1. liga

Lídr z Opavy ztratil v Přelouči, Karviná vykradla rezervu Hradce

1. NHbL – Šestice postupujících do vyřazovacích bojů ve skupině Východ je již známo, mužstva si to v nadstavbové části rozdají o dvě místa pro přímý postup do semifinále. Hodně blízko je i přes porážku jistotě postupu mezi čtyři nejlepší Opava, situaci si naopak hodně zkomplikovali v Hradci Králové.

Ve východní části druhé nejvyšší soutěže cestoval lídr z Opavy na půdu Jestřábů z Přelouče. Vyrovnané střetnutí přineslo první bezbrankovou třetinu, diváci se na východě Čech dočkali vedoucí trefy až v průběhu prostředního dějství. Přelouč využila jednu z nabídnutých přesilových her, následně své vedení ještě navýšila. Opava zabrala až v závěru utkání, více než snížení na 2:1 ale již nestihla. I přes porážku mají Opavští na čele pětibodový náskok, Přelouč se přiblížila třetímu místu a v závěru nadstavbové části bude chtít postoupit přímo do semifinále.

Zápas okomentoval na straně Přelouče Libor Komůrka: „V neděli jsme se prezentovali jedním z nejlepších výkonů sezóny, byli jsme v pohybu, nepředržovali jsme zbytečně balónek, často stříleli. Ne, že by Opava hrála hůře než před 14 dny, ale my jsme hráli o hodně lépe. Mělo to parametry play-off a body zůstaly zcela zaslouženě v Přelouči."

„Po 3 týdnech pauzy jsem konečně mohl opět naskočit do branky Jestřábů. Nutno dodat, že jsem nepůsobil zrovna nejjistějším dojmem, ale co nevyšlo mě, zvládla obrana a nebo má milovaná paní štěstěna (směje se). Ideální formu po zranění ještě hledám, ale pokud budeme předvádět takto týmový a zodpovědný výkon i nadále, nemám obavy. Děkuji všem za výkon v nedělním utkání!,“ nadšeně hodnotil brankář Jestřábů Tomáš Dvořáček.  

Do komplikací se dostala rezerva hradeckého týmu, která začíná vyklízet pozice na čele tabulky. Proti Karviné vstupovala do zápasu v pozici favorita, z první části však odcházela zklamána při vedení karvinského týmu nejtěsnějším možným způsobem. Ve druhé patnáctiminutovce dokázala rezerva extraligového týmu těsné manko umazat, nakonec dotáhla zápas alespoň do samostatných nájezdů. V nich se již radovali karvinští hokejbalisté, kteří díky zisku dvou bodů potvrdili druhé místo. Hradec zůstává třetí.