1. liga

Sudoměřice se mohou po dvou letech znovu těšit na finále

Jistým překvapením pomalu končícího play-off je celek Sudoměřic, který zatím neprohrál jediný zápas a již je prvním finalistou. O následujícím víkendu ho doplní jeden z dvojice Třinec – Hodonín.

Sudoměřice skončily po základní části na třetí pozici a v semifinále narazily na lépe postavený celek, tudíž musely začínat na venkovním hřišti. V České Třebové se jim však podařilo dvakrát vyhrát, a tak mohly svoji pohodu potvrdit již v sobotu před vlastními fanoušky.

Úvodní minuty byly hodně bojovné a v celkovém součtu lépe vyšly Lokomotivě, která se mohla těšit z nejtěsnějšího možného náskoku. Chvíli po přestávce však stav srovnal Tomáš Jankovič a v sedmnácté minutě se tak začínalo od nuly. Poté však přišly hvězdné chvíle hostujících hráčů, Česká Třebová se velmi rychle dostala do vedení v poměru 3:1.

Jenže hráči Sudoměřic ukázali, že nejsou v semifinále jen tak nadarmo. Do konce druhého dějství vykřesal ještě naději v podobě snížení Mario Dinka a právě tato branka domácí hokejbalisty evidentně nakopla. Závěrečná třetina patřila jednoznačně Sudoměřickým, kteří díky Rzesottovi a Kosíkovi otočili skóre ve svůj prospěch. Po výhře 4:3 tak v nejkratším možném čase postoupili do finále!

Na svého soupeře si ale budou muset počkat až do příštího víkendu. O tom rozhodly dva duely Hodonína s Třincem právě na půdě Rigumu. Skóre bylo před sobotním kláním vyrovnané a stejně napínavý byl také sobotní mač. Skóre se po celé utkání přelévalo ze strany na stranu a nakonec se mužstva rozešla za nerozhodného stavu 3:3.

O tom, kdo budeme mít v neděli mečbol, nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých se štěstí naklonilo na stranu hodonínského Rigumu. Třineckému Enviformu se do cesty za návratem do nejvyšší soutěže postavila velká a těžká překážka, kterou museli hostující hráči udolat nejprve v neděli.

Nutno říci, že to třineckým hokejbalistům domácí střelci hodně usnadnili. V nedělním zápase se totiž velmi trápili v zakončení a po pětačtyřiceti minutách hry na jejich účtu vstřelených branek svítila kulatá nula. Třinec vyškolil Hodonín z produktivity, v zápase se trefil čtyřikrát a protáhl tak sérii až k pátému zápasu. Rozhodující souboj se odehraje v Třinci příští sobotu od 17 hodin.