1. liga

Semifinalisté první ligy: Opava si to o první místo na dálku rozdá s Karvinou

1. NHbL Východ – Před posledními dvěma hracími dny v nadstavbové části je již rozhodnuto o dvou přímých semifinalistech. Kolo před koncem si účast mezi nejlepšími čtyřmi zajistila Opava s Karvinou, o zbylá dvě místa se bude ještě bojovat.

Zatím to vypadá, že z nejvýhodnější pozice se do čtvrtfinále vydá královehradecká rezerva.

Dlouhou cestu pro porážky absolvovali hokejbalisté Hradce Králové B a Jestřábů Přelouč. První jmenovaný tým vyrazil ve slunečný nedělní den do Karviné, odkud si chtěl přivézt důležité body v boji o postup do přímého semifinále. Mírný favorit duelu vstoupil do předposledního utkání v sezóně o něco lépe, z čehož již v první třetině vytěžil vedoucí branku. Hradečtí hokejbalisté se však na horké půdě soupeře nevzdali a ve druhém dějství si díky využité přesilové hře mohli užívat z vyrovnání. Radost jim však vydržela pouze chvilku, v poslední minutě druhého dějství totiž domácí vstřelili branku od červené čáry, čímž srazili soupeře do kolen a rozhodli o vítězství 2:1.

Východočeští Jestřábi z Přelouče svedli tuhý boj s lídrem tabulky Opavou, kde dokázali umazat těsnou ztrátu z úvodní třetiny a za stavu 3:3 nakonec dovedli až do samostatných nájezdů. V nich se nakonec radoval favorit střetnutí, který tak před posledním zápasem tabulkové části sezóny drží před Karvinou náskok dvou bodů. V posledním kole si to tak rozdají o první místo, v ostatních zápasech již půjde pouze o lepší výchozí pozici do blížícího se čtvrtfinále.

Utkání okomentoval brankář Přelouče Petr Brykner "Myslím, že utkání v Opavě patřilo k těm povedenějším, které tahle soutěž nabízí. Vyšlo počasí, hrálo se ve velkém tempu a jak už to v našich zápasech s Opavou bývá, nechybělo ani 100% nasazení a emoce. Soupeře jsme zaskočili rychlou brankou, ale po ní jsme polevili v soubojích a soupeř byl po zbytek třetiny o něco lepší, což dokázal vyjádřit i gólově. Po tom, co jsme ve třetí třetině šťastným gólem otočili vývoj a přežili i 4-minutové oslabení už jsem věřil, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Bohužel jsme pak zaváhali po buly v obranném pásmu a soupeř povedenou ranou vyrovnal. V závěru jsme mohl i přijít o všechny body, ale štěstí při nás tentokrát stálo. Myslím, že vzhledem k průběhu je dělba bodů zcela zasloužená. Říká se, že nájezdy jsou loterie...pokud je to pravda, tak já jsem tentokrát rozhodně nevsadil na správnou kartu. "