1. liga

HBC Hostivař podstupuje několik přípravných zápasů. Postup do Extraligy je náš cíl, nezastírá Brož

Podzim nebyl až tak růžový, než si Hostivařští přáli. Okupují 6. místo a hned v závěsu za nimi je pardubický Svítkov. Trenér Pražanů, Marek Brož, přikládá zimní přípravě velkou váhu. Hostivař čeká několik modelových utkání. Jak dobře se Pražané připraví na lídra tabulky z Poličky?

Od začátku ledna jsme na hřišti, tělocvičnu jsme vůbec nepotřebovali


Ještě jednou bych se vrátil k podzimu. Máte celkem 16 bodů a držíte 6. příčku. Netrápí Vás tato situace? Další dva týmy mají stejný počet bodů, jak toto vnímáte?
Pozice v tabulce nás netrápí. Byly zápasy, které se povedly, jiné zase méně, ale výsledky z podzimu dnes už vlastně nic moc neřeší. Jsme v polovině tabulky a těšíme se na jaro.


Jak zatím probíhá Vaše zimní příprava? Měli jste nějaký pevný plán, kdy jste chodili do tělocvičny udržovat fyzičku mančaftu? 
Pevný plán máme. Tréninky probíhají třikrát týdně, většina kluků navíc trénuje s juniorkou, jinými týmy nebo individuálně. A vlastně od začátku ledna jsme na hřišti, takže tělocvičnu jsme vůbec nepotřebovali.


Jako jeden z mála prvoligových týmů jste podstoupili několik modelových zápasů. Jak jste se k této možnosti dostali?
Úplně normálně. Řekli jsme si, že se chceme před jarní částí sezony rozehrát, vytipovali jsme si soupeře, někdo se ozval nám a vznikl plán přípravy.



Máme obrovsky talentovaný tým


8. února jste odehráli dvě utkání v Mostě, kde jste dvakrát podlehli, jak moc velký to je rozdíl hrát s extraligovým týmem?
Příprava v Mostě přesně splnila to, co jsme od ní očekávali. Most čeká na jaře boj o záchranu v Extralize, takže v zimě mobilizuje síly a myslím, že to bylo znát. Zahráli jsme si dva kvalitní zápasy v rychlém tempu. To nám vyhovuje, protože podobně hrají nejlepší týmy v 1. Lize a podobně se hraje i v play off.


Dále jste podstoupili jihlavský Vrťas Cup, kde jste se střetli s Jihlavou a dalšími kvalitními celky, co od tohoto turnaje očekáváte?
Na turnaj jsme se přihlásili, protože zápasovému vytížení jsme letošní zimu dali velkou prioritu. Na mančaftu je vidět, jak nás každý zápas učí něco nového. Z toho mám radost. Každý zápas je prostě lepší, než trénink.


Samozřejmě nejdůležitější je chytit začátek jarní části, na co se budete konkrétně zaměřovat? Forma nebo pozice do play off?
Dovolím si nesouhlasit. Nejdůležitější je vyhrát poslední zápas sezony. A s tím souvisí dostat se do play off a v něm předvést to nejlepší, co v nás je. Máme obrovsky talentovaný tým a záleží jen na nás, co dokážeme.




Duel s Kometou bude jistě na vynikající úrovni


Minulý rok jste skončili druzí a určitě byste chtěli tento úspěch zopakovat, nepomýšlíte také na postup do Extraligy?
Postup do Extraligy je náš cíl. Uvidíme, kdy přijde. Ale nepochybuji o tom, že přijde.

Start ligy máte těžký, čeká Vás poličská Kometa, myslíte, že je to dobrý zápas na rozjezd? Jak se na duel budete připravovat?
Téměř všechna utkání v 1. Lize jsou kvalitní. Letos jsme například porazili druhé Brno a prohráli s devátou Přeloučí. O postavení v tabulce moc nejde, protože v hokejbale hodně záleží na tom, jak se který tým sejde, také jestli hraje doma nebo mu přijdou posily. Takže se chceme soustředit každý zápas sami na sebe a předvést co nejlepší výkon. Duel s Kometou bude jistě na vynikající úrovni a tyhle souboje nás baví nejvíc. Takže jo, je to skvělý zápas na rozjezd. 

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6