1. liga

Východ zná všechny semifinalisty, favority doplní Přelouč a Hradec

1.NHbL Východ – Východní část druhé nejvyšší soutěže již zná kompletní semifinálovou čtveřici. Ke Karviné a Opavě se v nejkratší době připojila ještě Přelouč, s jedním zaváháním si účast mezi čtyřmi nejlepšími týmy soutěže vybojoval také Hradec Králové.

Po výhrách na domácím hřišti chtěla Přelouč potvrdit svoji kvalitu také na hřišti Poličky, která však nedala svoji kůži vůbec lacino. Do zápasu vstoupili lépe hráči Komety, kteří si v první patnáctiminutovce vypracovali těsné vedení. Náskok si domácí hokejbalisté dokázali udržet až do závěrečné třetiny, kdy se však Jestřábům povedlo nejprve v poslední minutě zásluhou Moravce skóre srovnat a v prodloužení rozhodnout o účasti v semifinále. Vítěznou branku Přelouče vstřelil v deváté minutě prodloužení Hejhal a odšpuntoval tak velkou radost Přelouče!

K utkání se plní dojmů vyjádřili manažer Libor Komůrka a jeden z hrdinů zápasu, brankář Dvořáček. „Když někdo v budoucnu při pohledu na výsledky řekne, že Přelouč přešla dál lehce, asi mu to budeme těžko vymlouvat. Série byla krátká, ale nesmírně těžká! V každém zápase to bylo pomalu 50:50. Tak co ji rozhodlo? Produktivita střelců, gólmani, srdce. Je to asi klišé, ale taky pravda. Třetí zápas v Poličce jsme potřebovali. Půl zápasu těžkého zmaru, jasně lepší soupeř, ale pak jsme ze sebe dostali něco navíc než jen všechno. Nebýt okolností, které se v poslední době v této soutěži udály, asi by šla dál obě mužstva. O tom jsem přesvědčen! Taky jsem přesvědčen, že s naší filozofií nikdy nebudeme v hokejbalu v téhle republice nejlepší, ale vím, že ho děláme dobře a tak, jak se má,“ hrdě hodnotí manažer Přelouče Libor Komůrka.

Na jeho slova navazuje muž v masce Tomáš Dvořáček: „Do Poličky jsme cestovali s tím, že nic není rozhodnuto, a že musíme podat ještě lepší výkon než v domácích zápasech. Do branky jsem nakonec nastoupil místo Petra, který se od rána necítil plně připravený. Utkání mělo zvláštní vývoj, a kdybychom z něj odešli poraženi 6:2, nikdo by nemohl nic namítat. Ale i takový je náš sport a ne pokaždé vyhraje tým, který má více ze hry. Kluci bojovali, ale nešlo to, i při mně několikrát stálo štěstí, ale o tom je týmový sport. Jsem moc rád, že jsem klukům dvě třetiny dával stále naději a naopak oni od 31. minuty nepustili soupeře z tlaku. S rozhodujícím gólem pak ze mě vše spadlo a přišla euforie z postupu do semifinále. Je to skvělý pocit, protože prožít něco podobného s tímto týmem - to je zážitek na celý život!"

Za to Hradečtí si museli na svou účast v semifinále počkat ještě o den déle. Na domácí půdě vyhráli o minulém víkendu vždy o jednu branku, a tak věděli, že na hřišti České Třebové to rozhodně nebude procházka růžovou zahradou. Předpoklady se začaly plnit již v úvodní hrací den, kdy si Českotřebovští nejprve v první části vzali těsné vedení, které následně ve třetí patnáctiminutovce dokázali umocnit. Nakonec z toho bylo vítězství 4:1, které protáhlo sérii minimálně do nedělního zápasu.

Do něj vstoupil Hradec velmi zodpovědně, a ikdyž byl pod střeleckou převahou soupeře, dokázal si již v první třetině vypracovat vedení. Rezerva extraligového mužstva držela vedení až do závěrečné periody, kdy si Lokomotiva vzala slovo a ze své převahy vytěžila vyrovnávací trefu. Utkání nakonec došlo až do prodloužení, které skončilo, stejně jako v případě Přelouče a Poličky, postupovou radostí. Hradec Králové B postoupil v poměru 3:1 na zápasy, v semifinále se následně utká s vítězem základní části Opavou. Přelouč čeká Karviná.