil od počátku hostující favorit a podle toho vypadala také první třetina, kterou Kovo zvládlo impozantně 4:0. Druhá třetina probíhala v duchu souboje brankáře Fajta se střelci Kova, kteří všech 18 pokusů nedokázali do branky domácího strážce dopravit. Naopak domácí útok si vybral 15 minut spánku. Tomáš v brance Kova si mohl užívat tak akorát únorovou zimu, domácí jej totiž ani jednou neohrozili. Třetí třetina nakonec přinesla ještě mírnou korekci, to když se ve 40 minutě prosadil Čanecký. Jungle nedokázal na jaře ještě skórovat a jeho situace je napováženou. Díky skóre klesl tým na poslední příčku za Litice.

SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Hostivař 7:5 (3:2,1:0,3:3)

Domácí CSKA přivítal na své doslova horké půdě Hostivař. A v utkání se bylo na co dívat. Pouhých 19 vteřin stačilo domácímu Bruštíkovi, aby rozvlnil síťku za Kucarovem. O první obrat v utkání se ale postaral hostivařský Palička, v rozmezí 66 vteřin překonal Rojka dvakrát. V závěru prvního dějství se domácí tým dostal do vedení. To když Brožovo a následně Denisovo vyloučení trestal Bauer a Jelínek. Ve 26 minutě usedl na terstnou lavici domácí Bruštík, ovšem ani v početní výhodě se hostům nedařilo, v oslabení se totiž prosadil Jan Frič. Hostivař tak musela ve třetí třetině dotahovat manko dvou branek. A to se nedařilo. Naopak. Domácí Jan Frič si připravil v 31 minutě svoji druhou branku, za 19 vteřin jej napodobil Sucharda a donutil tak hosty ke střídání brankářů. Kuucarova nahradil Šupík. Hosté se úporně snažili změnit nepříznivý stav, což se projevilo brankami Kalabise v 35 a 43 minutě. Na jeho druhý zásah ale reagoval opět záhy Sucharda a Báštiho korekce 37 vteřin před koncem utkání znamenala jen konečný výsledek.

HBC Pento Most B - HBC Nové Strašecí 5:8 (0:2,1:2,1:0)

Pěkná kanonáda se strhla v nedělním utkání v Mostě. Domácí „béčko“ přivítalo bubáky z Nového Strašecí. Do vedení šli hosté přesilovkovou trefou Tótha, který asi ještě netušil, že bude hlavním strůjcem úspěchu hostů. I domácí tým dokázal trestat vyloučení soupeře. Pendl z A týmu Penta Poláček využil vyloučení Porcala. Netrvalo dlouho a úřadoval opět Tóth, který vypustil z trestné lavice domácího Málka. Když se v zápětí nechal vyloučit kapitán hostí Douša, dalo se očekávat, že domácí srovnají krok. A stalo se. Tentokrát se prosadil Richter 2:2. Do vedení šli ale opět hosté, Tóth završil hattrick po Samšukově asistenci. Mostecký tým tentokrát zabral a stav utkání strhl na svoji stranu. Voženílek a Poláček poslali své vizitky do Šnoblovi branky. Jenže pak jakoby domácí tým vyklidil pozice. Třetí třetinu začal svoji brankou ostrostřelec Sýkora, za 5 minut se k němu přidal hrdina utkání Tóth a Pechanec a Strašecí rázem vedlo o 2 branky. Domácí Lipert sice snížil ve 40 minutě, poslední slovo měli nakonec strašečtí borci, jmenovitě Porcal a Wittmayer. Strašecí se tak posunulo na druhou příčku tabulky.