1. liga

Východ opanoval nováček z Hradce, trápící se Poruba bez vítězství

Východní část druhé nejvyšší soutěže přinesla řadu příběhů, které bude na jaře zajímavé sledovat. Za zmínku stojí jistě první místo hradeckého nováčka, nemastné výkony Karviné či totální propadák v podání Poruby, která stále čeká na první vítězství v nové sezóně.

Otázky pro trenéry či funkcionáře:

1) Jak hodnotíte podzimní část sezóny?

2) Jak proběhne zimní příprava? Máte již naplánované nějaké přípravné utkání?

3) Na čem chcete přes zimu nejvíce zapracovat?

4) Jaký je váš cíl pro jarní část sezóny?

Libor Komůrka (manažer A-týmu Jestřábi Přelouč)

1) Pohled na tabulku  láká říci, že hodně kladně. Je pravdou, že jsme letos posbírali dost bodů, což je určitě příjemné, ale na druhou stranu pro jaro zavazující. Tabulka je vyrovnaná a po dalších dvou kolech může být vše jinak. Odehráli jsme velmi dobrá utkání, především doma, ale i zápasy, kde bylo co zlepšovat. Například v Opavě jsme zápas ztratili zbytečnými chybami. Doma se pak nedokázali prosadit proti Karviné a zbytečně ztratili body se Svítkovem. Poslední čtyři zápasy jsme zvítězili, ale některé momenty v těchto zápasech musí být varováním do budoucna. Jsme prakticky v play-off, takže první část plánu je splněna již na podzim.

2) Zimní příprava tradičně v tělocvičně a venku. Mnoho hráčů hraje i naši zimní ligu. Případné přípravné utkání budeme řešit až po Novém roce.

3) Prakticky na všem, všude lze najít chyby a je potřeba některé věci stále opakovat a pilovat. Pevně věříme, že hráči si uvědomí, na čem musí individuálně zapracovat a společnými tréninky pro ně nebude zimní příprava končit. Je to na nich. Každý z nich snad již v průběhu podzimu pochopil, nebo měl pochopit, o co letos hrajeme!?

4) Při současném postavení zabojovat o přímý postup do semifinále, pokud to nevyjde, dobře se připravit na první kolo play-off. Tam určitě nechceme, po loňském úspěchu, skončit. Již někdo psal, že při současné vyrovnanosti ligy ji může vyhrát kdokoliv. Určitě se budeme snažit být u toho, ale stát se může cokoliv. Cílem je, abychom byli po sezóně spokojeni s tím, co jsme dokázali!

Pavel Štefka (trenér SK Kometa Polička)

1) S podzimní částí nejsem úplně spokojen, sice jsme prohráli „jen 3 utkání“, ale naopak jsme jen třikrát vyhráli za 3 body a pár  bodů nám chybí. Na druhou stranu můžeme být rádi, že v nájezdech jsme poměrně úspěšní. 

2) Připravovat se budeme především individuálně a jednou týdně společně v tělocvičně. Většina týmu je v pracovních dnech mimo Poličku, takže to jinak ani nejde.

Přípravné utkání bychom sehráli rádi, ale konkrétní termín a soupeře ještě nemáme.

3) Především na fyzické kondici, uvidíme jestli nám zima dovolí se podívat na hřiště.

4) Především udržet alespoň šestou příčku a hrát o play-off, skupina o „udržení“ už moc zábavná nebude.