1. liga

Jihlava i Malenovice dál vítězí, Ježci se výhrou odpoutali ode dna

1.NHbL-Východ - Jihlava i Malenovice na čele nezaváhaly, navíc neinkasovaly ani branku. Polička porazila Porubu, která klesla na poslední místo tabulky. Opava si po divoké první třetine poradila s Českou Třebovou a Heřmanův Městec podruhé v sezóně zvítězil, když porazil přeloučské Jestřáby.

Sudoměřice porazily Vsetín a už jsou na třetím místě. Příští víkend jsou na programu kompletní dvě kola.

Sobota 15.10.2011

SK Kometa Polička - SHC Opava 3:2 (1:0,1:0,1:2)

Střely: 30:26, vyloučení: 1:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

V sobotu se hrály pouhé dva zápasy a v jednom z nich cestovala Opava do Poličky. Oba celky měly po devíti bodech a bylo jasné, že rozhodne každá chyba, každý gól. První radost přinesla domácímu publiku akce Jaroslava Tesaře, kterou přetavil v úvodní branku Jan Hrabice. Rozdíl dvou branek přišel ve 25. minutě z hokejky Hejtmánka. Všechna snaha v první polovině duelu byla sice ceněná, ale marná.

Opavě se podařilo během tří minut smazat náskok a jelo se odznova. Utkání se již chýlilo k samostatným nájezdům, když se před brankou zjevil osamocený Miloš Grubhoffer a bez problémů trefil odkrytou branku! To vše bylo minutu a šest vteřin před koncem, hosté již nestihli zareagovat. Kometa tak získala tři body a stoupá tabulkou výše.

TJ Lokomotiva Česká Třebová - TJ Sokol Poruba 2:1 (1:1,0:0,1:0)

Střely: 39:22, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

Poruba si udělala na víkend cestu směrem na západ, ve druhém sobotním souboji ji čekala Lokomotiva. Bojovalo se o důležité tři body a právě hosté dnes cítili šanci, že se mohli konečně odpoutat ode dna. Jenže Česká Třebová byla od začátku lepší, i když hosté bojovali, více šancí si vytvářeli právě domácí hokejbalisté. Po úvodní části byl stav nerozhodný 1:1 a tak bylo jasné, že se rozhodne ve zbytku duelu.

Po bezbrankové druhé části přišlo rozhodnutí až v periodě poslední. Rozhodující branku zaznamenali domácí a zajistili tím tři body pro Lokomotivu! Zklamaní hosté doufali, že se jim povede bodovat alespoň v neděli, kdy zajížděli do Poličky.

Neděle 16.10.2011

SK Kometa Polička - TJ Sokol Poruba 6:0 (3:0,2:0,1:0)

Střely: 39:18, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Svoji stoupající formu mohla Polička potvrdit i proti Porubě, která zatím pokrývá spodní patra tabulky. Kometa byla favoritem a od úvodní minuty tento předpoklad začala stoprocentně plnit. Domácí byli jasně lepší, ale svoji převahu gólově vyjádřili až ve dvanácté minutě, konkrétně se to podařilo Davidu Rokosovi. Do kabin se šlo již za stavu 3:0, když se ještě stihli trefit Schauer a Hrabica.

Po první třetině bylo téměř rozhodnuto, ale Kometa se se skórem nespokojila a hodlala přidat další branky. To se Poličce hojně dařilo a nakonec porazili Sokol Porubu 6:0. Za tento víkend si tedy připsali šest bodů a v tabulce 1.NHbL skupiny Východ jsou již na čtvrté pozici. Smutná Poruba se vracela do Ostravy s prázdnou a navíc musela zkousnout to, že spadla na úplně poslední místo.

TJ Lokomotiva Česká Třebová - SHC Opava 3:6 (3:3,0:2,0:1)

Střely: 28:17, vyloučení: 4:7, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

Česká Třebová po výhře nad Porubou doma přivítala mnohem těžšího soupeře, kterým byla Opava. Všichni byli zvědaví, jak si domácí hokejbalisté s touto výzvou poradí a hlavně jaká bude úroveň hokejbalu. Fanoušci mohli být spokojeni, protože hned v první části viděli šest branek. Velmi vyrovnaný a vyhecovaný duel nebyl v první třetině rozhodnut, oba celky se prosadily hned třikrát.

Brankostroj se poté zastavil, bohužel pro domácí jen na jedné straně. Byla to právě Česká Třebová, která se již do závěrečné sirény neprosadila. Naopak Opavští se dokázali ještě třikrát prosadit a soupeřovu obranu dokonale rozebrali. Opava se po vítězství za tři body udržela v osmičce zaručující play-off , Třebová je těsně za ní.

