1. liga

Východočeské derby rezervních týmů pro Hradec, Karviná si zastřílela

1. NhbL Východ – Na východě byla na programu pouze čtveřice zápasů, ve kterých se více dařilo domácím týmům. Jediným, kdo si z hřiště soupeře odvezl plný počet bodů, byl celek Karviné, které v Pardubicích vysokým rozdílem přehrál Svítkov.

Sestupující z extraligy se díky tomu posunul na čtvrté místo tabulky, díky výhře v derby vede Hradec Králové.

Jedním z největších taháků právě skončeného víkendu bylo východočeské derby rezervních týmů. Hradec Králové v něm byl velkým favoritem, jeho těsná výhra se ale nakonec nerodila vůbec lehce. První perioda sice přinesla zajímavý hokejbal, ani jeden z týmů však nedokázal využít své příležitosti a diváci tak na branku čekali marně. Hradeckým ve druhé části pomohly zejména přesilové hry, branka Dudadíka ale vedení nakonec neznamenala, do kabin se nakonec šlo znovu za vyrovnaného stavu. Rozhodující branka padla ve třetí části z hole Řeháka, která tak přiřkla na konto Hradce Králové tři body.

Utkání nám zhodnotil trenér hradeckého týmu Petr Hofman: „Do utkání jsme nastupovali na nekompletní tři pětky a nečekalo nás nic jednoduchého. Hrálo se velice pěkné utkání a oba týmy předváděly pěkné kombinace. Na můj vkus se hrálo až příliš na náhodu, nahoru dolů bez zajištěné obrany. Kdybychom prohrávali po první třetině o dvě branky, nikdo  by se nemohl divit. Do druhé třetiny jsme šli s cílem dostat hru víc pod kontrolu, to se podařilo a po zlepšené hře jsme dostali možnost hrát tři přesilovky. Díky nim jsme mohli nabýt dojmu, že jsme lepší, ale Alfa hrála opravdu výborně a v mezihře byla více než vyrovnaným soupeřem. Ve třetí třetině se odehrával podobný obraz hry jako v té předchozí a čekalo se na gól. Ten jsme nakonec vstřelili po nenápadné Řehákově střele my a získali další tři body do tabulky.“

V Pardubicích ještě zůstaneme. Svítkov chtěl navázat na úspěšné vystoupení proti Hradci z minulého týdne také zápasem, ve kterém vyzval Karvinou. Tentokrát se mu ale příliš nedařilo. Proti Karviné již v první periodě inkasoval dva góly, snížení ve druhé části domácí hráče zpátky do hry nevrátilo a favorit ve zbytku duelu nasázel dalších pět branek. Nakonec z toho bylo vítězství 7:1 a posun Karviné na čtvrté místo prvoligové tabulky. Svítkov se prozatím musí spokojit se třemi body a sedmým místem.

Doposud vedoucí tým z Přelouče zajížděl ke složitému utkání do Poličky. Velmi vyrovnaný zápas začala lépe Kometa, která se v úvodní patnáctiminutovce mohla radovat z vedení. Soupeř však ještě neřekl poslední slovo. Ve druhém dějství se mu podařilo duel srovnat a nakonec za stavu 3:3 poslat až do samostatných nájezdů. V loterii se mnohem lépe vedlo poličským střelcům, jenž zajistili na konto Komety důležitý druhý bod. Po prohře po nájezdech Jestřábi přepustili první příčku Hradci, Polička se naopak vyšvihla až na třetí pozici.

Poslední zápas víkendu se odehrál v České Třebové a také zde došlo až na samostatné nájezdy. Po bezbrankové první části se v té prostřední strhla zajímavá přestřelka, domácí Lokomotiva si díky dobré hře a dvou využitých přesilových hrách vypracovala dvoubrankový náskok. Houževnatá Opava však zbraně nesložila, právě naopak. V závěrečné části zápasu se jí podařilo náskok soupeře umazat a získala možnost rozdat si to ve střeleckém rozstřelu o druhý bod navíc. Nakonec se však v nájezdech radovala Česká Třebová, která si tak vystřílela průběžné páté místo, rozhodující střílení proměnil Jiří Tobiáš.