1. liga

Sérii Třince se Svítkovem počasí prostě nepřeje

1. NHbL - Východ - Čtvrtfinále ve skupině Východ ještě své rozuzlení nezná. Tři série již dospěly ke svému konci, kvůli nepříznivému počasí došlo k odložení dalšího zápasu a po dvou víkendech je odehrán pouze jeden. Více v našem přehledu.

V něm si vítěz základní části dokázal poradit se Svítkovem. Zápas byl však velmi těsný a vůbec bychom se nemohli divit, kdyby osmý celek tabulky svého soupeře zaskočil. Po první patnáctiminutovce vedli nejtěsnějším možným způsobem, ale svůj těsný náskok neudrželi. Enviform ve zbytku utkání dvěma góly strhl vedení na svoji stranu a nakonec se zaradoval z vedení v sérii. Další zápas byl odložen, po čtyřech hracích dnech tak Třinec vede pouze 1:0 na zápasy.

Po jedné výhře měly na kontě celky Přelouče a České Třebové, výhoda domácího prostředí se přesunula na hokejky Jestřábů. Ten, kdo se do Přelouče přišel podívat, tak rozhodně nemusel litovat. Vyhecovaný, špičkový hokejbal přinesl pohledné zápasy, které pokaždé dospěly až do prodloužení.

Jak v sobotu, tak v neděli zápas po pětačtyřiceti minutách skončil nerozhodně 3:3 a v nastaveném čase pokaždé zaúřadovala Lokomotiva. Ta díky dvěma výhrám postupuje do semifinále play-off skupiny Východ!

„Máme za sebou vyrovnanou sérii, kde se potvrdilo pravidlo, že v play-off se všechny rozdíly ze základní části můžou smazat. Musím se sklonit před bojovností soupeře, i před jeho korektně vedeným způsobem boje. Zároveň ale musím podotknout, že jsme přeci jen byli připravenějším týmem a to především po psychické stránce. Dokázali jsme si v hlavách srovnat příčiny neúspěchu v prvním zápase série, což nás vlastně zdravě nabudilo do zápasů dalších. Z tohoto jsme poté těžili hlavně v přeloučských odvetách, kdy jsme dokázali vždy zvednout hlavu v momentech, kdy nás soupeř gólově dotahoval nebo převyšoval,“ hodnotí sérii trenér České Třebové Jiří Jebousek.

Emotivní projev předvedl kapitán Přelouče Šmíd: „Takhle má vypadat play-off! Tvrdě, vyhecovaně a naplno. Byla to dobrá série, ale tyhle věty vás už do dalšího kola nedostanou. Soupeři gratulujeme k postupu.“

Třetí tým základní části byly Sudoměřice, které měly po dvou domácích zápasech s Kometou dostatečný náskok. Sérii chtěly v Poličce co nejdříve ukončit, což se jim také podařilo. Domácí měli velkou střeleckou převahu, jenže ta jim nebyla příliš platná. Po dvou periodách hosté vedli 3:0 a bylo rozhodnuto.

Kometa se ještě v závěrečném dějství pokusila o nemožné, dokázala pouze snížit na rozdíl dvou branek a po prohře 4:2 se se soutěží rozloučila. Se svojí sezónou však může být rozhodně spokojena, Sudoměřice mohou ve své cestě pokračovat dál.

„Zápas jsme v klidu dohráli a můžeme se těšit na semifinále. Svého soupeře ještě neznáme, protože v některých sériích ještě není rozhodnuto. Chtěl bych pochválit naše hráče za to, že i v tak početní nevýhodě dávají do hry srdce a chtějí hrát. Postup jsme si zasloužili,“ řekl po postupu trenér Sudoměřic Jan Kaluža st.

Kromě nedohrané série jsme postupujícího neznali ještě v duelu Pardubic a Hodonína. Autosklo vypadlo v play-off extraligové soutěže a vyřazení mu hrozilo také zde. V sobotním zápase hráli o všechno a v první třetině museli přihlížet, jak po ní ztrácejí na soupeře dva góly. Pardubickým hráčům se podařilo pouze snížit, což na postup nestačilo. Hodonín se v semifinále utká buď se Sudoměřicemi, a nebo v případě postupu Enviformu právě s Třincem.