1. liga

Východní část první ligy přinesla jen dva zápasy

1. NHbL - východ - Ve skupině Východ sehrálo velkou roli počasí, které zabránilo tomu, aby se ve Vsetíně uskutečnil souboj dvou nejhorších týmů podzimní části. Na programu tedy zbyly dva zápasy a to v České Třebové, kde se představil Svítkov, druhý pardubický tým cestoval do nedaleké Přelouče.

Svítkov Stars Pardubice zažily skvělý vstup do soutěže, v závěru se jim již tolik nedařilo a kvůli tomu klesly až na osmou příčku. Na jaře je tedy čeká tuhý boj o play-off a nabrat body si měly možnost na půdě České Třebová. Lokomotivě se však v této sezóně nevídaně daří a usiluje o první místo tabulky.

Podle toho také zápas vypadal. Pardubičtí začali v České Třebové velmi dobře, a i když byli pod poměrně silným tlakem, po první třetině byli blíže k vítězství, když vedli nejtěsnějším možným způsobem. Jenže poté začala Lokomotiva úřadovat v přesilových hrách a bylo po zápase. Domácí vstřelili v početních výhodách hned tři góly a díky tomu otočili skóre ve svůj prospěch.

Nakonec zápas skončil výsledkem 5:2, díky kterému se Česká Třebová vyšvihla do čela skupiny Východ! Autosklo s Přeloučí mají naprosto jiné starosti, protože je čekal důležitý souboj o play-off. Velmi vyrovnaný zápas se rozhodoval až v samotném závěru, Pardubice měly více štěstí a díky tomu zvítězily 4:3. Tato výhra je vyšvihla až na čtvrtou příčku za vedoucí trojici, která má více než tříbodový náskok.