1. liga

V duelu Malenovic se Sudoměřicemi musely rozhodovat až samostatné nájezdy

1. NhBL Východ - O víkendu se na Východě nejvíce zpotili hokejbalisté České Třebové, která hrála v sobotu i v neděli. Získala pouze jedno vítězství, a tak se na čele skupiny Východ prozatím usadily Sudoměřice, které získaly z duelu s Malenovicemi jediný bod po prohře po nájezdech.

Česká Třebová vstoupila do sezóny až o druhém hracím víkendu a v prvním duelu přivítala na své půdě celek z nedalekých Pardubic. Domácí od úvodního vhazování diktovali tempo, svého soka jednoznačně přehrávali, o čemž svědčí i poměr střel 38 ku 8. Navíc se Lokomotivě dařily využít i přesilové hry, za zápas v nich skórovala dvakrát. Po dvou třetinách duelu měla Česká Třebová na kontě pohodlný náskok tří gólů a v klidu si dokráčela pro vítězství. Svítkov se prosadil pouze při hře v oslabení, čímž stanovil konečný výsledek na 4:1.

Se stejnou pohodou chtěli Třebovští vstoupit i do nedělního klání s druhým pardubickým mančaftem - rezervou extraligového Autoskla. Úvod duelu jim však značně nevyšel, protože než se nadáli, svítilo na světelné tabuli z jejich pohledu skóre 0:2. Smůla doprovázela Lokomotivu také v početních výhodách, když tentokrát nedokázala z deseti pokusů využít ani jednu. Střelecky se prosadila až v závěrečné periodě, poslední minuty ještě dokázala zdramatizovat, ale na body jí to nakonec nestačilo. Podlehla Pardubicím 3:2 a v tabulce je zatím na průběžné čtvrté pozici, Pardubičtí jsou s jedním vítězstvím o skóre šestí.

Vstup do nového ročníku čekal v neděli také na výběr Poličky. Nutno říci, že první minuty zápasu proti pardubickému Paramu patřily stoprocentně jen jí. Pardubičtí hokejbalisté putovali do kabiny s třemi inkasovanými brankami na svém kontě, což jim rozhodně psychicky nepomohlo. Kometa navíc dokázala ze čtyř šancí hrát v početní výhodě zužitkovat hned dvě a ukázala, že i v této sezóně budou přesilové hry její silnou zbraní. Svítkov sice dokázal ve druhé třetině snížit, dvoubrankový rozdíl ale vydržel až do závěrečné sirény. Polička si na úvod připsala vítězství 5:3, Svítkov je s dvěma porážky až osmý.

Velmi zajímavé utkání se odehrálo v Malenovicích, kam dorazil celek s velkými ambicemi - Sudoměřice. Šlágr tohoto víkendu přinesl pohledný hokejbal a převahu domácího týmu. V zakončení však byli o něco nebezpečnější Sudoměřičtí, jenže finální fáze silně pokulhávala. Trenér hostujícího týmu může pochválit hlavně Dominika Mišíka, který se postaral o obě branky svého týmu. Hráči ze Zlína dokázali srovnat deset vteřin před koncem a druhý bonusový bod urvat v nájezdech. "Odehráli jsme dobrý zápas. Na začátku třetí třetiny už jsme vedli 0:2, ale ani tento výsledek nestačil na tři body. Naši hráči si dokázali vytvořit spoustu šancí, které bohužel nedokázali proměnit," říká o duelu hostující Jan Kaluža st.

Vsetín v prvním kole schytal tvrdý debakl od Sudoměřic, nyní se chtěl zvednout proti Jestřábům z Přelouče. Jenže hned první patnáctiminutovka jim ukázala, že to nebude úplně snadný oříšek. Přelouč byla jednoznačně lepší, využívala přesilové hry a po první periodě vedla již 3:0. Domácí Valaši se zvedli až ve druhém dějství, kdy se jim sice podařilo snížit, avšak rozdíl tří branek platil i nadále. V závěru duelu sice Vsetín zápas zdramatizoval, po prohře 4:6 je ale stále poslední. Zajímavá je také statistika přesilových her a jejich využití, oba celky dokázaly v početních výhodách skórovat hned třikrát. Skupina Východ pokračuje již za týden dalšími čtyřmi zápasy.

Sobota 07.09.2013

TJ Lokomotiva Česká Třebová - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Střely: 38:8, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:1

Neděle 08.09.2013

TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Střely: 43:29, vyloučení: 5:10, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

SK Kometa Polička - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 5:3 (3:0, 0:1, 2:1)

Střely: 38:23, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

TJ ACS Malenovice SV - SK Sudoměřice 3:2 ss (0:0, 0:1, 2:1)

Střely: 30:26, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

HBC Vsetín - HC Jestřábi Přelouč 4:6 (0:3, 2:2, 2:1)

Střely: 33:43, vyloučení: 9:7, využití přesilovek: 3:3, oslabení: 0:1