1. liga

Na Východě začaly jen tři série čtvrtfinále

Play-off 1. NHbL - Východ - V prvním kole vyřazovacích bojů se ve skupině Východ nakonec odehrálo pouze šest zápasu, klání Třince se Svítkovem bylo odloženo. Zbylých šest utkání ale přineslo velmi zajímavou a lákavou podívanou.

Druhý celek po základní části Lokomotiva z České Třebové si na svou půdu pozvala Přelouč. S tímto celkem sehrál velmi vyrovnaný souboj v posledním kole základní části a tentokrát to bylo velmi podobné. Na chlup vyrovnaný zápas se odehrál v sobotu, oba celky se celé utkání přetahovaly o vedení a nakonec vše dospělo do prodloužení. V něm se zaradovali Jestřábi a vznikl tak první překvapivý výsledek letošního play-off!

Lokomotiva musela v nedělní odvetě odvrátit blamáž, jet na půdu Přelouče za stavu 0:2 by rozhodně nebylo ideální. Druhý celek základní části ale ukázal svoji sílu. I přes řadu oslabení dokázal domácí brankář střelce Přelouče vychytat, naopak na druhé straně se domácí radovali šestkrát. Po výhře 6:0 byl stav série srovnán.

„V sobotu jsme byli lepším týmem a vítězství si zasloužili. Zdobila nás síla, bojovnost a touha uspět. V neděli jsme všechny tyto přednosti nechali doma a série je zaslouženě 1:1! Náš plán vyšel, takže vyprodáme dvakrát domácí halu. Těšíme se, bude to boj,“ hecuje kapitán Přelouče Šmíd.

Kometa Polička mířila kvůli čtvrtfinále do Sudoměřic, kde je čekaly velmi složité zápasy. Hned první minuty v sobotu pro ně byly velmi krušné, dříve než se Kometa dokázala probrat, svítilo na světelné tabuli skóre 3:0 pro domácí hokejbalisty. Od druhé třetiny se již hostům dařilo více, kromě snížení na rozdíl dvou branek však nic většího nepřišlo.

Na výkon ve zbytku sobotního zápasu chtěla Polička navázat v neděli a to se jím poměrně podařilo. V první části se hosté dostali do těsného vedení, které se jim dařilo držet až do závěrečné třetiny. Sudoměřice nakonec srovnaly a v prodloužení strhly výhru na svoji stranu. Kometa bude tak příští sobotu doma čelit vyřazení.

Poslední dvojice čtvrtfinále k sobě svedla celek Hodonína a rezervu extraligového Autoskla Pardubice. Rigum byl před zápasem i díky domácímu prostředí mírně favorizován. Úvodní utkání bylo však velkým překvapením. Hodonín svého soka doslova přejel na střely 34:9, ale na góly pouze 2:0.

V neděli se už prosadili také Pardubičtí a k vidění bylo více branek. Domácí Hodonín zaznamenal šest branek a po výhře 6:3 navýšil své vedení v sérii. Tu může v Pardubicích v sobotu ukončit a postoupit do semifinále play-off.