1. liga

Sudoměřice jedou z horké půdy Třince s prázdnou

1.NHbL - Východ - Sudoměřičtí hokejbalisté to dokázali společně s Třincem dotáhnout do finálových bojů a o prvním víkendu se více dařilo právě Enviformu, který vede v sérii již 2:0.

Třinec touží po roční pauze o návrat do elitní české soutěže, v cestě mu nyní stojí dobře hrající Sudoměřice, které se rozhodně nebudou chtít vzdát bez boje. A že to boj byl, to se ukázalo již v první třetině sobotního duelu. Velmi vyrovnaný zápas se své první branky dočkal až ve druhé třetině. Sudoměřice hrály velmi houževnatě a po prostřední patnáctiminutovce dokonce vedly 2:1.

V závěrečném dějství se ale Třinci podařilo skóre srovnat a nakonec dotáhnout zápas až k samostatným nájezdům. V této loterii se lépe dařilo třineckým hokejbalistům, kteří se tak po sobotním boji dostali ve finálové sérii do vedení.

V nedělní odvetě byl průběh zápasu velmi podobný tomu předchozímu. Tentokrát se Sudoměřice dostaly do vedení již v první periodě, ale rozhodující byla zejména druhá polovina utkání. Třinec zasypal svého soupeře během třiceti minut hned sedmi góly, díky čemuž tedy měl druhý zápas jednoznačný výsledek.

O průběhu se to ale říci nedá, Sudoměřice byly Třinci v obou mačích více než vyrovnaným soupeřem, ale doplatily například na to, že dvakrát za víkend inkasovaly při vlastní přesilové hře. Na domácí půdě tak budou Sudoměřičtí odvracet mečboly, Třinci naopak stačí k zisku titulu jediné vítězství.