1. liga

Poruba doma dvakrát nebodovala, výhry si odvezla Třebová a Polička

1.NhBL Východ - Poslední hrací říjnový víkend přinesl ve skupině Východ poměrně skromnější podívanou, do hry se zapojila pouze čtyři mužstva, která si to ve třech zápasech rozdala o body. Lídr z Opavy v neděli s nulou vzadu porazil Českou Třebovou, která si o den dříve vyšlápla na ostravskou Porubu.

Ve skupině Východ bylo v sobotu rušno pouze v ostravské části Poruba, kam si pro povinné tři body dorazili hokejbalisté České Třebové. Lokomotiva byla v tomto duelu silně favorizována a papírové předpoklady potvrdila již během první dvacetiminutovky, kdy si dokázala vypracovat dvoubrankový náskok. Poruba už v první části zaznamenala svůj čestný a zároveň jediný úspěch v zápase a po zbytek duelu už jen počítala inkasované góly ve své síti. Nakonec se skóre, i díky pěti využitým přesilovým hrám České Třebové, vyšplhalo na výsledek 9:1, který jistě vlil do žil České Třebové potřebnou psychickou podporu do nedělního zápasu.

"Na sever Moravy odjel tým bez trenéra Jebouska, ale s jasným cílem bodovat s Porubou a v Opavě odehrát co nejlepší výsledek. Taktiku naordinoval matador Kvasnička, který se také v sobotu blýskl hattrickem. Dařilo se nám díky velmi dobrému pohybu dostávat domácí Sokol pod tlak a z toho plynulo velké množství vyloučení na jejich straně. Využívání přesilových her bylo tentokráte hodně úspěšné a poslední branku jsme přidali v oslabení," hodnotí kouč Lokomotivy Badzik.

Právě souboj České Třebové s lídrem z Opavy přinesl v neděli zajímavou podívanou. Favorit zápasu, kterým byla tentokrát právě Opava, se dostal do vedení hned zkraje zápasu a vypadalo to na procházku růžovou zahradou. Českotřebovští však ukázali bojovnost a chuť, díky které po celý duel drželi s nováčkem národní ligy krok. Rozhodující branku na 2:0 přidali domácí až v samotném závěru a znovu tak navýšili svůj náskok na čele. V současné době činí již šest bodů, druhé Autosklo má ale o dva zápasy odehráno méně.

"V Opavě to byl úplně jiný zápas, dle očekávání. Sehráli jsme velmi vyrovnanou partii i poté, co jsme inkasovali v úvodní třetině. Druhou branku domácí přidali až v posledních minutách, takže jsme utkání s lídrem odehráli velmi dobře, za což všem hráčům patři velký dík," sdělil k nedělnímu klání trenér Badzik.

Poslední duel víkendu obstaral souboj Poruby a Poličky. Kometa právě proti tomuto soupeři potřebovala bodovat za tři body, aby se vrátila do horní poloviny tabulky, to se jí také podařilo. Gólová přestřelka byla ve znamení dobývání branky Poruby, těsný náskok z první části přinesl rozhodnutí v periodě druhé. V ní Polička nasázela do sítě soupeře hned tři góly a definitivně rozhodla o svém vítězství. Nakonec se radovala z výhry 7:3 a posunula se až na čtvrté místo prvoligové tabulky. Do konce zbývají ještě dva hrací víkendy, boj o podzimní mistra finišuje.

Sobota 26.10.2013

TJ Sokol Poruba - TJ Lokomotiva Česká Třebová 1:9 (1:3,0:3,0:3)

Střely: 17:39, vyloučení: 10:4, využití přesilovek: 1:5, oslabení: 0:1

Neděle 27.10.2013

TJ Sokol Poruba - SK Kometa Polička 3:7 (1:2,0:3,2:2)

Střely: 27:49, vyloučení: 2:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

SHC Opava - TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:0 (1:0,0:0,1:0)

Střely: 25:28, vyloučení: 11:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0