SK Jihlava - ERA Svítkov Stars Pardubice 9:0 (4:0,3:0,2:0)

Střely: 37:20, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

Svítkovští si po sedmi bodech z posledních třech zápasů věřili i na druhý celek tabulky, jenže jejich elán opadl velmi rychle. Ve čtvrté minutě otevřel skóre po samostatném úniku Jan Střecha a načal tím velkou jízdu jihlavských hokejbalistů. Po první části byl stav rozhodnutý, domácí vedli 4:0.

Trenér Pavlovec do druhé třetiny poslal do hostující branky Martina Černického. Ten sice předvedl v úvodu třetiny pár dobrých zákroků a u jedné ze střel mu dokonce pomohla tyč. Přesto vydržel bez inkasované branky tak jako Mroviec, který byl po první části vystřídán, pouze do čtvrté minuty. Do konce druhé časti stihla Jihlava vstřelit další dvě branky a do kabin se tak šlo za stavu 7:0. Brankostroj se nezastavil ani v poslední části, Jihlavští nakonec zvítězili o devět branek!

„Určitě můžeme být rádi za vysoké vítězství, je nutno ale dodat, že dnes nám to soupeř hodně usnadnil. Až na pár minut v druhé části, kdy jsme se nechali strhnout hrou nahoru dolu, jsme soupeře prakticky nepustili k ohrožení naší branky. Mnohem těžší zápasy nás čekají teď v Porubě a Opavě. Tam se více ukáže, jak na tom doopravdy jsme,“ nechal se slyšet autor tří branek, útočník Jan Střecha.

Ježci Heřmanův Městec - HC Jestřábi Přelouč 5:4 (2:2,3:1,0:1)

Střely: 32:37, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

Souboj dvou celků ze dna tabulky byl však jedním z nejzajímavějších duelů nedělního programu. Ježci nezažívají zrovna dobré chvíle a v tomto zápase to chtěli jednoznačně změnit. Do střetnutí šli s tím, aby jim neutekl začátek utkání a to se jim stoprocentně povedlo. Byl to právě Heřmanův Městec, kdo se hned ve druhém střídání ujal vedení zásluhou Mustla. Neuběhla ani minuta a Jestřábi smazali náskok díky střele z hokejky Příhody.

Přelouči se přece jen podařilo otočit skóre zápasu, ale do první sirény si stihli pozice vyměnit Mašík s Mustlem a první jmenovaný vyrovnal na 2:2. Zlomové okamžiky zápasu přišly ve druhé patnáctiminutovce, když se domácí během tří minut trefili hned třikrát a zlomili tím odpor soupeře. Ani Kopeckého branka ze 34. minuty již nic vážného nezaznamenala, Ježci porazili Jestřáby 5:4 a připsali si druhou výhru v sezóně.

„Je mi už trapné stále dokola opakovat , že neproměňujeme i ty nejjasnější šance. Bohužel je to pravda. Domácím pak stačil k vítězství pouze zdravý elán. Teď nás čeká dlouhá domácí série, kde se bude lámat sezona,“ smutně konstatuje kapitán Jestřábů Šmíd.

SK Sudoměřice - HBC Vsetín 3:1 (0:0,2:0,1:1)

Střely: 35:24, vyloučení: 4:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Další vyrovnaný zápas se sehrál v Sudoměřicích, kam přijeli Valaši ze Vsetína. V první části na hřišti kralovali gólmani, kteří za svá záda nepustili ani jeden míček. Domácí byli tabulkově favoritem a i na ploše to vypadalo lépe právě pro Sudoměřice. Po úvodní třetina, která skončil bez branek byla rozhodující částí zápasu patnáctiminutovka prostředí.

Sudoměřice se v ní prosadily hned dvakrát a rázně tak vykročily za tříbodovým vítězství. Konečný výsledek byl 3:1 pro domácí, kteří si tím upevnili třetí pozici v tabulce. Valaši se vraceli domů s prázdnou a s konstatováním, že Sudoměřice si vítězství opravdu zasloužily.

HBC Rigum Hodonín - TJ ACS Malenovice SV 0:3 (0:2,0:0,0:1)

Střely: 29:26, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

Rigum Hodonín přivítal lídra z Malenovic, které byly o skóre před Jihlavou. Domácí chtěli klást soupeři velký odpor, dobře bránit a nedělat chyby. Vše narušila již první minuta, kdy Hodonín inkasoval po střele od modré čáry. Malenovice vstoupily do duelu velmi razantně a po třech minutách vedly již o dvě branky. Stav 2:0 pro hosty skončila i první třetina.

Domácí byli ale soupeři více než vyrovnaným soupeřem a po většinu utkání ho přehrávali. Malenovice se postupně začaly stahovat do defenzívy a jednoznačně myslet na zadní vrátka. Rigumu ale velmi zklamala koncovka, nedokázal se ani jednou prosadit a nutno říci, že příležitosti k tomu rozhodně měl. Naopak zbytečnosti při vlastním oslabení znamenaly třetí branku hostí a definitivní