1. liga

Dva týmy z první čtyřky nedokázaly naplno bodovat, Opava navýšila náskok na čele

1.NhBL Východ - Skupina Východ byla o víkendu na utkání velmi skromná, proti sobě se celky postavily pouze v neděli a to jen na třech stadionech. Paramo dokázalo po samostatných nájezdech zaskočit Malenovice, vedoucí Opava tak dokázala proti Poličce navýšit své vedení na čele tabulky.

Do Přelouče zamířily Sudoměřice, které se zde chtěly vklínit mezi první tři mužstva prvoligové tabulky. Domácí ale nastoupili proti favoritovi skvěle připravení a po sedmi minutách hry se dokonce dostali do vedení. V signalizované výhodě pak našel Kubát zcela volného Moravce, pro kterého již nebyl problém trefit odkrytou branku. Soupeř však náskok umazal o dvě minuty později, kdy gólmana Novelinku prostřelil Zetocha ze samostatného úniku. Přelouč se do vedení dostala znovu ve druhé periodě, kdy práci Kubáta a Svobody dokonal Hutla.

Ve třetí minutě třetí třetiny bylo na východě Čech ještě veseleji. Chytrou Moravcovu přihrávku za obranu trefil Kubát ze vzduchu a usměrnil míček přesně za záda hostujícího gólmana. Domácí nakonec náskok udrželi, na Tothovo snížení ještě dokázal odpovědět Kazimír, a tak Sudoměřice s Přeloučí prohrály 4:2. Díky těmto třem bodům se Jestřábi posunuli na páté místo tabulky skupiny Východ.

Prohra Sudoměřic navíc hrála do karet Malenovicím a Opavě. Prvně jmenovaný tým zajížděl do Pardubic, kde se utkal s místním Svítkovem. Domácí znovu ukázali, že jim hra proti silným mužstvům svědčí a Malenovice zde dokázali obrat o dva body. Slušné utkání, ve kterém byla k vidění pouze čtyři vyloučení, přineslo v řádné hrací době čtyři góly, shodně si je rozdělila obě mužstva. O vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se více dařilo pardubickému Svítkovu. Dva získané body ho sice v tabulce o tolik výše neposunuly, jako psychická podpora jsou jistě velmi důležité.

Na závěr krátkého shrnutí jsme si nechali klání mezi první Opavou a Kometou z Poličky. Domácí byli na vlastní půdě jednoznačnými favority, svoji převahu dokazovali zejména v přesilových hrách. Z nabídnutých devíti využili třetinu, čímž podtrhli svoji výraznou střeleckou převahu. Do sítě Poličky nasázeli pět gólů, soupeř se dokázal prosadit pouze jednou a také se tomu stalo v přesilové hře. Suma sumárum, díky výhře 5:1 se Opava dočkala navýšení svého vedení na čele nad pardubickým Autosklem na tři body, Východočeši však mají jeden zápas k dobru.

Neděle 20.10.2013

HC Jestřábi Přelouč - SK Sudoměřice 4:2 (1:1,1:0,2:1)

Střely: 25:20, vyloučení: 8:11, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - TJ ACS Malenovice SV 3:2 ss (0:0,1:1,1:1)

Střely: 29:15, vyloučení: 3:1, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

SHC Opava - SK Kometa Polička 5:1 (1:0,2:0,2:1)

Střely: 45:18, vyloučení: 6:9, využití přesilovek: 3:1, oslabení: 0:0