1. liga

Finálová tajenka rozluštěna, o baráž si to rozdá Opava s Karvinou

1. NHbL Východ – V nejkratším možném čase si ve východní části soutěže postup do velkého finále zajistila Opava s Karvinou, které své soupeře porazily ve třech duelech. Finálová série startuje hned následující víkend.

Hradečtí po vysokých porážkách od Opavy na hřišti soupeře věřili v kvalitu domácího prostředí, jejich naděje se ale velmi rychle rozptýlily. Od úvodního vhazování si opavští hokejbalisté jednoznačně kráčeli pro postup, v první patnáctiminutovce si vypracovali dvoubrankový náskok, který následně ještě navyšovali. Pomohly jim k tomu i dvě využité početní výhody, skóre se nakonec zastavilo na výsledku 7:0. Vydařená cesta nováčka končí v semifinále, Opavští se naopak mohou těšit z finálové účasti.

Na svého soupeře nemusel vítěz základní části příliš dlouho čekat. Karviná si přijela pro třetí vítězství do Přelouče, kde však přišel mnohem napínavější průběh. Favorit se sice již v první části dostal do dvougólového vedení, domácí Jestřábi však následně průběh střetnutí zdramatizovali a přiblížili se soupeři na rozdíl jediného gólu. Zkušenosti Karviné z extraligových zápasů byly následně zúročeny v závěrečném dějství, favorizovaný tým si utkání pohlídal a radoval se z postupu. Finálová série mezi Karvinou a Opavou startuje na opavském hřišti hned následující víkend.