1. liga

Třinec hraje smírně s Hodonínem, Lokomotiva ztratila oba domácí zápasy

Papíroví favorité mají v semifinále play-off v obou skupinách problémy. Stejně jako pražské Kovo na Západě je v této skupině má nůž na krku Lokomotiva Česká Třebová. Třinec hraje po prvním víkendu s Hodonínem nerozhodně 1:1.Třinec byla po odložených zápasech se Svítkovem v plném herním proudu a jeji

Třinec byla po odložených zápasech se Svítkovem v plném herním proudu a jejich tempu hodonínský Rigum v úvodním zápase prostě nestačil. Po úvodní patnáctiminutovce vedl Enviform 2:1, a když v prostřední periodě svůj náskok navýšil, bylo jasné, že se o své vedení již nenechá připravit. Sobotní utkání nakonec Třinec dotáhl do vítězství v poměru 5:2 a byl tak o krok blíže finále, a tudíž i návratu mezi extraligovou elitu.

Odveta však probíhala naprosto v jiném duchu. Než se domácí dokázali probrat po příchodu z kabin, již na světelném stavu svítilo vedení Rigumu 2:0. Ve druhé třetině sice přišlo snížení na rozdíl jediné branky, hodonínští hokejbalisté si však závěrečnou část zkušeně pohlídali. Po výhře 4:1 se série za stavu 1:1 přesouvá do Hodonína.

Druhá semifinálová série viděla souboj České Třebové a Sudoměřic. Sobotní zápas začal velmi zostra, již v osmé minutě se hosté dostali do vedení, když po vhazování kuriózně zakončil Petr Uřičář, jehož střelu tečovali hned dva bránící hráči Lokomotivy. Domácí se snažili o vyrovnání, jenže v sobotní den jim prostě nebylo přáno. Vedení Sudoměřic poté navýšili Milan Husa a Marek Navrátil, díky kterým hosté zvítězili 3:0 a v sérii se dostali do vedení.

Také v nedělní odvetě se Sudoměřice poměrně rychle dostaly do vedení, tentokrát se však Lokomotiva nenechala zahanbit, když třináct vteřin před první sirénou srovnala. Domácí otočili skóre ve svůj prospěch dvě minuty po přestávce, ani jim ale náskok příliš dlouho nevydržel. O minutu později srovnal po Hujsově pasu Tomáš Jankovič.

Druhá perioda byla na branky velmi bohatá, po jejím skončení svítil na světelné tabuli stav 3:3. Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, ve kterém měl největší šanci Rzesotto, trefil však pouze tyčku českotřebovské svatyně. Nakonec vše dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých zajistil druhý bod Sudoměřicím Jan Kaluža mladší.