1. liga

Druhý a třetí tým základní části na východě končí, senzačně dál jde Přelouč

Čtvrtfinále play-off je minulostí, známe nejlepší čtyři týmy ve skupině východ. Nakonec se podařilo postoupit všem papírovým outsiderům, tudíž v semifinále bude velmi zajímavé obsazení. Souboj mezi čtyřmi nejlepšími týmy ve skupině Východ startuje o víkendu.

Největším aspirantem na postup byla Kometa Polička, která po prvních dvou zápasech vedla 2:0, nicméně na domácím hřišti Přelouč nepříznivý stav série dokázala srovnat. Jestřábi byli po právu nabuzeni i do pátého zápasu, který pro ně v Poličce začal naprosto ideálně. Již ve druhé minutě zápasu otevřel střelecký účet agilní Kubát, o čtyři minuty později na něj navázal dobře vyřešenou akcí dva na jednoho Příhoda. I přesto, že Kometa měla v první třetině střeleckou převahu, nebylo jí to nic platné a musela dotahovat dvoubrankovou ztrátu.

Rozdíl ve skóre byl ještě navýšen ve druhé patnáctiminutovce po gólu Svobody, který ještě více prohloubil zmar a trápení domácích. Když čtyři minuty po druhé pauze zvyšoval již na 4:0 svým druhým gólem Kubát, bylo o vítězi zápasu a také postupujícím překvapivě rozhodnuto. Nic na tom nezměnilo ani snížení Schauera na konečných 4:1, z postupu se po výhře 3:2 na zápasy překvapivě radovala po základní části sedmá Přelouč. Ta se nyní musí chystat na vítěze tabulkové části – Opavu.

„Po dvou zápasech na odpis, po pěti vítězové. To je krása play-off. Od poloviny série jsme asi chtěli víc, než silná Polička a závěrečný zápas jsme odehráli velice takticky. Kluci si začali po domácích zápasech věřit a podařilo se to. Po sedmi letech jsme se dostali konečně dál a myslím, že zaslouženě. Věřme, že rychlík v písni Luďka Soboty pojede opačným směrem,“ hodnotil trenér Jestřábů Komůrka.

Jako další dokázala papírového favorita zaskočit Lokomotiva Česká Třebová, která si přijela pro postup do Pardubic. Tam se utkala s rezervou místního Autoskla a po vyrovnaném průběhu se nakonec mohla radovat. Po dvou periodách byl stav bezbrankový, třetí část ale rozhodla o výhře českotřebovských hokejbalistů. Zejména se vše lámalo v přesilových hrách, hostující Lokomotiva využila v závěrečné části dvě, čímž výrazně naklonila skóre ve svůj prospěch. Nakonec z toho byla jednoznačná výhra 4:0 a postup do semifinále!

V něm se Česká Třebová utká s postupujícím z poslední čtvrtfinálové série mezi Sudoměřicemi a Malenovicemi. Právě mezi nimi došlo k nejvyrovnanějšímu pátému zápasu. Mírně favorizované Malenovice musely dotahovat po první třetině nejtěsnější možnou ztrátu. Ve druhé části se v části Zlína strhla přestřelka, která ale na celkovém rozdílu stále nic nezměnila. Oběma týmům vycházely zejména přesilové hry, domácí se v nich trefili dvakrát, soupeř zaznamenal dokonce ještě o jeden gól více.

Duel byl dramatický stejně jako celá série až do svého závěru, štěstí se nakonec více usmálo na hokejbalisty Sudoměřic, kteří uhájili těsný náskok a zvítězili 4:3. Díky tomu vyřadili mírného favorita a postoupili do semifinále, v nímž se utkají s již zmíněnou Lokomotivou z České Třebové. Druhá série proti sobě postaví suverénní Opavu a Jestřáby z Přelouče. Startuje se v Opavě a Sudoměřicích o víkendu.