1. liga

Karviná s Opavou suverénní, od finále je dělí jediné vítězství

1. NHbL Východ – Hradeckým a přeloučským hokejbalistům úspěšné čtvrtfinále hodně zhořklo, v následném semifinále svoji kvalitu prokázala Karviná s Opavou, které si připsaly dvě výhry. Již jen krůček je tak dělí o finále a boje o postup do klání o místo mezi extraligovou smetánkou.

Hradec Králové B po úspěšném postupu přes Lokomotivu Česká Třebová narazil na Opavu, což byl naprosto jiný oříšek. Vítěz základní části hned v prvním utkání ukázal, jakým směrem by se měla celá série vyvíjet. Již v první třetině si Opava vypracovala dvoubrankové vedení, které v obou zbývajících třetinách ještě navýšila. Střelecká převaha 33 ku 15 znamenala osm branek v hradecké síti, jednu z osmi tref zaznamenali Opavští i při vlastním oslabení.

Hned následující den se domácímu favoritovi podařil stejný kousek, pro tentokrát k tomu však přidal i jednu využitou přesilovou hru ze tří. V první části si Opava vypracovala nejtěsnější možné vedení, totožný náskok vydržel až do závěrečného dějství, ve kterém se již dominance Opavy projevila naplno. Největší favorit vyřazovacích bojů v odehraných semifinále inkasoval pouze dvě branky a hodně směle má nakročeno do finále play-off!

Přelouč po pohodlné výhře nad Poličkou zavítala o právě skončeném víkendu do Karviné, kde se pokusila přivézt na východ Čech alespoň jeden bod. Jejich cíl vypadal v úvodním utkání velmi reálně, v první části drželi Jestřábi s favoritem krok, ve druhé periodě však domácí potvrdili kvalitu a třemi góli soupeři dokázali odskočit. V závěru zápasu si Karvinští důležité první vítězství pohlídali, utkání dovedli do konce v poměru 5:2 a nakročili tím do semifinále správným směrem.

Odvetný duel byl na programu hned následující den, zápas byl tentokrát v jasné režii karvinských hokejbalistů. I přesto, že si Přelouč dokázala vytvořit střeleckou převahu, prosazovali se zejména domácí, kteří měli po dvou třetinách pohodlný tříbrankový náskok. Soupeři z Přelouče nepomohlo ani snížení v přesilové hře, Karviná následně při vlastním oslabení znovu odskočila. Duel v pohodě dotáhla k vítězství 7:1 a již jen jedno vítězství jí dělí od postupu do finále.