1. liga

Polička sehrála dva rozdílné zápasy, Lokomotiva porazila Přelouč nejtěsnějším možným způsobem

1.NhBL Východ - Pouhá tři utkání byla na programu v předposledním hracím víkendu národní hokejbalové ligy skupiny Východ. Zápasy jako den a noc sehrála Polička, která po prohře s Autosklem si dokázala smlsnout na Sudoměřicích a tím udržela druhou příčku.

V souboji o páté místo se radovala Česká Třebová, Jestřábi se totiž prosadit nedokázali.

Polička měla jako jediný tým o předchozím víkendu v plánu dva zápasy a to navíc s velmi zajímavými soupeři. V sobotu dorazila na jejich hřiště rezerva extraligového Autoskla, která se zde v přímém souboji pokusila vrátit na druhé místo tabulky. Na střelecké pokusy vyrovnaný duel přinesl dvě branky již v první části, pokaždé se radovali Pardubičtí. Díky jedné využité přesilové hře se jejich náskok postupem času zvýšil a díky skvěle fungující defenzívě dotáhly Pardubice utkání do vítězného konce. Kometa se prosadit nedokázala a nakonec si ze souboje odnesla porážku 4:0. Alespoň na jednu noc se tak Autosklo dostalo zpět na druhé místo skupiny Východ.

Psychicky nepříliš dobře rozpoložená Polička musela zkoncetrovat síly hned následující den, kdy Pardubice vystřídaly Sudoměřice. Další obtížné utkání ale dopadlo pro domácí hokejbalisty naprosto opačně. K duelu přistoupila Kometa opravdu zodpovědně a od první minuty předváděla vynikající hokejbal, navíc si dokázala pohlídat i nedisciplinovanost, protože za celý zápas nabídla svému soupeři pouze jednu přesilovou hru. O osudu utkání se rozhodlo již v první třetině, kdy si domácí vypracovali náskok tří gólů a ten po zbytek duelu v poklidu navyšovali. Ambiciózní Sudoměřice si nakonec odvezly domů porážku 8:2 a jejich krize se opět prohloubila. V tabulce jsou až sedmé, Polička se vrátila zpět na post vicemistra, Pardubice ale mají jedno utkání k dobru.

Posledním utkání víkendu obstaral souboj České Třebové a Jestřábů z Přelouče. Na hřišti Lokomotivy diváci viděli velmi vyrovnaný souboj, který nakonec rozhodla pouze jediná branka. V osmé minutě překonal hostujícího brankáře Novelinku Hudec, který tím využil přesilovou hru a nakonec stanovil konečný výsledek duelu. "Nesmírně vyrovnaný zápas ve kterém, přiznávám, byl o maličko lepší soupeř. Mrzí mě, že jsme při koncovce tak neplodní. Už několik zápasů si gólové situace sice vytváříme, ale nezachováme při nich chladnou hlavu a značně si je komplikujeme. Nejsme v optimální pohodě a já doufám, že je to způsobeno jen nekompletní sestavou. Přijde mi, že víc než se soupeři se v poslední době pereme sami se sebou," hodnotí utkání trenér Lokomotivy Jebousek.

K zápasu se ale vyjádřil také trenér Přelouče: "Těžko hodnotit utkání s tímto výsledkem. Počet střel je na obou stranách nevysoký, ale připočteme-li k tomu z naší strany neskutečně množství střel, které pochytali domácí hráči za svého gólmana, pomalu se nám tvoří obrázek hry. Ve druhé třetině byl náš tlak až takové intenzity, že si domácí museli vzít oddechový čas. Nakonec hubený náskok udrželi hlavně proto, že jsme i přes opět dobrý výkon v neděli prostě nenašli střelce."

Příští víkend uzavře podzimní část hokejbalové ligy, pardubické celky budou mířit na východ, kde se utkají s Opavou a Porubou. Česká Třebová přivítá Sudoměřice, Polička pro změnu Přelouč.

Sobota 16.11.2013

SK Kometa Polička - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B 0:4 (0:2,0:2,0:0)

Střely: 31:34, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Neděle 17.11.2013

SK Kometa Polička - SK Sudoměřice 8:2 (3:0,2:2,3:0)

Střely: 42:21, vyloučení: 1:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC Jestřábi Přelouč 1:0 (1:0,0:0,0:0)

Střely: 15:18, vyloučení: 9:9, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0