1. liga

Česká Třebová nastřílela Vsetínu třináct gólů, Poruba získala první bod

1.NhBL Východ - Další zářijový hrací víkend přinesl hned v sobotu drtivou výhru České Třebové, která ale na ní v nedělním střetnutí se Sudoměřicemi navázat nedokázala. V souboji dvou týmů bez bodu se po nájezdech radoval Svítkov, který nechal Porubě odvézt si z Pardubic cenný bod.

Sobotní program nabídl ve skupině Východ dva zápasy, zatím dobře hrající Česká Třebová přivítala Vsetín a kvalitní hrou s vysokým počtem branek si zvedla střelecké sebevědomí. Valaši od úvodního vhazování tahali za kratší konec, svoji nedisciplinovaností nabízeli soupeři velké množství přesilových her, které Českotřebovští dokázali využívat. V utkání se hned čtyřikrát prosadili v početní výhodě, a když po druhém dějství vedli již o osm branek, bylo jasné, že ve zbytku duelu nebude co řešit. Vsetín v poslední patnáctiminutovce zaznamenal alespoň čestnou branku a nakonec si musel domů odvézt porážku 13:1. Po čtyřech zápasech nemá ani jeden bod a zůstává tak osamocen na chvostu tabulky.

Šanci získat první bodový zisk měla ve třetím zápase také Poruba, která stejně jako Vsetín čekala na první bod v novém ročníku. Svítkov Pardubice ale toužil o odpoutání se z chvostu tabulky, avšak úvodní patnáctiminutovka jim vůbec nevyšla. Dříve než se Pardubičtí stihli rozkoukat, prohrávali již o dva góly a sami nevěřili svým očím. Svítkov však vůbec nic nevzdal a v poslední periodě dvoubrankové manko dokázal stáhnout. Nakonec duel dospěl až k samostatným nájezdům, ve kterých domácí získali druhý bonusový bod.

K loterii v podobě samostatných nájezdů došlo i v duelu mezi Jestřáby z Přelouče a Poličkou. Domácí se dostali do vedení již ve čtvrté minutě zásluhou Svobody, Kometa dokázala poprvé smazat náskok až v závěru prostředního dějství zásluhou Štefky. Postupem času se blížil velkolepý závěr, misku vah na stranu Jestřábů naklonil ve 42. minutě Šmíd. Necelou minutu na to však opět přišlo srovnání, o které se postaral Bažant. Oba trenéři se nakonec shodli na tom, že zápas moc krásy nepobral. V nájezdech byli naopak úspěšnější hosté, za které se až ve čtvrté sérii prosadil Štefka. Bod navíc posunul Poličku až na čtvrté místo, Přelouč je sedmá.

Porubští mohli navázat na bod se Svítkovem v duelu proti druhému pardubickému mužstvu, rezerva Autoskla však v novém ročníku ještě neztratila ani bod a proti Sokolu si věřila na potvrzení první pozice. Utkání ale nebylo tak jednoznačné, jak se očekávalo. Domácí se dostali do vedení díky využité přesilové hře, vedení se jim ale prozatím navýšit nepodařilo. Poruba hrála velmi houževnatě a do poslední vteřiny živila šanci na bodový zisk. Nakonec ale prohrála proti Autosklářům 2:1 a zůstala předposlední. Pardubice mají ze třech zápasů devět bodů a jsou o skóre druhé, vedoucí Česká Třebová má však o dva odehrané zápasy více.

Právě Lokomotiva se přesunula ze Vsetína do Sudoměřic, kde se utkala o horní příčky skupiny Východ. Vyrovnané střetnutí první dvě třetiny více vycházelo domácím hokejbalistům, kteří po půlhodině hry vedli již 2:0. Česká Třebová se však nevzdala a v posledním dějství dokázala ještě zabojovat. Prosadila se hned třikrát, ale ani to nakonec na výhru nestačilo. Sudoměřice soupeři zdatně sekundovaly a nakonec dotáhly duel k výhře 4:3. V tabulce jsou na třetím místě a Třebové s Pardubicemi zdatně dýchají na záda.

Poslední duel skupiny Východ se odehrál na Svítkově, kam dorazil nováček z Opavy. V Pardubicích se strhla velkolepá přestřelka. Po vyrovnané první třetině si Opavští dokázali ve druhé části vytvořit dvoubrankový náskok, který nakonec dovést až do závěrečné sirény. Výsledek byl velmi vysoký, Opava zvítězila 8:6. V příštím kole nás čeká mimo jiné pardubické derby, rozhodně se bude na co těšit!

Sobota 21.09.2013

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - TJ Sokol Poruba 3:2 ss (0:2,0:0,2:0)

Střely: 36:17, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 1:0

TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Vsetín 13:1 (4:0,4:0,5:1)

Střely: 43:17, vyloučení: 9:14, využití přesilovek: 4:1, oslabení: 0:0

Neděle 22.09.2013

HC Jestřábi Přelouč - SK Kometa Polička 2:3 ss (1:0,0:1,1:1)

Střely: 23:25, vyloučení: 1:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

SK Sudoměřice - TJ Lokomotiva Česká Třebová 4:3 (1:0,1:0,2:3)

Střely: 19:21, vyloučení: 6:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - SHC Opava 5:8 (2:2,2:4,1:2)

Střely: 18:25, vyloučení: 11:7, využití přesilovek: 2:3, oslabení: 1:1

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B - TJ Sokol Poruba 2:1 (1:0,0:0,1:1)

Střely: 19:25, vyloučení: 4:7, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0