1. liga

Vsetín ani ve třetím zápase nedokázal bodovat, bez ztráty bodu pokračuje již jen pardubické Autosklo

1. NhBL Východ - Ve východní části 1. Národní hokejbalové ligy došlo o víkendu jen ke čtyřem duelům, přičemž výkony byly hodně rozporuplné. Venkovních výher se překvapivě dočkala Polička a Česká Třebová, doma naopak neztratily Malenovice s Pardubicemi.

V sobotu byl ve skupině Východ na programu pouze jeden zápas, na výhru na nájezdy se Sudoměřicemi chtěly Malenovice navázat proti poslednímu Vsetínu. Na domácí půdě byli Malenovičtí od úvodního vhazování lepším týmem, gólově se však prosadili až ve druhém dějství. Jejich tlak přinesl tři góly, které rozhodly o výhře celku ze Zlína. Valaši se prosadili až v poslední třetině a na bodový zisk pomýšlet nemohli. S Malenovicemi prohráli 6:2 a i po třech zápasech jsou bez bodu na posledním místě tabulky.

V neděli došlo na další tři utkání. Favorizované Sudoměřice na domácí půdě přivítaly Poličku. Po minulé prohře na nájezdy s Malenovicemi nyní chtěly rozhodnout již v řádné hrací době, to se jim ale nepodařilo. Kometa předvedla na východě republiky soustředěný výkon a nakonec dovedla utkání také do samostatných nájezdů. V této herní činnosti se domácím příliš nedaří, ani tentokrát se jim bonusový bod získat nepovedlo a po třech zápasech jsou v tabulce na třetím místě. Polička je s bodovou ztrátou pátá.

Před nedělním duelem měli Jestřábi z Přelouče a Česká Třebová stejný počet bodů, hrálo se tedy o to, kdo se dostane do popředí. Utkání více sedlo Lokomotivě, ta sice vyslala na brankáře soupeře méně střel, ale jako jediná byla efektivní. Jednou se prosadila i při vlastním oslabení, díky čemuž definitivně rozhodla o své výhře. Brankář České Třebové navíc udržel čisté konto a dovedl svůj tým k výhře 3:0. Česká Třebová se tak se šesti body usadila na čele skupiny Východ.

Dotáhnout se na ně mohla rezerva extraligového Autoskla, pro kterou to byl druhý zápas v letošním ročníku. Soupeřem jim byl nováček z Opavy, který vstoupil do zápasu lépe a po první části se radoval z nejtěsnějšího možného vedení. Domácí však po zbytek duelu ukázali svoje zkušenosti a dokázali skóre zvrátit na svoji stranu. Nakonec porazili Opavské 4:3 a jsou jediní, kteří neztratili ani bod. Svoji pohodu mohou potvrdit následující víkend proti ostravské Porubě.

Sobota 14.09.2013

TJ ACS Malenovice SV - HBC Vsetín 6:2 (0:0,3:0,3:2)

Střely: 38:13, vyloučení: 2:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Neděle 15.09.2013

SK Sudoměřice - SK Kometa Polička 2:3 ss (0:1,1:1,1:0)

Střely: 31:22, vyloučení: 8:10, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

HC Jestřábi Přelouč - TJ Lokomotiva Česká Třebová 0:3 (0:0,0:1,0:2)

Střely: 35:26, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:1

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B - SHC Opava 4:3 (0:1,2:1,2:1)

Střely: 21:14, vyloučení: 3:8, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0