1. liga

Jednoho dne bych si chtěl s Opavou zahrát extraligu, sní Patrik Málik

Play-off druhé nejvyšší soutěže je v plném proudu a ve skupině Východ je znám první účastník semifinálových soubojů.

Postupujícím mezi čtyři nejlepší týmy je mistr po základní části Opava, která letos míří k výšinám a v tom jí pomáhá i dorostenecký talentovaný útočník Patrik Málik, jenž už má za sebou sezonu za starší dorostence Slezanů a nyní je v plné zbroji ve vyřazovacích bojích první ligy. Opavský forvard se navíc nemalou měrou podílí na úspěšných výkonech mužského celku a právem se tak uchází o reprezentační dres hráčů do 18 let.

Patříš do širšího kádru reprezentace do 18 let, která se v červnu představí na šampionátu v Bratislavě. Je tvůj cíl letošní sezony dostat se na MS?

Určitě bych si chtěl zahrát v Bratislavě, ale taky bych se chtěl dostat s Opavou v play-off co nejdál!

Na posledním reprezentačním kempu se ti celkem dařilo po boku útočníků Kamila Truksy a Davida Hejtmánka. Věříš, že by toto spojení mohlo fungovat i nadále?

Ano, s Kamilem a Davidem jsme si spolu opravdu rozuměli. Reprezentačnímu týmu se budu snažit pomoci hlavně bojovností a práci pro tým, přesně taková by mohla být moje role.

Spíše nastupuješ za starší dorostence Opavy, kteří hrají národní hokejbalovou ligu Východ. V ní patříš mezi nejproduktivnější hráče, ale je asi určitě škoda, že odstoupil Třinec…

Ano, to je. Hrát soutěž ve třech týmech není úplně to nejlepší a pro nás to bohužel znamená, že už týden máme po sezoně. Díky tomu však můžu nastupovat za A-tým.

V soutěži zatím na prvním místě jasně figuruje a všechny předčívá Svítkov. Je vůbec možné ho porazit?

Všichni soupeři se dají porazit, pokud tým chce a pořádně zabojuje. Se Svítkovem jsme odehráli pár vyrovnaných utkání a dvakrát jsme je dokonce dokázali těsně porazit.

Za mužský celek z Opavy, který vyhrál základní části první ligy, si nastoupil ve čtyřech duelech a připsal sis na své konto čtyři body!

Za muže jsem prozatím nastupoval, jenom když měl dorost volno. Body jsem nasbíral hlavně díky skvělým spoluhráčům, s kterými jsem byl na hřišti.

Myslíš si, že máte letos na postup do extraligy?

Udělám vše, abych týmu pomohl dojít co nejdále. Jdeme zápas od zápasu a na extraligu prozatím vůbec nemyslíme. Ale podle mého názoru šanci na postup rozhodně máme!

Není škoda, že nehraješ za některý extraligový tým starších dorostenců? Třeba za Vsetín?

Nikdy jsem o této možnosti neuvažoval. Jsem rád, že můžu hrát za Opavu a že mi trenér dává prostor i u mužů.

Čeho by si chtěl v hokejbale jednou dosáhnout?

Chtěl bych se dostat do reprezentace a zahrát si zase na MS. A také bych si jednou chtěl s Opavou zahrát extraligu.