1. liga

Známe finalisty soutěže. O titul si zahrají Malenovice a Jihlava

1.NHbL - Východ - V sobotu se semifinálové série 1.NHbL - Východ přesouvají na hřiště hůře postavených týmů po základní části. Do Poličky přijel vítěz základní části Jihlava, která si s sebou přivezl slibné vedení 2:0 na zápasy. Jihlava vyhrála 4:3 v prodloužení a stává se prvním finalistou soutěže.

I druhý finalista je znám. Po vítězství 4:2 se radují Malenovice, které porazily i potřetí v řadě Hodonín a o účast v baráži o extraligu se utkají s Jihlavou.

SK Jihlava - SK Kometa Polička 3:0 (4:1,4:3 ss,4:3 p) KONEC SÉRIE

SK Kometa Polička - SK Jihlava utkání začne 3:4 p (1:2,1:1,1:0 - 0:1)

Střely: 25:26, vyloučení: 2:3, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

Za stavu, který byl mnohem výhodnější pro Jihlavu, se série stěhovala do Poličky. První dva duely byly poměrně vyrovnané, Kometa se na domácím hřišti chtěla pokusit nejméně o zdramatizování série. Domácí začali dobře, ujali se vedení v přesilové hře, kdy nahození Rokose tečoval Štefka. Skvělý závěr první periody však znamenal otočení skóre ve prospěch Toptransu. Neprve dokázal srovnat Střecha a skóre na hostující stranu posléze strhl Danko. Polička ve druhé periodě výrazně zabrala, ale nebylo jim to nic platné. Třetí gól Jihlavských vstřelil Došek a s ambicemi Komety to vypadalo bledě. Naději domácích ještě dokázal vykřesat Grubhoffer, do třetí patnáctiminutovky bylo tak vše otevřené. Polička nakonec dokázala i srovnat, když se trefil po Dvořákově buly Štefka. Vítězná a vlastně postupová branka přišla v prodloužení, Smutný vybojoval míček, posunul jej na kruhy a Vávrů střelou po zemi poslal Jihlavu do finále!

„Dnešní zápas byl stejně jako celá série hodně těžká. Polička rozhodně předvedla velmi kvalitní hru a dost nás potrápila. Naštěstí se nám podařilo rozhodující momenty zvládnout. Teď ale musíme zapomenout na dvě vyhrané série a soustředit se na finále. V něm nás čekají Malenovice, asi nejtěžší možný soupeř. Vždyť taky skončily na druhém místě a v play-off jsou zatím hodně suverénní. Naší výhodou musí být, že začínáme sérii doma. První dvě utkání budou asi klíčová a my je musíme zvládnout co nejlépe,“ je si vědom kapitán Jihlavy Roman Smutný.

TJ ACS Malenovice SV - HBC Rigum Hodonín 3:0 (7:2,6:1,4:2) KONEC SÉRIE

HBC Rigum Hodonín - TJ ACS Malenovice SV utkání začne 2:4 (0:1,0:1,2:2)

Střely: 24:27, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0.

Ve druhé sérii také Malenovice měly hned v první den postupový mečbol a stejně jako Jihlava ho dokázaly využít. Hodonín věřil, že na domácí půdě se mu podaří sérii zdramatizovat, nicméně hráči ze Zlína byli jednoznačně nad jejich síly. Důležité a rozhodující góly přišly již v první polovině zápasu. I když Rigum předváděl poměrně dobrou útočnou i obrannou hru, na Malenovice si prostě nepřišel.

Po půl hodině hry vedli hosté 2:0 a měli nakročeno do velkého finále. I přesto, že se Hodonín v poslední části vzpamatoval a dvakrát se prosadil, ani na prodloužení to nestačilo. Zlín si vedení pohlídal, vyhrál 4:2 a v nejkratší možné době postoupil do finále skupiny Východ! V ní se utká proti Jihlavě, série začíná příští víkend na půdě Jihlavy.

Čtvrfinále play off 1.NHbL - Východ 2012:

SK Jihlava - TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:0 (4:3 p, 7:0, 7:3)

TJ ACS Malenovice SV - HBC Vsetín 3:0 (2:1 ss, 3:1, 2:1 p)

SK Sudoměřice - SK Kometa Polička 1:3 (2:0, 1:2, 2:5, 2:3 ss)

SHC Opava - HBC Rigum Hodonín 2:3 (3:2, 4:3, 1:2, 1:4, 1:2 ss)