1. liga

Ďáblové potřetí za sebou prohráli a propadají se

Skvělý začátek sezóny si v posledních kolech kazí Ďáblové z Prahy, po šesti výhrách v řade ztratili formu a v neděli potřetí za sebou prohráli, tentokrát s pražským rivalem z Hostivaře.

V tabulce je tak přeskočila nejen Hostivař, která má naopak výbornou sérii 7 výher, ale také další pražský tým Kovo. Ten těsně uspěl v Novém Strašecí. Suverénní zůstává po přesvědčivé výhře nad Jungle Fever jindřichohradecký Olymp. Další body si připsaly Karlovy Vary, které se odpoutávají ode dna, když na předposlední pozici v západočeském derby přišpendlily plzeňské Litice. Důležitý a vyrovnaný zápas rezervy mosteckého Penta s Třemošnou zvládli lépe domácí.

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - Jungle Fever Kladno 7:1 (1:0,4:0,2:1)

Na hřiště v Jindřichově Hradci opět dorazil soupeř jen s torzem sestavy a favorit měl usnadněnou roli. V první třetině ale domácí stihli skórovat jen jednou, když se v 11. minutě ve vlastním oslabení utrhl Matějka. V druhé části už měli domácí jasně navrch a navýšili skóre až na 5:0. V úvodu třetí patnáctiminutovky hráči Jungle Fever snížili, ale zápas se už jen dohrával a Olymp taktovku nepustil.

Střely: 40:15, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 1:0

HBC Hostivař - SK Ďáblové Praha 6:3 (0:1,2:2,4:0)

Přímý souboj o druhé místo nabídlo pražské derby Hostivaře s Ďábly. Hosté začali lépe, po první třetině vedli a ve druhé náskok ještě navýšili. „Nám se nedařila jednoduchá rozehrávka, hráli jsme dvě třetiny spíše na náhodu. Až změny v sestavě před třetí třetinou a trochu dusnější atmosféra v šatně nám pomohly,“ popsal kouč Hostivaře Václav Manert. Už ve druhé části se domácím povedlo vyrovnat a ve třetí přišel definitivní obrat. Řádila hlavně nově složená první lajna Hostivaře a střelec tří branek Tomáš Borkovec. Poslední část nakonec Hostivař vyhrála 4:0 a Ďáblové museli skousnout třetí porážku v řadě, kvůli které spadli až na 4. místo tabulky.

Střely: 40:37, vyloučení: 10:7, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 1:0

HBC Nové Strašecí - TJ Kovo Praha 2:3 (0:1,0:1,2:1)

Zápas hraný v rychlém tempu se nakonec o jediný gól lépe vydařil hostům z Prahy. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale v prvních dvou třetinách se prosazovali jen střelci Kova. „Bohužel pro nás jsme udělali dvě chyby, které soupeř potrestal. A to rozhodlo celé utkání. Na nás padla po minulém utkání v Třemošné, které jsme prohráli na nájezdy, trochu deka,“ svěřil se trenér domácích Josef Moravec. Nové Strašecí v poslední třetině dotahovalo, ale body si odvezli Pražané.

Střely: 37:40, vyloučení: 4:3, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

HBC Pento Most B - TJ Tatran Třemošná 3:2 (1:1,1:1,1:0)

Vyrovnaný souboj dvou týmů pohybujících se na hranici postupu do play off byl k vidění v Mostě. Domácí Pento nakonec rozhodlo o důležité výhře až v závěrečné patnáctiminutovce. „Mužstvo v neúplné sestavě odehrálo velmi dobrý zápas. Utkání by asi slušela remíza, ale bohužel jsme neměli v koncovce potřebný důraz a štěstí,“ zhodnotil kapitán Tatranu Petr Škarecký. Most tak poskočil na sedmé místo a Třemošnou nechal o jediný bodík za sebou na osmém.

Střely: 35:30, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:1

SK HBC CSKA Karlovy Vary - TJ Plzeň - Litice 5:1 (1:0,3:0,1:1)

Liticím se v posledních kolech nedaří a i tentokrát tahaly za kratší konec. Vary šly za důležitými body o pozice na konci tabulky důrazněji. V úvodní třetině položily základní kamen k výhře, ve druhé pak na něm vybudovali jednoznačnou záležitost. „Od začátku utkání jsme byli aktivnější a vytvářeli si brankové šance a jen díky naší nízké produktivitě skončila první třetina pouze 1:0. Ve druhé třetině jsme se už konečně více prosadili v koncovce, a poté bez problémů dovedli utkání do vítězného konce,“ popsal vedoucí týmu CSKA Pavel Divíšek. Litice tak prohrály šestý zápas v řadě a stále více se propadají.

Střely: 46:15, vyloučení: 10:7, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0