1. liga

Polička zaskočila rezervu Autoskla a poprvé v sezóně se vyšvihla na druhé místo tabulky

1. NhBL Východ - Ve Východě stále máme čím dál tím více jednoznačného lídra, je jím nováček této soutěže - Opava. Ta o víkendu znovu navýšila vedení, pozice za ní se ale vyměnily. Na druhou příčku postoupila, díky výhře nad Pardubicemi B a prohrou Malenovic v Přelouči, Polička.

Sobotní den přinesl dvě utkání, které měly zajímavý průběh. Poslední Poruba přivítala naopak lídra celé tabulky Opavu a chtěla se před vlastními fanoušky pokusit o senzaci. Velmi brzy se však musela vrátit do reality, Opavští sice v první části překonali domácího gólmana pouze jednou, o to více se však činili v periodě prostřední. Po půlhodině hry bylo skóre rozhodnuté a šlo tedy jen o to, jak vysokým rozdílem Opava vyhraje. Sokol se ve třetím dějství také dokázal prosadit a nakonec dovedl duel do konce v poměru 2:6.

Mnohem vyrovnanější průběh se očekával od souboje Autoskla Pardubice B a Malenovic. Utkání dvou adeptů na čelo tabulky hodně ovlivnila již první třetina, ve které si hosté ze Zlína vypracovali dvoubrankové vedení. To se jim navíc podařilo ve zbytku utkání ještě navýšit, hodně důležitý byl gól jak v přesilové hře, tak při vlastním oslabení. Rezerva extraligového Autoskla si nevybrala dobrý den a nakonec podlehla Malenovicím v poměru 2:6. Pardubičtí mohli tuto porážku napravit hned následující den, kdy se znovu postavili nepříjemnému celku. Na východ Čech totiž dorazila Polička.

Ani tento mač však Autosklářům nevyšel podle představ. Kometa se chtěla udržet na pozicích zajišťující první čtveřici, ale v Pardubicích nezačala dobře. Domácí se totiž ještě v první části dostali do dvoubrankového vedení, ze dvou přesilových her využili jednu a měli nakročeno k pohodlné výhře. Jenže jako den a noc vypadala perioda druhá, kdy Polička naprosto obrátila a svého soka začala přehrávat. Během druhé a třetí části hosté naprosto otočili skóre a nakonec si odvezli výhru 4:2. Nyní již pouze čekali na výsledek Malenovic, které přecestovaly do nedaleké Přelouče.

Favorit zápasu se dostal do vedení již v první minutě, když se podařilo skóre otevřít Navrátilovi. Hostům však poté vyschl střelný prach a dali tak možnost Jestřábům dostat se do hry. Přelouč předvedla skvělou útočnou jízdu a šesti góly otočila skóre ve svůj prospěch. Výraznou měrou se na tom podílel Svoboda, který zaznamenal hned tři branky. Kromě něho se trefili ještě Štefanský, Mucha a Kubát. Tato výhra posunula Jestřáby na šesté místo, díky zaváhání Malenovic se Polička poprvé v sezóně vyšvihla na druhou příčku tabulky.

V posledním, pátém, duelu minulého víkendu došlo na konfrontaci Svítkova a Lokomotivy z České Třebové. Na góly nejchudší utkání víkendu přineslo první branku až ve druhé třetině, Českotřebovské dostal do vedení v přesilové hře Vostrčil. Hosté hráli ze zabezpečené obrany a o své tříbodové výhře definitivně rozhodli v periodě poslední, trefili se totiž Deml a podruhé Vostrčil. Tato výhra udržela hosty na důležité čtvrté pozici. Utkání zhodnotil trenér Lokomotivy Jebousek takto: "Svítkov zdaleka nebyl tak lehkým soupeřem jak by se při pohledu na tabulku mohlo zdát. Věděli jsme, že doma dokážou potrápit každého a tak jsme také k zápasu přistoupili. Ač to tak na první pohled nevypadalo, tak především díky dobré defenzivní činnosti začínající už v útočném pásmu, rychlým přístupem k soupeři hned v zárodcích jeho akcí a především bezchybným výkonem brankáře jsme tento zápas dotáhli do vítězného konce."

Sobota 02.11.2013

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B - TJ ACS Malenovice SV 2:6 (0:2,1:3,1:1)

Střely: :, vyloučení: 7:10, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:1

TJ Sokol Poruba - SHC Opava 2:6 (0:1,0:3,2:2)

Střely: 32:41, vyloučení: 6:7, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Neděle 03.11.2013

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B - SK Kometa Polička 2:4 (2:0,0:3,0:1)

Střely: 18:24, vyloučení: 5:2, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - TJ Lokomotiva Česká Třebová 0:3 (0:0,0:1,0:2)

Střely: 27:31, vyloučení: 8:5, využití přesilovek: 3:5, oslabení: 0:0

HC Jestřábi Přelouč - TJ ACS Malenovice SV 6:1 (1:1,2:0,3:0)

Střely: 43:10, vyloučení: 1:3, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0