1. liga

Favorité nezaváhali a zastříleli si

Domácí týmy ovládly všechny čtyři víkendové zápasy 5. kola západní skupiny 1. NHbL. Ďáblové, Kovo ani Olymp v nich ani jednou neinkasovaly a vyprovodily soupeře ze svých hřišť s vysokým přídělem. Roli favorita potvrdilo i Nové Strašecí, které přes potíže přehrálo karlovarské CSKA.

Nedělní vítězové se tak srovnali za sebe na čele tabulky. Kolo se bude dohrávat v sobotu, kdy změří síly Suchdol nad Lužnicí a Litice, Hostivař přivítá v premiéře na svém novém hřišti v pražských Měcholupech Pento Most B.

SK Ďáblové Praha - Jungle Fever Kladno 7:0 (3:0,2:0,2:0)

Jednoznačný průběh měl v Praze zápas domácích Ďáblů s kladenským týmem Jungle Fever. Pražanům se povedla poslední pětiminutovka první třetiny, kdy nastříleli tři góly a utkání prakticky rozhodli. Jungle si nakonec odvezl sedm branek. V domácím dresu řádila hlavně trojice Jelínek (1+2), Myslivec (3+0), Kočka (2+3), která se postarala o šest zásahů. I po pátém kole tak mají Ďáblové plný počet bodů, Jungle Fever zatím vydřel dva.

Střely: 53:14, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

TJ Kovo Praha - HBC ALPIQ Kladno B 5:0 (0:0,3:0,2:0)

Dlouho vyrovnaný zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy domácí dostali výhodu dlouhé přesilovky a dokázali ji využít hned třikrát. Kladno už nedokázalo reagovat a naopak ještě dvakrát inkasovalo. „Myslím si, že celý zápas ovlivnila pětiminutová přesilovka, kde se nám, k překvapení všech, podařilo dát 3 góly a to nám dost pomohlo a soupeře položilo. Jinak by zápas vypadal asi trochu jinak,“ hodnotil na klubovém webu zkušený obránce Kova Jindřich Kocurek, který ale v zápase zaskakoval na pravém křídle.

Střely: 36:18, vyloučení: 6:7, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - TJ Tatran Třemošná 6:0 (0:0,5:0,1:0)

Třemošná přijela do Jindřichova Hradce v oslabené sestavě a ještě se zpožděním. Domácí toho ale dlouho nedokázali využít, dvě lajny Tatranu celou první třetinu dobře bránily a zkoušely udeřit z rychlých protiútoků. Na začátku druhé části ale přišel úder Olympu. Během 21 sekund padly do sítě Třemošné dvě branky a Tatran už neměl síly na zvrat. „Mužstvo v oslabené sestavě dokázalo eliminovat hru domácích jen v první třetině, rozhodl první gól Olympu a nepřesné výroky rozhodčích ve druhé části. Pak už se utkání jen dohrávalo a přešlo v exhibici domácích,“ řekl k zápasu kapitán Třemošné Petr Škarecký. Domácí, kterým se po zranění vrátili do sestavy Čapek a Majerik, přidali do druhé pauzy další tři zásahy. „Hosté to neunesli psychicky a jenom díky benevolenci rozhodčích nevyfasovali žádné vyšší tresty či dokonce tresty ve hře,“ doplnil kouč Olympu Jaroslav Matějka.

Střely: 60:31, vyloučení: 4:10, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

HBC Nové Strašecí - SK HBC CSKA Karlovy Vary 3:1 (1:0,1:1,1:0)

Soutěž v pálení šancí rozehráli v Novém Strašecí oba soupeři. První třetina patřila brankářům, o jediný zásah se postaral domácí Sýkora. Iniciativu pak přebrali hosté, kteří jen díky Šnoblovi v brance Nového Strašecí nevyužili chyb v domácí obraně ke srovnání. Ke slovu se tak opět propracoval domácí kanonýr Sýkora a zvýšil na 2:0. Nováček z Karlových Varů se gólově prosadil 11 vteřin před druhou sirénou a i v poslední třetině se tlačil za body. Snahu CSKA přeťal až v závěru třetí zásah domácích. „První gól jsme inkasovali díky chybě při střídání. Potom jsme si vytvořili několik vyložených šancí, ale naprosto jsme selhali v koncovce. Když jsme minutu před koncem inkasovali potřetí, bylo rozhodnuto,“ věděl dobře vedoucí karlovarského mužstva Pavel Divíšek. Spokojenost ale nebyla ani v kabině domácích. „Spokojený jsem pouze s body, s předvedenou hrou nikoliv. Udělali jsme strašně moc individuálních chyb,“ řekl po zápase trenér Nového Strašecí Josef Moravec.

Střely: 21:23, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0