1. liga

Hrát extraligu je pro mě velká zkušenost, uvádí Filip Štefka z Poličky

Rozhovor - K nejproduktivnějším hráčům východní části první ligy patřil v podzimní části útočník /Poličky Filip Štefka, který si díky svým výkonům v první lize zasloužil pozornost a možnost zahrát si extraligu za Letohrad a v dresu posledního celku extraligy se rozhodně neztratil.

Jak náročná byla pro vás osobně podzimní část sezóny?

Pro mě je hokejbal sport číslo 1, takže jsem rád, když začne sezóna a zápasy. Minulou sezónu jsme vypadli v 1. kole playoff, pauza byla asi 5 měsíců, takže to byla úleva zase si zahrát.

Jak obtížné bylo kombinovat hraní za Letohrad a za Poličku?

Byl jsem rád, že jsem dostal příležitost zahrát si za Letohrad. Hrát extraligu je pro mě zkušenost. Zápasy jsou v jiném tempu. Navíc jsem rád, že si mužů zahrát víc zápasů.

Zatímco Letohrad se potácí u dna extraligy, Polička je na tom daleko lépe. Je hodně znatelný rozdíl v náladě v obou týmech?

To se mi těžko hodnotí, celou hokejbalovou kariéru jsem strávil v Poličce. V kabině máme skvělou partu, takže je jedno jestli zrovna vyhráváme nebo prohráváme, hokejbalem se bavíme. V Letohradě jsem letos odehrál jen 6 zápasů, navíc jsem nejezdil na tréninky, takže atmosféru v kabině jsem tolik nepoznal, ale kluci mě přijali dobře a myslím si, že v kabině problém Letohradu není.

Situace Letohradu není dobrá, co je nutné zlepšit pro jarní část?

Musíme dávat víc gólů, dokážeme si připravit šance, ale málo jich proměníme. Taky si musíme dát pozor na laciné góly, snadno dovolíme soupeři odskočit na rozdíl par gólů a těžko se nám vrací do hry.

Naopak v Poličce je smýšlení asi úplně jiné, co je hlavním cílem pro jarní část?

Do jarní části jdeme s cílem pokusit se vyhrát každý zápas a hokejbalem se bavit. Vloni jsme vypadli v prvním kole, pauza byla dlouhá a každý už se těšil na sezónu. Doufám že navážeme na podzim a ještě se zlepšíme.

V Poličce odehrálo všechny podzimní zápasy jen šest hráčů, ale nesehranost na výsledcích znát není, nebo ano?

V některých zápasech jsme nehráli v ideální sestavě, třeba doma s Alfou nebo v Opavě jsme hráli v 10 lidech, kdy většina klíčových hráčů nehrála. Někteří hráči byli zranění, nebo měli pracovní povinnosti, takže nemohli odehrát tolik zápasů kolik by chtěli. Důležitou zprávou pro nás je, že se po pauze do týmu vrátí střelec Jakub Radiměřský, takže na něj spoléháme že mu to tam bude padat jako za mlada..

Na podzim jste jednou také triumfoval v anketě o Hráče víkendu, jaké byly reakce z okolí?

Kluci mi to moc nevěřili, většinou mi říkali, že jsem si ty hlasy určitě naklikal sám. (smích)