1. liga

Třinec vyhrál ve Vsetíně a je na prvním místě tabulky

1.liga VÝCHOD - Třinec přijel do Vsetína a splnil roli favorita, po vítězství se tak dostal do čela národní ligy Východ. Sudoměřice v jihomoravském derby porazily Hodonín a přeskočily je i v tabulce a jsou na druhém místě.

Svítkov díky třem využitým přesilovkám zvítězil jasně v Přelouči a Česká Třebová porazila těsně Poličku a získala první tři body v sezóně.

Jestřábi Přelouč na domácím hřišti v derby přivítali pardubický Svítkov a jednalo se o zápas o přímé umístění v tabulce. Hosté měli stejný bodový zisk jako Přelouč, avšak měli odehráno o dva zápasy více. Pardubice do klání vstoupily mnohem lépe, byly aktivnější a po zásluze šly do kabin díky Minaříkově brance spokojenější. Jestřábi se velmi dlouho nemohli dostat do hry, ale nakonec to byli oni, kdo se radoval z vyrovnání, když se prosadil Hackenberg. V závěru druhé části však Večerník dvěma brankami v rozmezí dvou minut ještě více naklonil skóre na stranu Pardubic. Domácí se však nevzdali a v poslední periodě zabrali. Osm minut před koncem se podruhé v zápase prosadil Hackenberg, navázal tím na Hejhalovu branku a srovnal stav duelu. Závěr utkání ale patřilo jen a jen Svítkovu, který vstřelil v rozmezí 161 sekund čtyři branky a získal tři body!

„K tomuto zápasu jsme jeli zdravě nažhaveni s vírou ve vlastní síly, že můžeme soupeře překvapit a zvítězit. Nechtěli jsme čekat zalezlí v obranné třetině, ale na soupeře vletět a nedat jim žádný prostor, což se myslím, až na pár minut ve třetí třetině povedlo. Vyzdvihl bych hlavně naší první lajnu, která vstřelila 5 branek, a když vyladí obranné nedostatky, může se myslím stát jednou z nejlepších útoků ligy. Pochvalu, ale zaslouží naprosto celé mužstvo v útočné fázi, která myslím byla vynikající, sedm vstřelených branek na půdě soupeře se jen tak ve Svítkově nevidí. Myslím že, když tento tým doladí obrannou činnost a nebude zbytečně vylučovaný, tak můžeme směle pomýšlet na klidné vody ve středu tabulky a po dlouhé době dokráčet ve Svítkově do play-off. Nyní máme víkend volna, kluci si odpočinou a pak domácí dvojboj Sudoměřice a Hodonín, ve kterých budeme bojovat o další důležité body do tabulky,“ hodnotí derby a dívá se dopředu trenér Svítkova Robert Koch.

V podobné situaci jako Svítkov byla také Lokomotiva Česká Třebová a Kometa Polička. Kometa měla po dvou zápasech jediný bod, Lokomotiva na tom byla ještě hůře. Vyrovnaný zápas se lámal ve druhé třetině, kdy se domácím podařilo odskočit díky využité přesilové hře na rozdíl dvou branek. Ač se Polička v posledním dějství snažila, jak mohla, na více než na jednu branku ji to nestačilo. Česká Třebová tak získala první tři body v nové sezóně. Bylo tedy jasné, že jediným, kdo ještě ve Východě nemá ani bod je Vsetín a ten se svého cejchu mohl také zbavit. Přivítal ale favorita celé soutěže Enviform Třinec a proti němu to šlo jen stěží. Hosté si vypracovali značnou převahu a tu přetavili ve vedoucí góly velmi brzy. Nakonec se z toho vyklubalo vítězství Třince 5:0, díky kterému se Enviform dostal do čela tabulky!

Souboj dvou týmů o čelo, kde ani jeden ještě v nové sezóně nepoznal hořkost porážky, se odehrál v Sudoměřicích. Hodonín se chtěl udržet na čele tabulky, ale nečekalo ho nic lehkého. Hosté měli sice střeleckou převahu hlavně díky přesilovým hrám, jenže v nich se trápili, protože nedokázali využít ani jednu z jedenácti nabídnutých. Sudoměřice Rigumu ukázaly lekci z produktivity, když se v zápase prosadily třikrát a díky vítězství 3:1 se drží s Třincem na čele tabulky. Enviform má však odehraný jeden zápas navíc.

Neděle 16.09.2012

HBC Vsetín - HBC Enviform Třinec 0:5 (0:3,0:0,0:2)

Střely: 14:34, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

SK Sudoměřice - HBC Rigum Hodonín 3:1 (1:1,1:0,1:0)

Střely: 23:36, vyloučení: 11:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

HC Jestřábi Přelouč - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 3:7 (0:1,1:2,2:4)

Střely: 22:35, vyloučení: 7:9, využití přesilovek: 1:3, oslabení: 0:0

TJ Lokomotiva Česká Třebová - SK Kometa Polička 2:1 (0:0,2:0,0:1)

Střely: 20:16, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0