1. liga

Na Východě se rýsuje finálová dvojice, Přelouč s Českou Třebovou musejí dotahovat

Čtvrtfinálová klání na Východě přinesla řadu překvapení, v semifinále však zatím probíhá podle papírových předpokladů. Opava i Sudoměřice svá první dvě utkání na domácích hřištích dokázaly vyhrát a dělí je tak již jen jedno vítězství od postupu do finále play-off skupiny Východ!Opavští hokejbalisté

Opavští hokejbalisté postoupili v nejkratším možném čase, a proto měli proti Jestřábům spoustu sil. Úvodní utkání odstartovalo velmi opatrně, na branku se čekalo až do druhého dějství. Překvapivě se do vedení dostala Přelouč, za kterou se ve dvaadvacáté minutě prosadil Svoboda. Na začátku třetí části však Opava dokázala otočit skóre ve svůj prospěch po dvou gólech v přesilových hrách. Nejprve vyrovnal Vladař, druhou branku favorita pak zaznamenal Přibyla. Když následně zvyšoval na rozdíl dvou branek Palcer, zdálo se být rozhodnuto.

Přelouč však ještě dokázala nastřádat síly a gólem Kalouska čtyři minuty před koncem trochu zdramatizovala závěr. Vyrovnání však již nepřišlo, Opava v sobotním zápase udolala Jestřáby v poměru 3:2. Nedělní odveta pak byla na góly mnohem jednoznačnější. Domácím se tentokrát povedl vstup do duelu, ve třetí minutě již vedli po brance Matějáka. Krátce po pauze pak přidal druhý gól Opavy přikryl a vypadalo to, že je o vítězi rozhodnuto.

Hosté se ve třetí části snažili o zdramatizování výsledku, všechny debaty ale odmítl gólem Přibyla, který tak stanovil výhru Opavy nad Přeloučí na 3:0. Zajímavostí byla situace, kdy se po dohodě, že se nebudou měnit strany, při útoku  Přelouče tři na jednoho záhadně ozvala siréna, která tak ukončila nadějný útok Jestřábů. I kvůli tomu v závěru vzplály emoce, druhý bod ale již  zůstal v Opavě. V této pozici byli Jestřábi také ve čtvrtfinále, nyní mají před sebou úkol dvakrát doma zvítězit a prodloužit si tím již nyní povedenou sezónu.

Trenér Komůrka zhodnotil vystoupení svého týmu takto: „V prvním utkání jsme měli určitě na to, abychom bod urvali. Zatím jsou rozdílové přesilovky, což je asi hlavní důvod, proč je stav 2:0. Popravdě, rozhodčí nám povolili za dva zápasy pouze čtyři, takže nebylo ani co vymýšlet. Musíme se v týdnu dobře připravit na další zápas. Doufáme, že nezůstane u jednoho. Jsme ve stejné situaci jako s Poličkou. Jen s tím rozdílem, že s Poličkou jsme zjistili až doma, že se s ní dá hrát. Nyní jsme to zjistili již v Opavě. Zbraně rozhodně neskládáme.“

Druhé semifinále bylo ve znamení boje favorizovaných Sudoměřic a České Třebové. Lokomotiva chtěla zlobit také v semifinálových bojích, hned v úvodní třetině prvního zápasu však inkasovala tři branky a výrazně tím posadila domácí hokejbalisty na koně. Ti po zbytek duelu spíše již jen hájili své vedení, utkání se jim nakonec podařilo dotáhnout do konce se čtyřgólovým náskokem. Na světelné tabuli svítilo po konci skóre 5:1, domácí příznivci mohli být velmi spokojeni.

Ve druhém zápase začaly do průběhu hry výrazně promlouvat také přesilové hry, domácí se v početní výhodě prosadili hned dvakrát, soupeř pouze jednou. Zřejmě i díky tomu se v poměrně zajímavé přestřelce postupem času začalo navyšovat skóre zejména na straně Sudoměřic, které v poklidu dokráčeli až za ziskem důležitého druhého bodu po výhře 6:3. Česká Třebová se po dvou porážkách dostala do velmi nepříjemné situace, kterou musí následně řešit na vlastní palubovce o příštím víkendu.