1. liga

Polička porazila Přelouč a poprvé v sezóně vyhrála

1.liga Východ - Pouze jediný duel skupiny Východ se odehrál o právě prošlém víkendu a svedl k sobě týmy Poličky a Přelouče. Před zápasem na tím byli lépe Jestřábi, kteří si na prsou hřáli tři body, na rozdíl od Komety, jenž dokázala v předchozích kolech urvat pouze bod jediný.

V úvodní patnáctiminutovce se hrál bojovný hokejbal, který příliš té krásy nepobral. Kometa měla v první třetině jednoznačně navrch, o čemž svědčí poměr střel 22:10. Jedinou změnu stavu však přinesla v deváté minutě branka Grubhoffera.

Další změnu skóre přinesla druhá třetina, ve které nejprve využil zlepšení přeloučské hry Hejhal, jenže o několik vteřin později vrátil vedení na stranu domácích Geba. Ve druhém dějství se Jestřábi již více dostávali do hry a nakonec zásluhou Kazimírova výstavního gólu se dočkali i vyrovnání. O vítězi tohoto souboje tak rozhodla až poslední patnáctiminutovka.

V ní se mnohem lépe dařilo Kometě. V polovině třetí periody opět strhl náskok na stranu domácích po Dvořákově přihrávce Rokos a tím přiblížil Poličku k výraznějšímu bodovému zisku. V posledních dvou minutách byl vzrůstající tlak Přelouče přerušen gólem Schauera, který zvýšil na rozdíl dvou gólů. Soupeř to však stejně ještě zkusil při hře bez brankáře a stejný hráč tak během dvou minut vstřelil stejný počet branek. V konečném součtu Kometa porazila Přelouč 5:2 a v tabulce se posunula na šestou příčku. Jestřábi jsou na osmé pozici díky lepšímu skóre.

„Domácí zprvu trochu aktivnější, ale jinak bylo celé utkání hodně vyrovnané a bojovné. V půlce utkání jsme domácí hodně zatlačili a jejich záchranou byla siréna po druhé třetině. Z tohoto velkého tlaku jsme však vytěžili pouze jeden, a to vyrovnávající gól. Kometa se vrátila do hry díky dvěma přesilovým hrám. A když už jsme je ubránili, tak inkasujeme ihned po buly. I přesto jsme na vyrovnání měli gólově, nakonec z protiútoku padlo rozhodnutí do naší sítě. I přes dobře sehranou power-play jsme ještě inkasovali. Teď se můžeme ukázat doma! A my chceme bodovat,“ říká kapitán Přelouče Šmíd.

Neděle 23.09.2012

SK Kometa Polička - HC Jestřábi Přelouč 5:2 (1:0,1:2,3:0)

Střely: 46:31, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0