1. liga

Přelouč porazila Poličku a je v postupové osmičce, Třinec do čela

1.liga Východ - Tento víkend byl ve skupině Východ na zápasy poměrně chudý, hrálo se pouze v neděli na čtyřech stadionech. Poslední Vsetín na domácí půdě vyzval hodonínský Rigum a měla to být opět jednoznačná záležitost.

Pochyby naznačila hned první třetina, ve které si Valaši vypracovali jednobrankové vedení. Tento hubený náskok Vsetínští drželi až do třetí periody, ve které však Rigum srovnal a po úspěšných samostatných nájezdech si připsal i bonusový druhý bod. Ten ho udržel na čtvrté příčce tabulky.

Zaváhání Hodonína mohly využít oba celky z Pardubic. Ty se totiž utkaly v neděli ve vzájemném zápase a úspěšnější bylo Autosklo. Zejména se domácím povedla úvodní část, ve které vsítili čtyři góly a pouze jednou inkasovali. Oběma týmům se dařilo v přesilových hrách, Autosklo i Svítkov využili hned dvě. Po vyrovnané druhé a třetí patnáctiminutovce skončil zápas vítězstvím 7:3 a díky těmto bodům se rezerva Pardubic dostala na třetí místo a jako nováček si tak vede velmi dobře.

Důležitý zápas o play-off se odehrál na půdě Jestřábů v Přelouči. Polička na tom byla před duelem o poznání lépe a chtěla tímto potvrdit vzrůstající tendenci svých výsledků. První periodu Kometa vyhrála 1:0, když z minima příležitostí prostřelil domácího brankáře Dvořák. Ten samý hráč navýšil vedení soupeře Jestřábů po chybě přeloučské obrany a s předposledním týmem tabulky to vypadalo bledě.

Pak ale začal střelecký koncert domácího týmu, který stihl do druhé přestávky zásluhou Kalouska a Stoklasy srovnat. O výhře Přelouče rozhodla pětatřicátá minuta, ve které Čapek propasíroval míček do soupeřovy svatyně. Kalousek zmařil všechny naděje hostí na vyrovnání a definitivně strhl výhru na stranu Přelouče.

V posledním víkendovém duelu zajížděl Třinec do Poruby a chtěl se vyhoupnout na čelo. Domácí ale měli také velké ambice a ty se jim dařilo plnit zhruba polovinu zápasu. Po vyhrané první části však v prostředním dějství přišla velká smršť třineckého Enviformu, která znamenala vedení hostí 3:2. V poslední třetině místo dramatu přišly čtyři branky Třince a nebylo co řešit. Hosté si tak připsali vítězství 7:3 a posunuli se na první místo tabulky. Druhé Sudoměřice však mají zápas k dobru.