1. liga

Malenovice vykradly Sudoměřice, v utkání Svítkova s Poličkou se prodlužovalo

1.NhBL Východ - Tři nedělní duely. Taková byla náplň dalšího listopadového víkendu ve skupině Východ. Vyrovnaná utkání však pokaždé rozhodovala jedna branka, a tak o napínavé momenty rozhodně nebyla nouze. Důležitou výhru si připsalo Autosklo, Malenovice a po nájezdech také Kometa Polička.

V přímém souboji o čtvrté, respektive páté místo si ve východočeských Pardubicích rozdalo domácí Autosklo a hokejbalisté z České Třebové. Jakým směrem se bude duel ubírat naznačila již první perioda, ve které si domácí dokázali vytvořit dvoubrankový náskok a vyhráli ji 3:1. Zbytek duelu se snažila Lokomotiva zdatně dotahovat a chvílemi se jí to dařilo úspěšně. Nakonec ale z Pardubic odjela s prázdnou, protože rezervě Autosklářů podlehla 5:4. Utkání hodně ovlivnily přesilové hry, Pardubičtí využili dvě, soupeř pouze jednu.

V Pardubicích v našem souhrnu ještě zůstaneme. Na nedalekém Svítkově se představila Kometa z Poličky, která potřebovala k upevnění skvělé třetí příčky tři body. Úvodní dvě části se Poličce dařilo po stránce skóre na jedničku, domácí si sice dokázali vytvářet kvalitní příležitosti, ale jejich efektivita byla nulová. Náskok tří branek po dvou třetinách se zdál být dostačují, Paramo se ale nevzdalo a do konce závěrečné sirény tříbrankové manko dokázalo stáhnout. Kometa nakonec urvala bonusový bod alespoň v prodloužení, i tak zůstává na třetím místě. Svítkov stále uzavírá postupovou osmičku do vyřazovacích bojů.

V tomto zápase proti Poličce jsme se chtěli ponaučit z utkání z minulého týdne. Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který je velmi dobrý v útočném pásmu soupeře a ve svatyni soupeře nás čeká její ochránce s neortodoxním stylem. První dvě třetiny zápasu nemůžu upřít hráčům snahu, ale gól nechtěl přijít. Myslím, že již nikdo nečekal, že se za stavu 0:3 dokážeme zvednout. Musím smeknout před hráči, že to nezabalili a dokázali vyrovnat po základní hrací době na 3:3 a získat velmi důležitý další bod do tabulky, který se může v konečné tabulce velmi hodit," hodnotí nedělní vystoupení trenér Poličky Robert Koch. "Nyní máme pauzu a za 14 dní jedeme na trip Poruba a Opava. Pokud se nám podaří zvítězit v Porubě myslím, že povinnost dostat se do play-off bude již splněna," dodává.

V posledním duelu se proti sobě postavila mužstva Sudoměřic a Malenovic. Natěšení hosté chtěli potvrdit dvoubodové vítězství proti stejnému soupeři z počátku soutěže, ze Sudoměřic se však body lehko nevezou. První část přinesla pouze jedinou branku, trefili se právě hráči ze Zlína. Domácí měli v utkání střeleckou převahu a ve druhé třetině brankou v oslabení srovnali nepříznivý stav. Malenovičtí ale v závěrečné patnáctiminutovce znovu strhli vedení na svoji stranu a nakonec si odvezli vybojované tři body. Díky nim se udrželi na druhém místě skupiny Východ, Sudoměřice jsou překvapivě až sedmé.

Neděle 10.11.2013

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B - TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:4 (3:1,0:1,2:2)

Střely: 18:17, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - SK Kometa Polička 3:4 ss (0:2,0:1,3:0)

Střely: 44:30, vyloučení: 4:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:1

SK Sudoměřice - TJ ACS Malenovice SV 1:2 (0:1,1:0,0:1)

Střely: 33:26, vyloučení: 1:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 1:0