1. liga

Přetahovaná o první místo pro Opavu, Hradec uhájil nejlepší post pro čtvrtfinále

1. NHBL Východ – Poslední dvojkolo nadstavbové části přineslo definitivní rozuzlení tajenky play-off, šest soupeřů si rozdělilo nejvýhodnější a méně výhodné pozice pro vyřazovací boje.

Nejlépe nakonec dopadla Opava, která podle předpokladů uhájila první místo před dotírající Karvinou, třetí pozice spadla do klína rezervě hradeckých hokejbalistů.

Sobotní den byl ve znamení rozhodnutí o vítězi nadstavbové části. Karviná musela bezpodmínečně porazit Českou Třebovou, ani to jí ale v celkovém součtu na první místo stačit nemuselo. Favorizovaný celek hned od úvodního vhazování na svého soupeře nastoupil, v první části však svoji převahu střelecky vyjádřit nedokázal. Změna skóre přišla až v prostřední patnáctiminutovce, ve které se karvinští hokejbalisté dostali do vedení v poměru 2:1, Lokomotiva totiž dokázala snížit v početní výhodě. Karviná nakonec přidala ještě tři branky a pouze čekala na zprávu, jak vše dopadlo v Opavě.

Karvinským hráčům a funkcionářům radost příliš dlouho nevydržela. Opava totiž na domácí půdě svedla souboj s houževnatou Poličkou, kterou udolala díky využitým přesilovým hrám v závěrečné patnáctiminutovce. Remízový stav vydržel právě až do poslední periody, kdy se favorit prosadil třikrát, čímž rozhodl o velmi důležitých třech bodech. Opava nakonec dostihový závod o čelo o dva body vyhrála a v semifinále se může těšit na příznivějšího soupeře.

Rezerva hradeckého týmu sice sehrála na domácím hřišti v Opočně proti České Třebové dobré utkání, které dovedlo, zejména díky vydařené první třetině, do vítězného konce. Několik dnů po utkání se však situace výrazně změnila. Kvůli chybě vedoucího mužstva hradeckého týmu došlo ke kontumaci zápasu ve prospěch Lokomotivy. Souhra výsledků nakonec oba dva soupeře proti sobě svedla do čtvrtfinálových bojů.

Poslední víkendové utkání přivedlo Poličku do Přelouče, Kometa zde hodně rychle mohla na bodový zisk zapomenout. Domácí vstoupili do duelu hodně aktivně а již v první polovině zápasu prakticky rozhodli o svém vítězství. Nakonec se jejich tříbodová výhra vyšplhala až na výsledek 6:1.

V prvním kole play off se tak střetnou dvojice Hradec Králové B - Česká Třebová a Přelouč - Polička.