1. liga

Třinečtí vyhráli i venku a slaví triumf ve skupině Východ

1.NHbL - Východ - Hokejbalisté Třince stále živí naději na návrat do nejvyšší soutěže poté, co Sudoměřice porazili nejrychlejším možným způsobem a budou se díky tomu účastnit baráže o Extraligu.

Třinec na domácím hřišti dvakrát zvítězil, a tak logicky chtěl sérii na půdě Sudoměřic ukončit co možná nejdříve. První příležitost dostal v sobotním utkání a nutno poznamenat, že ji chytil za pačesy. Rozhodujícím aspektem třetího duelu finálové série byly přesilové hry, Enviform ze sedmi využil dvě a tím hodně naklonil skóre ve svůj prospěch.

Sudoměřicím se příliš dobře nevedlo, k dispozici měly také sedm početních výhod, na rozdíl od soupeře z nich ale neskórovaly. Během první části si Třinec vydobyl jednobrankový náskok, který se mu podařilo držet i po druhé patnáctiminutovce.

Domácí zlepšili svoji hru ve třetí periodě, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo. Můžeme tedy konstatovat, že Třinec ve třetím zápase porazil Sudoměřice 3:2 a již po třech zápasech si zajistil účast v baráži. Zároveň jeho hráči mohli nad hlavu zvednout pohár pro vítěze play-off 1. Národní hokejbalové ligy!