1. liga

Malenovice si vynutily páté rozhodující utkání

1.NHbL - Východ - Jihlava jela za stavu 1:1 do Malenovic a potvrdila v sobotním utkání roli favorita a vyhrála s přehledem 5:0. Do nedělního utkání se však lépe vyspal tým Malenovic, který chtěl za každou cenu ještě vrátit sérii do Jihlavy a to se mu povedlo.

Utkání vyhrály Malenovice 3:2, stav série je srovnaný a Vysočina tak bude v sobotu od 11.00 hostit rozhodující utkání východního finále národní ligy.

SK Jihlava - TJ ACS Malenovice SV --- STAV SÉRIE 2:2 (4:1, 1:3, 5:0, 2:3)

TJ ACS Malenovice SV - SK Jihlava 3:2 (2:0,0:2,1:0)

Střely: 32:34, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

TJ ACS Malenovice SV - SK Jihlava 0:5 (0:0,0:1,0:4)

Střely: 34:26, vyloučení: 4:5, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Dva nejlepší týmy skupiny Východ předvádí ve finále opravdu kvalitní hokejbal. První víkend skončil smírně, obě mužstva se radovala jednou. Jihlavští zajížděli do Zlína s cílem odvést si v neděli domů mistrovský titul. Úvod třetího duelu patřil i díky přesilovým hrám Malenovicím, ty se ale do vedení dostat nedokázaly. První polovina zápasu se hrála velmi opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Bylo jasné, že až padne první branka, bude se muset začít více útočit.

Otevřít skóre se povedlo hráčům Jihlavy. Zeleného střelu ještě tečoval Smutný, který tak dostal hosty do těsného vedení. Tento stav vydržel i po druhé patnáctiminutovce, a tak se o osudu zápasu definitivně rozhodovalo až v periodě třetí. Hned po jejím začátku zvýšil na rozdíl dvou branek Danko a o necelé tři minuty zvýšil náskok Jihlavy Javorka. O osudu utkání bylo rozhodnuto. Čtvrtý gól přinesla kombinace a zakončení Smutného do odkryté klece. Na konečných 5:0 pro hosty upravil Procházka.

„Za dnešek musím pochválit celý tým, fantastický výkon navíc podal brankář Humlíček. Odehráli jsme výborný zápas a nebýt zbytečných vyloučení, nedostaly by se Malenovice tolik do hry. Oslabení nás ale stála hodně sil a to se pak projevovalo i při hře 5 na 5. V poslední třetině jsme ale dokázali konečně zužitkovat nějaké šance a dotáhnout tak zápas do vítězného konce,“ byl s třetím finálovým zápasem spokojený kapitán Jihlavy Roman Smutný.

Malenovice se musely velmi rychle vzpamatovat z krutého výsledku, a pokud chtěly mít šanci na úspěch, nic jiného než výhra jim nemohlo pomoct. Musíme ale říci, že hlavně v začátku zápasu jim to Jihlava velmi usnadnila. Hosté byli často vylučováni a Malenovice trestaly. Nejprve se neomylně trefil Konvička a o chvíli později přesilovou hru využil přesnou střelou nad lapačku Hofrichter. Dvoubrankový náskok vydržel až do druhé periody.

Domácí jako by se s vedením uspokojili a soupeř je začal poměrně silně přehrávat. Z druhé periody uplynulo pouze 88 sekund, kdy Třetina nakonec dopravil míček za brankovou čáru a snížil na rozdíl jediné branky. Ani nyní se Malenovičtí nepoučili a do poloviny zápasu bylo srovnáno. Jobák našel přesným pasem Brázdu a ten podruhé v zápase prostřelil gólmana domácích.

Do závěrečné patnáctiminutovky se šlo za vyrovnaného stavu a bylo jasné, že jedna branka rozhodne. Když už to vypadalo na prodloužení, dostal vteřinu před koncem míček na červené čáře Věchet a jeho střela propadla Humlíčkovi do branky! I přesto, že na časomíře již svítil čas 15:00, rozhodčí se rozhodli branku uznat. Malenovice nakonec zvítězily 3:2 a rozhodly o tom, že o definitivním vítězi se rozhodne až v pátém zápase.

„O závěru zápasu snad ani nemá cenu se bavit. Z našeho pohledu padl gól vteřinu dvě po čase. Bohužel domácí nemají sirénu a rozhodčí si čas pořádně nehlídali. Soupeř samozřejmě bude tvrdit opak, ale stejně už nemá cenu se tím zabývat. Teď nic nezměníme. Musíme se soustředit na domácí zápas a v něm uspět. Odehráli jsme tady dvě dobrá utkání a na to musíme navázat,“ nechtěl se k závěru příliš vracet Roman Smutný.

Finále play off 1.NHbL - Východ 2012:

SK Jihlava - TJ ACS Malenovice SV 2:2 (4:1, 1:3, 5:0, 2:3)

Semifinále play off 1.NHbL - Východ 2012:

SK Jihlava - SK Kometa Polička 3:0 (4:1, 4:3 ss, 4:3 p)

TJ ACS Malenovice SV - HBC Rigum Hodonín 3:0 (7:2, 6:1, 4:2)

Čtvrfinále play off 1.NHbL - Východ 2012:

SK Jihlava - TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:0 (4:3 p, 7:0, 7:3)

TJ ACS Malenovice SV - HBC Vsetín 3:0 (2:1 ss, 3:1, 2:1 p)

SK Sudoměřice - SK Kometa Polička 1:3 (2:0, 1:2, 2:5, 2:3 ss)

SHC Opava - HBC Rigum Hodonín 2:3 (3:2, 4:3, 1:2, 1:4, 1:2 ss)